Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Заглавието е много подвеждащо, но ми дойде отвътре.
    Всъщност проблемът е тривиален. Миналата седмица смених пистови ремъци и след като времето захладня започна пищенето. Сутрин рано / към 7.30-8.00/ паля и при навиване на волана се чува сериозно свирене на ремък и незнайно защо присветва лампата на зареждането. В движение няма ядове. Спирам, след 5 мин. паля и същата ария. Е к'во е това животно?
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

До: Такова животно нЕма / не е видео/

Може да провериш обтегачите...Това е само догадка - първото, за което се сетих. Обикновено ремъците пищят от приплъзване, т.е. хабав е явно.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Хлабав ремък. Хидравликата и динамото го товарят и приплъзва. Просто го стегни.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Хлабавия ремък ще е "малкия дявол".

Цецо, кат си спомня, че след ремонта на кутията ти беше натежал волана, почвам да си мисля некви лоши неща... помпата например. А лампата на акумулатора присветва, щото нали са на един ремък с алтернатора.

Коментар

Или стоял по складовете, и вдървен още преди да си го сложил. Гумата вече не е това, което е била, и се пързаля както си ще.

Но, както казват колегите, първо ги стегни. Най-вероятно е само от това да се оправи.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като сменяхте ремъците, проверихте ли за луфтове помпата и алтернатора?

А пък не ми се вярва да са чак толкова стари ремъците, нали и моите са от "там" и няма такива (д)ефекти.

Всъщност не ме слушай. Аз нали много се зачитам в "тънката" книжка и ми минават какви ли не теории през ума...

Коментар

Еми случвало ми се е. Даже в момента на DAIHATSU-то единия е такъв. Уж е стегнат, а скърца като обезумял, особено при палене.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Хлабавия ремък ще е "малкия дявол".

Цецо, кат си спомня, че след ремонта на кутията ти беше натежал волана, почвам да си мисля некви лоши неща... помпата например. А лампата на акумулатора присветва, щото нали са на един ремък с алтернатора.
                Ник'ви таки'а лоши помисли. Да не дърпаме опашката на дявола. А ремъкът на алтернатора е отделен - един такъв детски.
                Писах темата, защото ме озадачи едновременното появяване на 2-та проблема. Днес ще ходя да меря тоци.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  ...А ремъкът на алтернатора е отделен - един такъв детски.
                  ... Днес ще ходя да меря тоци.
                  Ти хубаво ще мериш тоци, обаче на мен ми направи впечатление следното:
                  ...при навиване на волана се чува сериозно свирене на ремък и незнайно защо присветва лампата на зареждането...
                  От което ми се струва, че може помпата да задържа, от там пък няма кой да върти алтернатора и светва лампата за зареждането...

Дано просто да е хлабав ремък.

Коментар

От което ми се струва, че може помпата да задържа, от там пък няма кой да върти алтернатора и светва лампата за зареждането...

.
                    И аз имам някакви такива съмнения, защото двете шайби са на един вал. Ще трябва да проверя.

Коментар

И аз имам някакви такива съмнения, защото двете шайби са на един вал. Ще трябва да проверя.
                      Не съм запознат с тези двигатели, ама да не би на този вал да имаш демпферна шайба, който е тръгнала да си ходи?

Просто наскоро четох за такъв проблем - свирене при нов и добре обтегнат ремък. В последствие спира да зарежда, загрява и няма хидравлика ... Накрая - двигателя върти, а ремъка е неподвижен. Причина - повредена демпферна шайба
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

...Ще трябва да проверя.
                        Ъ, ти ще проверяваш...не се занимавай, сложно е. Иди в МПФ

Коментар

Лазаре, Лазаре, Лазарееееееее да........../нали го знаеш вица/. За съжаление ще се окажеш прав. Е така е. Като си мислиш лошо, то иде. Диагнозата не е окончателна, щото е самодиагноза, но подмирисва на ремонт-помпа.
                          Ъ, ти ще проверяваш...не се занимавай, сложно е. Иди в МПФ
                          Аз и без това минавам покрай МП през ден. И се усещам, че почвам да карам по-бързо и ако ме хване червено - нервнича като голфаджийче.

Въпрос: Помпите при 200 и 300 колко са различни? Щото в Падок са двойно по-различни / 124 с/у 65 ?!/
                          Последно редактирано от c_gul; 17-09-08, 14:42.

Коментар

До: Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Помпите са различни. Оная за 300Тди/65лири не е оригинална, а оригиналната е към 250лири. За 200Тди се продава само оригинална, около 130лири е.

Коментар

До: Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Между другото, намерих секторни кутии(не хидравлични) за Дифендър на добра цена. Мисля да реша проблемите с хидравликата веднъж за винаги - няма хидравлика няма проблеми.Тъкмо ще заякна в ръцете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X