Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акумулатор Land Rover

Да споделя съвсем прясна информация. Миналата седмица смених акумулатора на моето диско и установих че намирането на необслужваем акумулатор 70-75 Ah с ляв плюс в град като Пловдив е трудна работа. Монбат въобще не произвеждат в момента такива акумулатори, внос на Берга няма, Варта също, Банер също не ме предложиха, единствени Бош спасиха положението и то след обикаляна на дилърите им.
    Модела на Бош за 300 tdi е S40027, цената му е 213 лв.

Да попитам - нормално ли е генератора да подава напрежение от порядъка на 13,50 волта, при положение, че в Хейнса пише 13,60 - 14,40? питам защото сега трябва да посетя сервиз на Бош в който сигурно ще ми измерят напрежението за да ми заверят гаранцията.
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Не е нормално. Би-трябвало да е поне 14. Виж как е на празен ход, и да речем на 2000 оборота. Ако е все толкова, има нещо гнило.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На Дефендера му сложих 100 амп/ч Варта, обслужваем. Цената беше 220 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
          Да споделя съвсем прясна информация. Миналата седмица смених акумулатора на моето диско и установих че намирането на необслужваем акумулатор 70-75 Ah с ляв плюс в град като Пловдив е трудна работа. Монбат въобще не произвеждат в момента такива акумулатори, внос на Берга няма, Варта също, Банер също не ме предложиха, единствени Бош спасиха положението и то след обикаляна на дилърите им.
          Модела на Бош за 300 tdi е S40027, цената му е 213 лв.

Да попитам - нормално ли е генератора да подава напрежение от порядъка на 13,50 волта, при положение, че в Хейнса пише 13,60 - 14,40? питам защото сега трябва да посетя сервиз на Бош в който сигурно ще ми измерят напрежението за да ми заверят гаранцията.
          Има Монбат като за нас,аз си купих преди дни
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

На мен ми изтеглиха кабела със сила. Стана.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              На мен ми изтеглиха кабела със сила. Стана.
              Не си съм много сигурен, но на Рейнджа няма да стане с издърпване на кабелите.
              Land Rover Range Rover 2,5 DT
              Land Rover Discovery 200 TDI
              BMW F650ST - RIP
              "Совите не са това което са"

Коментар

Както и да е, вчера в Бош сервиза ми измериха напрежението, казаха че е ОК и ми завериха гаранционната карта. Изглежда моя чункайски уред ме е подвел или не съм мерил както трябва. Сега чакам снега и студа.
                Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Днес ми препоръчаха акумулатор AC Delco 90Ah/850 за 290лв. с 3 години гаранция. Чувал съм , че марката е хубава. Но незнам дали ще ми свърши работа за Рейнджа при положение, че по книжка го дават 107Ah/644. Какво ще кажете по въпроса колеги?
                  Land Rover Range Rover 2,5 DT
                  Land Rover Discovery 200 TDI
                  BMW F650ST - RIP
                  "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                    Днес ми препоръчаха акумулатор AC Delco 90Ah/850 за 290лв. с 3 години гаранция. Чувал съм , че марката е хубава. Но незнам дали ще ми свърши работа за Рейнджа при положение, че по книжка го дават 107Ah/644. Какво ще кажете по въпроса колеги?
                    Ако питаш мен, сложи най-големия, който можеш да побереш.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Ако питаш мен, сложи най-големия, който можеш да побереш.
                      Колкото по-голям, толкова по-голям !!!
                      Тази земя, по която тъпча сега,
                      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                      тази земя – не е моя земя,
                      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                        Абе става. Имай предвид, че не стартовия ток, а именно амперчасовете определят в кой момент ще останеш без ток, каквото и да говорят търговците. А стартов ток ти трябва не повече от 250 ампера.

Коментар

Все още не мога да схвана толкова ли е трудно да се купи акумулатор, съответстващ на предписанията на производителя или поне минимално различаващ се от тях. Все пак хора, които могат да проектират система в джип, трябва да поназнайват нещичко за естеството на системата и как да работи тя най-надеждно.

Коментар

Все още не мога да схвана толкова ли е трудно да се купи акумулатор, съответстващ на предписанията на производителя или поне минимално различаващ се от тях. Все пак хора, които могат да проектират система в джип, трябва да поназнайват нещичко за естеството на системата и как да работи тя най-надеждно.
                            Най-големия акумулатор ще работи най-надеждно. При това съвсем еднозначно. Ще работи и най-дълго, при еднакви други условия.

В проектирането обикновено се меси и търговския отдел на въпросната фирма, и винаги се търси някакво равновесие между цена и надеждност. От там - слагат се най-малките и евтини компоненти, които да са в състояние да свършат съответната задача. В случая нищо не пречи да се запасим отгоре, стига да ни се дават допълнителните пари за по-големия акумулатор. От това никакви негативи няма да има. Само позитиви.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Най-големия акумулатор ще работи най-надеждно. При това съвсем еднозначно. Ще работи и най-дълго, при еднакви други условия.

В проектирането обикновено се меси и търговския отдел на въпросната фирма, и винаги се търси някакво равновесие между цена и надеждност. От там - слагат се най-малките и евтини компоненти, които да са в състояние да свършат съответната задача. В случая нищо не пречи да се запасим отгоре, стига да ни се дават допълнителните пари за по-големия акумулатор. От това никакви негативи няма да има. Само позитиви.
                              Това значи ли, че не са прави хората, които са ми казали, че не е добре да слагам акумулатор с отклонение повече от 5-10 Ач от предвидените? Защото не са 1 и 2ма и са инженери. Не се хабиха да ми обясняват "защо е така" - аз нямаше да разбера, та и не мога да обясня тяхното становище.

Коментар

Това значи ли, че не са прави хората, които са ми казали, че не е добре да слагам акумулатор с отклонение повече от 5-10 Ач от предвидените? Защото не са 1 и 2ма и са инженери. Не се хабиха да ми обясняват "защо е така" - аз нямаше да разбера, та и не мога да обясня тяхното становище.
                                Значи, да. Значи че не разбират от акумулатори, а в свойта област може да са супер специалисти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X