Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум от скорости и проблем ел.инсталацията - Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум от скорости и проблем ел.инсталацията - Диско 1

За първи път се сблъсквам с Дискавъри и първите ми впечатления бяха изключителни. Много съм доволен от машината, от надеждността и проходимостта без допълнителни подобрения, но започнаха да се появяват проблеми.

Автомобила е Дискавъри 1 1995та 2.0mpi на газ

Когато включа на задна скорост и като подам малко газ започва ужасно хъхрене, което идва от към скоростите, а машината не се движи. На скоро започна да го прави и на 1ва скорост и тръгването започна да става много трудно. Тъй като аз не разбирам от скорости няма да рискувам сам да го разглобявам.. за това
    някой може ли да ми каже добър сервиз в Пловдив, където да го погледнат?
    И другия проблем - сутрин не иска да пали.. палихме го с бутане. Отидохме да замерим тоците - зарежда акумулатора перфектно и когато е изключен не отчита консумация, но въпреки това зареден акумулатор пада буквално за минути. Купих чисто нов - Банер .. и той падна за 1 вечер. Вече вадя клемата вечер, но това е само временно, можете ли да предложите нещо?
    Сън, почивка забравете и не бройте колко мрете,
    гладни, жадни, но безстрашни по пътеки стръмни, прашни слезте в нивята бойни с живи класове безбройни. Не жалете враговете - жътва кървава жънете.

До: Шум от скорости/раздатка/ Диско 1

За скоростите не знам, но как мерихте за утечка? При мен беше залепнало релето за подгревните свещи. Ефекта е същия.Но ти си на газ, тъй че не това. Цъка ли искра при откачане на клемата на акумулатора?
    Последно редактирано от Пенчо; 20-11-08, 12:25. Причина: допълнение

Коментар

Мерихме като вързахме амперметър за + и маса като е изключен автомобила и там още някакви тестове направиха хората от сервиза, но не разбрах какви точно. И да, има искра като слагам и махам клемата
      гладни, жадни, но безстрашни по пътеки стръмни, прашни слезте в нивята бойни с живи класове безбройни. Не жалете враговете - жътва кървава жънете.

Коментар

Относно шумовете: Проверихте ли хидравличната течност на съединителя? Предполагам, че сте проверили, но все пак напомням.
        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

По-скоро да се провери колко масло е останало в ск.кутия...
          Подлагай леген, развивай пробката за източване на маслото и виж дали няма да изпаднат разни парчетийки. Върха на пробката, който е магнитен, със сигурност ще се е натаралежил.
          Последно редактирано от Lazar; 20-11-08, 14:21.

Коментар

Щом има искра то има нещо включено. Пробвай с бушоните един по един. Ако не, сменяй майсторите.
            Сега се загледах. С ампермер м/у + и маса не мериш нищо. Трябва м/у +на Ак. и откаченият плюсов кабел - последователно свързване.
            Последно редактирано от Пенчо; 20-11-08, 14:56.

Коментар

Проблема с токовете ми напомня на нещо, което се беше случило на един колега преди няколко години. На човека му пада акумулатора по точно същия начин, той завел автомобила да му мерят утечките и му казали, че няма утечки. А акумулатора си пада всяка вечер. Накрая се оказа, че проблема е в алармата.
              Та мисълта ми е, ако мериш, не забравяй да включиш алармата в такъв режим, в който си оставяш автомобила вечерно време.
              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от ranethel Преглед на мнение
                И другия проблем - сутрин не иска да пали.. .
                ...пада буквално за минути..... и той падна за 1 вечер.
                можете ли да предложите нещо?
                На първо време предлагам да не разказваш "цветно", в компания върви но при диагноза от клавиатурата на компа пречи ако акумулатора ПАДА "буквално за минута" на петата минута се ВДИГА пушек над колата, а на десетата пушека се примесва с пламъци виждал съм го и на коли и на самолет. Не се води по идеята за искрата, (колегата "Пенчо" може и да ми се обиди ама карай ) в съвременните коли има достатъчно консуматори които при включване на акумулатора да дръпнат малко ток и да предизвикат образуването на искра, за това има ампермери. "Не пали.." от скоро ? от както я взе? след миене? след ремонт някакъв или откакто застудя? дай повече информация!
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Съгласен. Не се обиждам, но говорим за 199...

Коментар

А пък тоя мотор изобщо не е подходящ за това камионче.
                    Провери алтернатора за изгорял диод от изправителната група, нищо че зарежда перфектно.

Коментар

Много благодаря за отзивите! Ще утре ще я проверим обстойно

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      На първо време предлагам да не разказваш "цветно", в компания върви но при диагноза от клавиатурата на компа пречи ако акумулатора ПАДА "буквално за минута" на петата минута се ВДИГА пушек над колата, а на десетата пушека се примесва с пламъци виждал съм го и на коли и на самолет. Не се води по идеята за искрата, (колегата "Пенчо" може и да ми се обиди ама карай ) в съвременните коли има достатъчно консуматори които при включване на акумулатора да дръпнат малко ток и да предизвикат образуването на искра, за това има ампермери. "Не пали.." от скоро ? от както я взе? след миене? след ремонт някакъв или откакто застудя? дай повече информация!
                      За минута не, но точно за едно бързо кафе време пада достатъчно за да не може да запали. (случи ми се няколко пъти вече, разрежда се за 20-30 минути) Не пали от както я взех, а преди това е стояла 8 месеца без да е палена .. за това и смених акумулатора с чисто нов, но явно не е от това. Колата няма аларма. Всички електрически уреди работят нормално. За друго не се сещам

Коментар

До: Шум от скорости и проблем ел.инсталацията - Диско 1

Това с проблема на задния ход много ми прилича на проблем с ръчната спирачка. Тя е на отделен спирачен барабан куплиран на кардановая вал на задния мост. Провери си я. Просто демонтирай челюстите и провери тогава има ли проблем със задния ход.
                        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

+1

Напълно възможно е и ръчната да е останала в натегнато състояние. Ако не ти се разглобява, може да напръскаш вътрешностите с WD40, през отвора дето влиза жилото. После раздвижи ръчката.

Коментар

Не мисля, че е от ръчната защото първо започна да прави тоя проблем само на задна (и то с много шум, а до колкото разбирам ако е ръчната не би трябвало да шуми)

Коментар

Първоначално публикуван от ranethel Преглед на мнение
                              Много благодаря за отзивите! Ще утре ще я проверим обстойно

За минута не, но точно за едно бързо кафе време пада достатъчно за да не може да запали. (случи ми се няколко пъти вече, разрежда се за 20-30 минути) Не пали от както я взех, а преди това е стояла 8 месеца без да е палена .. за това и смених акумулатора с чисто нов, но явно не е от това. Колата няма аларма. Всички електрически уреди работят нормално. За друго не се сещам
                              Сменяй акумулатора ! Или го дай да го заредят !
                              Да разредиш читав акумулатор за 20 минути .... ?
                              Тва трябва над 100 ампера консумация да имаш.
                              Демек колата трябва да гори вече.
                              LZ5ZI qth HASKOVO
                              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X