Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турбина и/или маслена помпа за Disco I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Турбина и/или маслена помпа за Disco I

Здравейте колеги,
    спешно се налага да Ви изложа и отстраня проблема, за който вероятно се е дискутирало тук, и ако е така, моля посочете ми темата. Но така или иначе отварям тема, проблема се състои най-общо в следното:
    1. При скорост над 70 км. бял пушек от изгоряло масло, след 1/2 час работа намалява.
    2. Повишен разход на масло съответно
    3. Омасляване на турбината още на входа на маркуча след въздушния филтър
    4. Луфт на оста на турбината
    5. Масло и след турбината - тръбата от турбото към кулера, както и на тръбата след кулера
    6. Евентуално проблема е възникнал при смазването или несмазването на турбината от маслената помпа - как да се установи? И къде е тази помпа?
    7. Препоръки за ремонт на турбината (при кого и къде) или закупуване на такава от английските сайтове - номера или цени от там?
    8. Същото и за маслената помпа - евентуално препоръки за ремонт (при кого и къде) или закупуване на нова след диагностиката.

VIN:SALLJGMF8HA481691

Цените още от началото са доста стряскащи , но колко сериозен е проблема и в каква поредност е отстраняването му?

Очаквам меко казано, с "нетърпение" Вашите мнения и препоръки от всички препатили или наясно с проблема!
    След решаването му - другарска разпивка с червено вино от мелник и родопска капама!
    Благодаря предварително!
    Последно редактирано от ivied; 20-10-08, 18:33.

До: Турбина и/или маслена помпа за Disco I

Иво,
    За турбината-Митко Турбото.За помпата-в двигателя е вътре.Не знам да се ремонтира...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Иво, потвърждаваш ли за белия пушек, защото това може да промени диагнозата значително.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Иво,
        За турбината-Митко Турбото.За помпата-в двигателя е вътре.Не знам да се ремонтира...
        Сивия пушек се появява и при палене, и при скорост над 70 км, после изчезва, но и нивото на маслото пада значително, по баири или на ниски предавки след 30 мин работа на двигателя няма осезаем пушек.
        Последно редактирано от ivied; 20-10-08, 19:34.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Иво, потвърждаваш ли за белия пушек, защото това може да промени диагнозата значително.
          Ахам.Маслото гори сиво/синьо...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Луфт имат всички стари турбини. Смазват се от маслената система на двг. В конкретния случай един маркуч от маслената магистрала на двг. влиза в долната част на турбината. Маслена баня. И понеже при ония обороти гумените уплътнения не стават е уплътнено с някакви втулки. Затова е омаслено и на изхода и на входа. Моето гори 300гр масло на 1000км. Обаче не пуши бяло (чукай на върво) и си има тяга, усеща се към 2000об/мин.

Имаш ли загуба на мощност/тяга над 2000об.мин ?

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Ахам.Маслото гори сиво/синьо...

Коментар

Гори масло, пуши бяло - гарнитура на глава. Диско 200Тди

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                  Да, сиво-син е пушека.. За утре казаха, че ще замерят налягането на маслото...
                  Нека да измерят и комресията на цилиндрите.

Коментар

Ами ще я сменям и нея... Давайте номера и да поръчвам от Англия... А цени на турбината оттам?

Коментар

1000лв е турбината, ама мисля, че не е от нея. Тоя двг без турбо едва ще отлепи, осезаемо е... щеше да го усетиш, че няма мощност

Коментар

1000лв е турбината, ама мисля, че не е от нея. Тоя двг без турбо едва ще отлепи, осезаемо е... щеше да го усетиш, че няма мощност

Върви си и катери, ама пуши... И разхода на масло е 0,5 л на 300 км!
                        А освен гарнитурата, има ли го и този момент: "при всяка смяна се шлайфа главата /някой съветват и блока да се шлайфа за тоз двг/'?!

Коментар

Не съм сигурен, зависи от състоянието след като се разглоби.

П.П.
                          Моля те, само недей да си пишеш мненията под дълга черта, щото така са подписите и е объркващо.

Коментар

Луфт имат всички стари турбини. Смазват се от маслената система на двг. В конкретния случай един маркуч от маслената магистрала на двг. влиза в долната част на турбината. Маслена баня. И понеже при ония обороти гумените уплътнения не стават е уплътнено с някакви втулки. Затова е омаслено и на изхода и на входа. Моето гори 300гр масло на 1000км. Обаче не пуши бяло (чукай на върво) и си има тяга, усеща се към 2000об/мин.

Имаш ли загуба на мощност/тяга над 2000об.мин ?

колега по принцип маслото влиза отгоре а не отдоло. отдоло е за излишното масло и е маркуч някакъв армиран, а входа винаги е метална труба все пак високо налягане уж.
                            поздрави и успех на колегата. аз на времете съм отремонтирвал турбина на патрол и се получи великолепно включваше се и по рано не чак на 2000 об. и тягата беше по добра

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
                              колега по принцип маслото влиза отгоре а не отдоло. отдоло е за излишното масло и е маркуч някакъв армиран, а входа винаги е метална труба все пак високо налягане уж.
                              поздрави и успех на колегата.
                              Правилно Извинявам се за объркването. Болен съм имам температура.
                              Последно редактирано от Lazar; 20-10-08, 19:24.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X