Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслен филтър на Диско 300тди - полезен съвет относно замяната му

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маслен филтър на Диско 300тди - полезен съвет относно замяната му

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
    И като е made in vulva mamma и пусне твърд боклук по системата... Да ти спече и масления клапан... Припомняш си таблицата за умножение /по 7/. Личен опит с филтър за около 18-20лв.
    От пет години ползвам само филтри Шампион и до сега не съм имал проблеми,взимам ги от официалния вносител.Това че е един филтър е скъп не значи ,че е по качествен.

Коментар

@Lazar: Номера си го проверих. Умника от Дарукар е в грешка.

Обаче намерих противоречиви данни за количеството масло което ми трябва за 300 TDI: 5.8, 6.7, 7 литра. На кое да вярвам?
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
        .... Обаче намерих противоречиви данни за количеството масло което ми трябва за 300 TDI: 5.8, 6.7, 7 литра. На кое да вярвам?...
        За 300tdi: 5,8 литра масло за двигателя.Скоростна кутия(ръчна) 2,67 литра.Раздатка 2,3 литра.Диференциали по 1,7 литра.
        <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
          За 300tdi: 5,8 литра масло за двигателя...
          Звучи чудесно, обаче моя звяр побра 6,8 и не е на "max" - масларя каза да не го пълним догоре и аз съм съгласен снего. - излиза че побира 7л. Мотора е 2,5 122 к.с.
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Моето е 200тди и до максимума побира 7л.5,8 не е ли прекалено малко?
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
              Звучи чудесно, обаче моя звяр побра 6,8 и не е на "max" - масларя каза да не го пълним догоре и аз съм съгласен снего. - излиза че побира 7л. Мотора е 2,5 122 к.с.
              И моето е същото и си побира както е по книжка - около 5,8 + обема на филтъра.

Коментар

До: Здравейте, и аз да се похваля с Диско 300 Tdi и да помагате.

Колега сто,ще ти звънна да ми обясниш за алармата.Вчера питах в мотопфое за дистанционно,цената ми казаха ОКОЛО 145лв ,което малко ме озадачи,имат ги налични,само се чудя как като ги имат налични цената е около но това е друга тема.Колеги аз търсих книга за Ровера,но във форума не намерих.Тука вчера един познат ми пусна един пдф , LandRoverDiscoveryWorkshop1995-1996.pdf , и има интересни неща.Ако на някой му трябва да каже да му го пратя,че не съм много в час с качванията. Някой може ли да ми каже колко масло събира двигателя с филтъра,че в този пдф пише 5.9л. а в аутодатата ми дава 7.0л.На кое да се доверя

Коментар

Първоначално публикуван от tazmanieco Преглед на мнение
                  Някой може ли да ми каже колко масло събира двигателя с филтъра,че в този пдф пише 5.9л. а в аутодатата ми дава 7.0л.На кое да се доверя
                  На нивото от щеката.
                  Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                  LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                  Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Имай предвид, че масления филтър събира около 0,5л.

Специално Диско 1 е описано изключително подробно в този Форум, а някои възли и агрегати и на ниво шайбичка. Използвай търсачката. И за масления филтър и българския пазар има неща, които трябва да се знаят преди да си купиш /филтър/. Търси и чети и ще си спестиш значително количество главоболия и излишни разходи.
                    Последно редактирано от velio; 11-12-09, 10:47.

Коментар

Филтъра е на CLEAN,а маслото Q8 10w40.Доста масла съм ползвал по колите но от това съм доволен до колкото мога да кажа че разбирам от масла.Другият вариант е да взема от мотопфое и то идва на същите пари,но това ми е под ръка.На МАНН идва двойно по скъп филтъра и не знам честно казано дали си заслужава парите.
                      Колега velio,ти каза че често си в Перник,а гледам че си навътре в нещата,може някой ден когато ти е удобно да се видиме на по кафе(или бира)и да ми пообясниш някой неща,защото попитах дали се събирате някаде,но не получих отговор на въпроса

Коментар

Първоначално публикуван от tazmanieco Преглед на мнение
                        Филтъра е на CLEAN,а маслото Q8 10w40.Доста масла съм ползвал по колите но от това съм доволен до колкото мога да кажа че разбирам от масла.Другият вариант е да взема от мотопфое и то идва на същите пари,но това ми е под ръка.На МАНН идва двойно по скъп филтъра и не знам честно казано дали си заслужава парите.
                        Колега velio,ти каза че често си в Перник,а гледам че си навътре в нещата,може някой ден когато ти е удобно да се видиме на по кафе(или бира)и да ми пообясниш някой неща,защото попитах дали се събирате някаде,но не получих отговор на въпроса
                        ВАЖНО! Оригиналният филтър е по-къс, защото е точно над предния диф. Ако друсне - да не го удари. Продаваните по нашите магазини филтри са по-дълги. Стават, но трябва да ги пазиш.
                        Понеделник, петък и събота ще съм в Двореца на културата. Свършвам работа около 12-12.10. Ако ти е удобно през някои от тези дни - ела, но пиши тук, за да знам. Питай портиера къде репетира духовия оркестър и ме изчакай. На самата врата пише. Висок съм, с брадичка. Да знаеш, че от всички тук аз най-не съм навътре в нещата. Но поне на такива въпроси мога да ти дам отговор.
                        Инъче сбирките се уговарят тук - http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20637.

Коментар

Сега смених маслото,взех филтър на шампион височината му е 113мм.Незнам дали е много къс или не е но се надявам с този размер да няма проблеми,гледахме въртяхме се и ми се струва невъзможно да го удари ..........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X