ами колата си е немощна според мен, от тези години има Г класи по 300 к.с., които горят същото неизмеримо количество бензин
Не съм съгласен. Осмака при Класик-а има достатъчно мощ за определените места. За двигател, чиито корени са в 50-те години може, при това комфортно да държи 140-160км./ч. на магистралата.
Г-то, което даваш за пример, пък и Гранд Чероки-то по-долу са значително по-нови модели, които най-малко би трябвало да се сравняват с New Range Rover. Където, Рейндж-а ще загуби при двата като скорост, но път неговите достойнства са другаде, където особено Гранд-а (Quadra нищо лично ) остава много назад..
няма да загуби като скорост... Рейндж Ровъра 4.6 беше обявен за най-бърз сериен 4х4 /джип/ с Vмакс= 200кмч- не спомням коя година точно, но през 90-те беше...
Аз съм съгласен с тебе,но общата настройка у хората е ,че Range счупи ли се ,много боли .
Ами Vokel, без да навлизам в подробности, и други пъти съм говорил за това. ЛР въобще не бяха познати, чути и видяни тука само до преди 7-8 години. Изключвам бизнесмените-абонати в Дару, които наред с наточената баварка си взимат и един Рейндж за вилата.
И досега по съзтезанията няма да видите ЛР, не защото не стават (погледнете западните аналози), просто защото тук за тях (все още) няма ментета части, няма 2-ра употреба части, няма морги и т.н.
Продължавам да твърдя, че поддръжката на ЛР в България не е по-скъпа и тежка от всеки друг западен вариант. Ще говорим отново след 2-4 години, когато ЛР Дискавъри ще бъде по-популярен от Витара, Фронтера (много популярни budget family 4x4 особено в Германия) и всичко друго общо достъпно в момента дори - нищо лошо за тях.
Да Рейндж-а (новия) има едни ел. проблеми, но след като се излекуват колата си върви без особени проблеми.. )
Продължавам да твърдя, че поддръжката на ЛР в България не е по-скъпа и тежка от всеки друг западен вариант. Ще говорим отново след 2-4 години, когато ЛР Дискавъри ще бъде по-популярен от Витара, Фронтера (много популярни budget family 4x4 особено в Германия) и всичко друго общо достъпно в момента дори - нищо лошо за тях.
И тогава китайците много ще се зарадват на новооткрития пазар за части на ЛР. Иначе прогнозата ти звучи оптимистично ,те и сега ЛР са по популярни в Германия от G-класата например която си е тяхно производство .Общо взето аз за една година 6 пъти бях в Германия по работа/не за коли/ЛР е много разпространен,ама колкото Витарите чак не е ......
Но такава цена каквато обявиха тук за 1000лв ,там RR не вярвам да има и в моргите .
В този ред на мисли име едно не лошо Ларедо 4.0 за около 9000 лева, гледах го - добро впечатление прави. Е, вярно не съм го карал, но може да го видим и това....
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
...Общо взето аз за една година 6 пъти бях в Германия по работа/не за коли/ЛР е много разпространен,ама колкото Витарите чак не е ...... Но такава цена каквато обявиха тук за 1000лв ,там RR не вярвам да има и в моргите .
Преди като се интересувах имаше много бензинови Класици на много ниски цени. Но явно и състоянието е лошо. Как иначе бензиновите /внос/ ще се продават тук за 5-6 хил лв.? От които 3 хил.лв. са вероятно налозите. Да не говорим за докарване и 'нещо' за търговеца.. Но това касае продажбата на всички коли от доста време. Имам предвид дисбалансът в цените тук и там, напр. Пасат тук 9000лв., в Германия 6800 евро. Явно от там се взима в полу-насипно състояние.
А иначе и за жалост тук бизнеса с моргите никак не е развит. И това не касае само ЛР, макар, че за тях съвсем нищо няма. Като се появи някое Диско в някоя морга, новината придобива такава емоционалност за ЛР феновете, каквато носеше в минали години репликата "пуснаха на показния..". А в Европа (по думи на запознати) не е както е било преди - влизаш, висиш цял ден и си харесваш (демонтираш) неща.
как да има морги у нас, като и 30 годишните москвичи не ги изхвърлят
преди време във Франция имаше субсидия - като бракуваш 1 лека кола над 10г, получаваш помощ от държавата за купуване на нова - около 5000ФФ... е тогава гледах в една морга 11г. Ланчия лимузина /не помня точно модела, но този преди Тема/ без петънце от ръжда, кожен салон, дърво...
наистина Г каласата е по скъпа, но е продаваема дори и след години за висока цена, а бензиновите ровери така и не се наложиха на пазара, като коли, които държат цена. изобщо от марката ленд ровер само дифендера е автомобила, който се търси независимо от годините и държи висока цена.
Е да,г-то е по скъпо като втора употреба от рейнджа.
Еми разбира се,след като е двойно по-скъпо като ново,нормално.
Кой не може да си продаде land rover-a на цена от която да не е доволен(тук изключвам 20-годишни екземпляри,поддържани от"едно приятелче,което е работило в сервиза на убо")?
И кво невероятен внос на бензинови г-та,дизелът на мерцедес не се купува и land rover не могат да правят бензинови мотори?
как се продава г500 на 20 години?Както и бензинов рейндж на толкова-ТРУДНО.
В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
колега, грешиш, Г класата и рейндж ровера като нови винаги са били на сходни цени, дори и сега пак е така, разбирасе когато сравняваме равностойни модели
Коментар