Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от люкове - Диско 300Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теч от люкове - Диско 300Тди

Моя задния е замазан с битум можеби така го купих,а предния лятото беше протекъл само го почистих и нагласих уплътненията които се бяха разместили не знам защо и от тогава няма ядове,ама и аз вече гледам много много да не го отварям

Коментар

Днеска отново протече от някаде Дали е възможно да е от уплатнението на предното стъкло

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
        Днеска отново протече от някаде
        Предвид идващите празници, ако ми го дотъркаляш, аз ще го къпя с маркуча , а ти ще му се блещиш може и да открием "дупката" щот` от клавиатурата ми е трудно
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Предвид идващите празници, ако ми го дотъркаляш, аз ще го къпя с маркуча , а ти ще му се блещиш може и да открием "дупката" щот` от клавиатурата ми е трудно
          Може

Коментар

Антена на покрива стандартно няма. Слагана е допълнително...

Коментар

Един въпрос. Колега с Диско 200, 92г ме попита има ли някъде нови уплътнения за люковете и ако има , къде. Неговите не течали, ами направо си били като душове.
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Ако позволите да се включа и аз ?!? На моето диско течеше и предния и задния ( капеше - не течеше ) ама пак е неприятно !!!
                Оказа се ,че влиза вода защото в/у люка се задържа такава !!!
                Решение : гумения пръстен на люка се цепва с ножче по 2- 3 мм в четирите ъгъла (отгоре , от вънка на тавана ) с дълбочина - до нивото на стъклото . Така вече не се задържа вода при наклоняване в различни посоки ,по време и след дъжд и ......капането на вода в купето СПРЯ !!! Вероятно " пиниза " ще работи на почти всички люкове , без значение от марката ??? Пробвайте !!! Успех !!!

Коментар

Бе да ви се невидели и провокаторите - пишете , пишете , пък най-накрая и моят протече. Доволни ли сте сега ?
                  А картинката от микрокат-а я гледах и аз , ама нещо не мога да открия тези тръбички- 17 и 18 (на 300тди от 98-а). Къде излизат отворите им в тялото на люка ? Може ли някой да ги снима ? Виждат ли се без да се разглобява люка , само го дръпнах назад ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                    Бе да ви се невидели и провокаторите - пишете , пишете , пък най-накрая и моят протече. Доволни ли сте сега ?
                    А картинката от микрокат-а я гледах и аз , ама нещо не мога да открия тези тръбички- 17 и 18 (на 300тди от 98-а). Къде излизат отворите им в тялото на люка ? Може ли някой да ги снима ? Виждат ли се без да се разглобява люка , само го дръпнах назад ?
                    И аз не ги намерих/картинката при мен е същата/, но намерих две листенца под стъклото и сега чакам следващия мокреж, за да видя дали е било от тях. За разглобяване не мисля - студено е , а нямам увереност, нещо...

Коментар

Сваля се кората/тапицерията на покрива/тавана.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        Сваля се кората/тапицерията на покрива/тавана.
                        Е, аз със сигурност до пролетта ще карам с найлоните вътре...

Коментар

Намерих временно решение на течовете от люка и споделям.
                          Дълго време карах с найлон върху седалката, докото не ми щурна една идея за временно покритие на люка върху тавана. Купих 1.прозрачно ПВЦ, 0,5мм, като тия, които слагат на кабриолетите вместо стъкла отзад, ама по тънко, 2.магнитно фолио за рекламни цели, 3.двустранно самозалепващо фолио на ролка, отворих бира и почнах. Прозрачното ПВЦ е на ролка 138см, отрязаха ми 70см за 6,34лв, магнитно имах, за целта около 15-20см на 100см/ цената му е около 50лв/м2 - значи 10тина лева/, двустранната ролка е 9лв за 66м на 12мм. Изрязва се от прозрачното ПВЦ правоъгълник с р-р 100/70 см, краищата се заоблят с ножица или макетно ножче по старо CD, отрязват се по подобен начин четири ленти с ширина 5-6см/100см от магнитното фолио, върху магнитното се залепя двустранно поне две ленти на всяка, плътно по края, и после се залепят върху прозрачното ПВЦ по всички страни, като се внимава да паснат добре една до друга. Дългите трябва да са цели, късите между тях. Окрайчват се по извивката на прозрачния материал, после горе над люка равномерно от всички страни се притиска готовото "изделие" върху стоманения таван. Ляга перфектно, карах със 70-80км - не изхвърча. Не пусна и капка вътре. После го отлепих и го хвърлих в багажника до следващия дъжд, или докато се стопли и си оправя люка както трябва.
                          А, забравих много важно нещо - магнитното фолио има посока на действие, трябва да се внимава. И може отгоре да се сложи самозалепващо фолио черен мат по края - изглежда по добре

п.п. нЕкой ден, като намеря нЕкой забравен лев у нЕкой джоб, като ми е пълна касата с бира и когато вече нямам трима студенти в къщи, ще си купя нЕкакъв цифров апарат и ще разказвам нагледно Засега ме извинете...

Коментар

От: Теч от люкове - Диско 300Тди

Здравей те момчета, имам Диско-1, 97година произведено с два люка при дъжд ми се появи теч по надлъжните колонки в багажника и пада върху допълнителните седалки в багажника.
                            Свалих отзад тапицерията на тавана и проверих маркучите от задния люк -здрави,тогава забелязах че водата върви вътре в надлъжната гредата под малкото прозорче на тавана и стича по декоративната пластмасовата кора и капе над страничния заден прозорец и от там в/у допълнителните седалки в багажника. Свалих стъклото на задния люк да разгледам хубаво уплътненията -здрави каналите където влизат маркучите за отводняването на люка- чисти .
                            А водата си тече .
                            Какво да правя не ми се запечатват люковете. Горното предното уплътнение на челното стъкло имаше на места не беше намазано със силикон при монтирането на стъклото към купето -намазах го и него. Сега ще чакам да видя какво ще стане тия дни при дъждовете.
                            Дай те идея какво да гледам и къде !
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-05-12, 14:00.

Коментар

От: Теч от люкове - Диско 300Тди

Огледай уплатненията и на малките прозорчета.А маркучетата на люка може да са здрави,но запущени.И малко вероятно,но ако имаш рейки за багажник поогледай задните захвати.
                              п.п. Ако се наложи да използваш силикон, около метал ,избягвай тези на ацетатна основа(много спомагат за корозия)Препоръчвам ти "неутрален" или "полиуретанов".
                              0888 364 731

Коментар

Land Rover Discovery 300Tdi протече?

Здравейте колеги,помагайте.Любимата ми джипка протече,имам я от три години и не съм имал никакви оплаквания. От един месец тавана ми на два пъти прогизна,имам два шибидаха.Свалих тавана проверих отливниците, маркучите ,казанчетата всичко ОК.
                                Разглобяване до пода ужас дунапрена на предните места подгизнал и той.Ако някои е страдал с този проблем нека да сподели къде е бил проблема ще му бъда благодарен много. Да питам и за раздатката при последната смяна на маслото помолих да ми проверят нивото оказа се ,че е ниско и доляха 1л.?
                                Скочих в канала да погледна и установих че, леко е омаслена 2-3 капки и се стичат от горе от към душемето.
                                Нормално ли е?
                                Предварително благодаря.

Съобщение от модератор:
                                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                                Прочетохте ли това
                                ...ЦЪК
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-03-13, 07:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X