Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Акумулатор за Land Rover

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
    Бях в БОШ Сервиза, където завериха гар. карта, оказа се завишена консумация в покой от порядъка на 120 милиампера, според гар. карта не трябва да е повече от 50-60 милиампера. Извода е по - често каране, защото не мога да откача акумулатора, ще изключи и алармата.
    Иначе зарежда повече от добре, към генератора нямаха забележки. Да търся откъде са тези 50-60 милиампера отгоре е обречена работа, алармата дърпа към 20 милиампера
    Джипа го карам събота и неделя ама не всяка събота и неделя, за града имам чешки дребосък.
    И все пак това е Бош S4 70 амперчаса толкова ли е крехък?
    Не става въпрос да е крехък. Всеки акумулатор ще се държи по тоя начин. Сега профилактично го извади и зареди за 24 часа. За кола, дето се кара малко, такава профилактика всяка година преди зимата винаги се отплаща.

А за 5 дни 120mA ще източат от него точно 14.4 амперчаса. Като сложиш в сметката и саморазреждането му - и малко повече. Ако скоро двигателния отсек не е мит и вътре е межда с праз от прашоляк, омасляване и прочие гадости - същата работа. Поне акумулатора и жиците до него в горната им част трябва да са чисти.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След още едно тотално разреждане на акумулатора реших да сваля радиото ей така на майтап и чудо на чудесата, консумацията падна на 20 милиампера в пълен покой без включена аларма. Предишните стойности от порядъка на 115-120 милиампера бяха измерени с изключено радио. Радиото е Сони, японско, купувано 1997 г. от Германия и не вярвам то да е причината, по скоро е някаква несъвместимост м/у фабричното окабеляване на диското и неоригиналното радио. Куплунга на захранването е с окабелени всички пинове, а това радио (май и всички други) връща "+" към антенен усилвател и моторизирана телескопична антена, явно този върнат "+" "потъва" някъде в диското и прави мизерията. Ще пробвам да захраня само "+" на радиото и пак ще замеря тока. Ще замеря в края на седмицата и напрежението на акумулатора, като го оставих в неделя беше 12,8 волта.
      Като отговор на предния пост - клемите на акумулатора и двата контакта на масата, вкл. и този на рамата с кабелната обувка, съм обработил с контакт спрей и шкурка, всичко лъщи като калайдисан медник.
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Най-вероятно самото радио е причината. Надали върнатия "плюс" има пръст в тая работа, освен ако нарочно не е закачен някъде.

В радиата от тоя период например има батерия, поддържаща паметта за известно време, ако се откачи акумулатора. Търси заровеното куче някъде там.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз имах почти същия проблем с едно радио - за една седмица изпиваше 74 Амперчасов акумулатор. След доста замервания установих, че при монтиран падащ панел на радиото има сериозна консумация в покой - по спомен над 100мА. От тогава снемам панелчето ако няма да се кара по-дълго време.

Коментар

При мен е стояло през цялото време със снет панел, обаче вчера открих, че отзад освен копчето за двете работни позиции според контактния ключ (и при двете положения същата консумация) има и нещо като мост с клеми пак с две положения според захранващата схема на автомобила. Днес след работа експериментите ще продължат.
            Иначе сонито управлява само телескопична антена и би трябвало според мен да подава "+" по тази линия само след включване не и в покой.
            Батерия вътре не видях.

Коментар

При мен на старата ми кола имах ел. антена, която се прибираше нормално, докато един хубав ден акумулатора не започна да пада... доста дълго търсих проблема, докато една вечер не минах покрай колата и какво да чуя?!?

Антената беше прибрана но моторът продължаваше да се мъчи да я прибере още... седях и го слушах известно време- малко след това спря... след още известно време- пак започна.

Откачих "рем" кабела на антената и изведнъж проблемът се разреши завинаги

Поздрави, дано съм бил полезен
              Bugatti on off road :-D

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
                Аз имах почти същия проблем с едно радио - за една седмица изпиваше 74 Амперчасов акумулатор. След доста замервания установих, че при монтиран падащ панел на радиото има сериозна консумация в покой - по спомен над 100мА. От тогава снемам панелчето ако няма да се кара по-дълго време.
                Подобен проблем ме съмнява, че се проявява и при мен. Със CD MP3 плеър Sony Exploid съм в камиончето и с чисто нов акумулатор Banner ако не се лъжа някъде към 110 А. И ми се е случвало нещо да изсмуче по някаква странна причина акумулатора. Първия заподозрян беше CD-то, защото проблема се прояви след като бе монтирано. Колегите със Sony сигурно са забелязали че след изключване на плеъра от завъртане на контактния ключ се чува един тананикащ сигнал от плеъра. И явно остава някаква консумация по някакъв начин въпреки, че е вързан на веригата захранвана само при подаден контакт. И имам чувството, че когато го спирам предварително и свалям панела няма проблеми.
                Land Rover Range Rover 2,5 DT
                Land Rover Discovery 200 TDI
                BMW F650ST - RIP
                "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                  Подобен проблем ме съмнява, че се проявява и при мен. Със CD MP3 плеър Sony Exploid съм в камиончето и с чисто нов акумулатор Banner ако не се лъжа някъде към 110 А. И ми се е случвало нещо да изсмуче по някаква странна причина акумулатора. Първия заподозрян беше CD-то, защото проблема се прояви след като бе монтирано. Колегите със Sony сигурно са забелязали че след изключване на плеъра от завъртане на контактния ключ се чува един тананикащ сигнал от плеъра. И явно остава някаква консумация по някакъв начин въпреки, че е вързан на веригата захранвана само при подаден контакт. И имам чувството, че когато го спирам предварително и свалям панела няма проблеми.
                  Ако се захранва само при подаден контакт че си забравя настройките. Постоянно има захранване там. Консумация, съответно - също. Кабелите за захранване най-често са два - единия за консумацията в покой, а другия за консумацията при даден контакт (ако е вързано така че да таботи само като си дал контакт).

100mA консумация в покой обаче не е нормално.

Коментар

Преди по-малко от година смених моя акумулатор с чисто нов ВАРТА. От този момент си завъдих и Полтъргайс в джипката. Когато карам всеки ден няма проблеми. Оставя ли го за повече от три дни умира. След повече от 15-20 пъти на изтощаване и зареждане на зарядно съпроводено от мерене за оттечка в магазина от който го купих ми го подмениха с нов. Колкото пъти е мерен показва еднаква стойност 30мА.Лошото е,че продължава същото да се случва и с новия акумулатор. Помагайте със съвети.
                    ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                    ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                    0896 846 246

Коментар

В гаранционната карта на вартата не пише ли колко трябва да е консумацията в покой? В бошовските пише че над 65 милиампера гаранцията не важи, т.е. такава консумация е необичайна.
                      Може да сте попаднали на кофти партида.

Коментар

Вероятно консумацията не е непрекъснато 30ма. Сигурен ли си, че алармата нощем не се включва?

Един познат бори, бори проблеми с акумулатора, докато не му изкривиха капака да му го изключат. Тогава той премести колата пред прозореца си и установи, че тя вие по цяла нощ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Вероятно консумацията не е непрекъснато 30ма. Сигурен ли си, че алармата нощем не се включва?

Един познат бори, бори проблеми с акумулатора, докато не му изкривиха капака да му го изключат. Тогава той премести колата пред прозореца си и установи, че тя вие по цяла нощ.
                          Алармата е изключена от три седмици и ефекта е същия.
                          ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                          ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                          0896 846 246

Коментар

Митко дай мини да махнем радиото и да замерим без него каква ти е консумацията , също така може да пробваме да откачим силовия на генератора и т.н. мисля че ще излезе все някъде нещо
                            п.с. алармата в какъв смисъл е изключена премахната ли е или просто не я ползваш ?
                            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Здравейте ,на всички колкото за акумулатор ,завода производител препоръчва 12/74-76 при нормално каране средно 50-60 км на ден за да се възстанови консумацията , на алтернатора е монтирана метална "тапа" на която е указано какъв ток трябва да поддава той към инсталацията при положение че всичко е нормално по инсталацията .Препоръчва се да се проверява за странични оттечки при незапален двигател,повторно замерване при различни обороти на двигателя и при включени консуматори.

Коментар

Здравейте,тъй като се налага да купувам акумулатор за моето ланди,никой не каза нищо за Оптима струват ли си 200 и кусур паунда от падока или по добре нещо от България?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X