Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обръщане на дирекцията L.R. Discovery 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Обръщане на дирекцията - волана L.R. Discovery

Твоя човек е или Бог или трябва да затвори сервиза. Или най-добре да спре да те лъже. Предполагам че ще върже стабилизиращата щанга с тел за другата страна на рамата. Или ще ги кръстоса с кормилната? А на шенкелното тяло ще завари нова опора за кормилната щанга. Секторната кутия сигурно.........не се сещам кво ще я прави.
    Последно редактирано от targa; 27-02-10, 22:28.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Смяна на дирекцията / волан Discovery II td5 (1999-2004)

Привет на всички! Предварително се извинявам ако отварям вече дискутирана тема, но днес рових цял ден форума и намерих такива за Freelander и първото поколение Disko... за второто не намерих ...
      Наскоро си купих от Англия един от първите Дискавъри 2 - с тд5 (помпа-дюза) и по-надеждното ресор/амортисьорно окачване. Таблото е все оше симетрично, за разлика от фейслифт-сериите след 2004, кормилната система е лостова (без рейка) и няма климатик - та реших, че обръщане на волана ще е лесно или поне няма да изисква подмяна на части.
      Моля, който е извършил или има достоверна информация за смяната на дирекция, но конкретно за това Диско (L50), да ни осветли какви части и какъв бюджет да си приготвим за тях и за работата. Предложете и сервизи или колеги с ноу-хау.
      Благодаря!

Коментар

От: Смяна на дирекцията / волан Discovery II td5 (1999-2004)

Извинявай за невежеството ми,но би ли обяснил каква е тази лостова кормилна система?
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Честито за придобивката.

До сега аз не съм чувал да е правене обръщане на волана на Диско2. Преди да се впуснеш в това проключение не е лошо да прочетеш документацията и да видиш разликата м/у версиите с ляв и десен волан.

Най големия ти проблем е с окабеляването. Както и преместването на някой компоненти. Таблата са различни. Външно изглеждат еднакви но като махниш еърбега и уредите ще видиш разликите от долу. Дупките в купетата също. накрая ще стигнеш и до разни дребни компоненти по окачването и кормилната уредба. Не знам за колко пари си го взел този автомобил, но вероятно цялата операция ще достигне цената на такъв автомобил с ляв волан. И колкото да ти е кадърен майстора ще имаш достатъчно проблеми след това.
          Моето мнение е че по добре го продай и си купи такъв с ляв волан.

Поздрави.
          LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
          LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
          [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Вместо рейка някакъв друг механизъм (явно той освен да се прехвърли отляво ще трябва и да се пренареди някак да действа наобратно... дано да може) превръща въртеливото движение на волана във възвратно-постапателно. Което се предава чрез система лостове/щанги към единия шенкел (при дясна дирекция към десния), който управлява другия чрез друга система лостове/щанги.
            ... извинявам се, ако не използвам точните термини...

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
            Честито за придобивката.
            Моето мнение е че по добре го продай и си купи такъв с ляв волан.
            Мерси, аз точно затова смятам да сменя дирекцията - защото трябва да го продам - взех го само за да си докарам багаж от Англия. Иначе си имам и Делика, и два Ягуара, и два Транзита всичките с дясна дирекция и ги карам без проблем... но купувачите не им налитат, та единия Транзит вече е сменил дирекцията
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-06-10, 19:32.

Коментар

Първоначално публикуван от TD5 Преглед на мнение
              вместо рейка някакъв друг механизъм (явно той освен да се прехвърли отляво ще трябва и да се пренареди някак да действа наобратно... дано да може) превръща въртеливото движение на волана във възвратно-постапателно което се предава чрез система лостове/щанги към единия шенкел (при дясна дирекция към десния), който управлява другия чрез друга система лостове/щанги.
              ... извинявам се, ако не използвам точните термини...
              И аз предполагах,че поне кормилна кутия има и най-вероятно ще трябва да я смениш...Лошото е,че за разлика от Транзита,въпросният джип е по-рядък и съответно-скъп,за намиране на части.

ПП потърси Коко 11-мисля,че се занимава с обръщане на дирекция.Аз също обръщах една кола,но ми се стори голяма хамалогия...
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Секторната кутия и дясното шенкелно тяло се сменят задължително. Също и захвата на напречната щанга към рамата. За климатици не говорим. Ама и на мен не ми се влиза повече в този филм.

Коментар

Привет на всички! Предварително се извинявам ако отварям вече дискутирана тема, но днес рових цял ден форума и намерих такива за Freelander и първото поколение Disko... за второто не намерих ...
                  .......
                  Ами има и такава тема, ама и тя е "мъртва" без развитие, без снимки и така ...
                  Иначе честито ти, дано пък ти споделиш с нас процеса по време на обръщането на дирекцията ( + снимки).
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Обръщане на дирекцията - волана L.R. Discovery 2

Вместо рейка някакъв друг механизъм (явно той освен да се прехвърли отляво ще трябва и да се пренареди някак да действа наобратно... дано да може)
                    Днес разгледах обстойно и гореспоменатия механизъм (секторна кутия се казвал) дори да бъде преустроен вътрешно - корпусът му не пасва от другата страна... на десния шенкел липсват "ушите" на които трябва да се захванат лостовете идващи от секторната кутия... дали ще мина само с тези две неща???

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Секторната кутия и дясното шенкелно тяло се сменят задължително. Също и захвата на напречната щанга към рамата. За климатици не говорим. Ама и на мен не ми се влиза повече в този филм.
                      Това не го ли прочете. Мисля че няма да има други изненади.............ама............

Коментар

Мисля че няма да има други изненади.............ама............
                        Дали? Окабеляването на коша е различно, както и окабеляването от коша към таблото. Таблото ще трябва да се подмени с ляво такова. Може да се обърне, но ще трябва доста да се реже. Трябва да се направят нови отвори за окабеляването .
                        LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                        LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                        [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
                          Дали? Окабеляването на коша е различно, както и окабеляването от коша към таблото. Таблото ще трябва да се подмени с ляво такова. Може да се обърне, но ще трябва доста да се реже. Трябва да се направят нови отвори за окабеляването .
                          Не ме разбра. Говоря за части които трябва да се купят нови. Задължително. Не че останалото е лесно, но си е просто бачкане.

Коментар

Колеги,в Перник има едно диско 2 ударено в една морга и човека иска около 1700лв. за всички части за обръщането.Колегата нека каже,каква цена би потърсил на неговото диско с десния волан,щом е такава хамалогия,бих се захванал отново да си обърна едно .TD5 колега,кажи какви пари търсиш на диското и евентуално бартер интересувалите за диско 1 с ляв волан?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X