Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

колеги, каква марка са тези ремъци откъде сте ги купили?

Коментар

Dayco & Lemforder. Продават се от Bearmach & Britpart в Англия. Аз карам със същите и няма ядове.

Коментар

Не познавам точно ролките и шайбите на диското но принципно свирят когато са недоопънати.Оптибелт имат този проблем защото стандартът на размера е даден по друг диаметър и има разминаване 2-3 мм от оригинала.А това е достатъчно да свирят при натоварване.Затова питам.
        Сега се върнах от Франкфурт Голяма част от англииските компании там предлагат неща които не са правени в Англия.Аз самия се учудих от този факт.
        Изглежда все повече производство се изнася на изток.

Коментар

Е, не знам как е във Фракфурт, но не всичко е мазна китайска чалга. Повечето части които съм си поръчвал се правят в два-три завода в Англия, с изключение на разни пластмасови детайли - фарове, мигачи, капачки и други подобни, които не са от жизненоважно значение за работата на автомобила.

П.П.
          А, забравих. И в още един завод в Индия, предимно лагери, които обаче не са никак лоши.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Ми аз го карам близо 3 години, а на колко е незнам. Монбатски 97ач. Гледам си го, от миналата есен не е мерен. Зареждането е в нормите.
            Лазар изказа предположение за задържаща водна помпа, защото 2-те шайби са на 1 вал. Ще карам още така пък ще видим.
            По потвърдени данни един акумулатор на дизелов автомобил му дават 2 години живот, после минава на бензиновия автомобил,[ако има такъв].
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
              По потвърдени данни един акумулатор на дизелов автомобил му дават 2 години живот, после минава на бензиновия автомобил,[ако има такъв].
              После на мотоциклета и после в каруцата.

Окончателната диагноза: лагери на алтернатора и пренатегнат ремък на същия. Оказа се малкото дяволче. Вчера реших да мина към диагностициране стъпка по стъпка. Махнахме ремъците за проверка на ръка на водна и хидравлична помпи и алтернатор. Водна -здрава, ходравлична-здрава/колкото си беше/, износени лагери на алтернатора. Стегнахме детския ремък по-хлабав да не товари алтернатора допълнително и "жми градо" - всичкото пищене си отиде.

ПС инфо от Лазар: при продажба на всички помпи и др., задвижвани с ремъчни предавки, ингилизите обръщат внимание, че в най-голяма степен дефектите се проявяват от пренатегнати ремъци.

Нещо като: Всички болести идват от нередовно пиене.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Е така...Мисли лошото, та да те стигне...по-малкото лошо Лагерченценцетаааа

П.П.
                Дискусията за ядовете, гадовете и нередовното пиене е преместена тук
                Последно редактирано от Lazar; 26-09-08, 10:08.

Коментар

Един въпрос преди да отшуми темата.
                  Какво означава проверка на ръка?
                  Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  Махнахме ремъците за проверка на ръка на водна и хидравлична помпи и алтернатор.
                  Аз си го представям като развъртане и разклащане на валовете, за да се провери за лесно въртене и отсъствие на хлабина. Пропускам ли нещо важно?
                  Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                    .............Аз си го представям като развъртане и разклащане на валовете, за да се провери за лесно въртене и отсъствие на хлабина. Пропускам ли нещо важно?
                    Не.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X