Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Такова животно нЕма / не е видео/. Свирещи ремъци Диско 200ТДи

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
    ......................... - няма хидравлика няма проблеми..
    Голям сталинист си бил. Аз ще чакам да видя как ще заякнеш и ако станеш много як, и аз се записвам сталинист. А като набеден търговец се сещам за една врътка - продавам кормилната кутия, като давам бонус помпата и си купувам с парите едно диско за части. Звучи добре, нали?
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

C-gul да ме прощаваш че ти досаждам с теори. Хидравлични кормилни кутии не съм пробвал, но хидравличните рейки (ако си с такава) в крайно ляво или дясно положение товарят помпата неколкократно повече (имаше някакви клапани и т.н...) като дадеш до упор и ремъка писне, върни една идея волана. Ако спре първо стегни ремъка още малко. Ако след стягането спре да пищи при упор но "акумулатора" мига си е друг проблем. Може да мерим и да се пулим заедно
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дедо Владо, така е и на тия кутии. Не трябва да се задържа в крайно положение повече от 30 секунди.

Цецо, прай к'вот щеш само не си продавай диското, що нема да ти говора повече

Коментар

Цецо пробвай да натегнеш ремъка още малко както пише Дядо Владо ,пък дано да се оправи . Трябва да сме оптимисти
          Но при тез задръствания в София и при включени всички консуматори то и акумулатора пада и съответно е възможно да присвири ремък след запалване.
          [SIGPIC][/SIGPIC]
          DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

..... Цецо, прай к'вот щеш само не си продавай диското, що нема да ти говора повече
            Ехооо тВа кВо значи сега, и аз няма да ти приказвам ааа ....
            Цецо виж и аз какви проблеми имам/ах с тия ремъци ЦЪК
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Цецо, прай к'вот щеш само не си продавай диското, що нема да ти говора повече
              Що бе Лазаре. Щот ше остане само един луд и ше требе да си говориш сам? За туй ли?
              Иначе не съм си и помислял. Май си споделяхме преди време, че тия джипки са си вечно наши. То си е болестно състояние - нЕкъФ технологичен мазохизъм. И е извън диагнозите, платими от НЗОК за съжаление.

Стига майтап. Когато споменах самодиагнозата имах предвид следното: няма кой да гледа в коша, докато издевателствам над хидравлика и мотор. При студено палене и подаване на газ /просвирва/- айде примерно лабав ремък. Обаче при леко загрят мотор, пълен десен/ или ляв/ така познатото виене на помпата намалява честотата и лампата на зареждането присветва-мъчи се помпата някакси. Дали при обтягане на ремъците ще се оправи саунда - незнам? До сега за 60-70х км не съм чувал да свирне ремък. При загрят двигател няма ядове, докато не спра за 10-15 мин. И аре - знак за повторение - абсолютен пънк.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                Що бе Лазаре. Щот ше остане само един луд и ше требе да си говориш сам? За туй ли?
                ...
                Хахах, точно заради това!

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                .. При студено палене и подаване на газ /просвирва/- айде примерно лабав ремък. Обаче при леко загрят мотор, пълен десен/ или ляв/ така познатото виене на помпата намалява честотата и лампата на зареждането присветва-мъчи се помпата някакси. Дали при обтягане на ремъците ще се оправи саунда - незнам? До сега за 60-70х км не съм чувал да свирне ремък. При загрят двигател няма ядове, докато не спра за 10-15 мин. И аре - знак за повторение - абсолютен пънк.
                А просвирва всеки път, значи просто е хлабав ремъка.

След като се натегне, трябва да се провери при запален мотор и крайно положение на волана. Защото в крайните положения, помпата наистина много се товари - при мен не свирят ремъците, но за сметка на това ми падат оборотите!
                Последно редактирано от Lazar; 18-09-08, 12:25.

Коментар

"c_gul" ми ела с или без "Лазар" (но с джпа) да се пулим заедно, има три празнични дни пък и след това.
                  Колкото до лудите - много сме, силни сме все ще остани нЕкой жив да пави компания на другия
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колко ти е стар акумулатора? Щото ако е поостарял след запалване се товари въпросния ремък, затова и просвирва(дано е така)
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                      Колко ти е стар акумулатора? Щото ако е поостарял след запалване се товари въпросния ремък, затова и просвирва(дано е така)
                      Ми аз го карам близо 3 години, а на колко е незнам. Монбатски 97ач. Гледам си го, от миналата есен не е мерен. Зареждането е в нормите.
                      Лазар изказа предположение за задържаща водна помпа, защото 2-те шайби са на 1 вал. Ще карам още така пък ще видим.

Коментар

По-вероятното е хидравличната помпа. И моята виеше така и я знаех, но я чаках да се скапе напълно. Лошото беше, че се скапа на центъра на града, когато бях и с ремарке. Това ми е единствения път, когато тръгвал и не съм стигал до крайната дестинация с Диското.
                        Като я сменяш - не е лошо да направиш профилактика и на кормилната кутия. Това последното го правиха в Стара Загора или Казанлък - ако те интересува - ще проверя.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                          По-вероятното е хидравличната помпа. ..........................Като я сменяш - не е лошо да направиш профилактика и на кормилната кутия. Това последното го правиха в Стара Загора или Казанлък - ако те интересува - ще проверя.
                          И аз така мисля. А аз по обратния път - почнах от кормилната кутия, защото течеше яко. Ако не е тайна колко ти взеха за ремонта. За мойта-210лв с вкл. качване и сваляне.

Коментар

Ми аз, дадох към 500 на Андрейката, ама той ми сменя и ремъците, понеже така или иначе я беше отворил, тъй че мисля не са ти взели много - особено ако са и сменили семерингите - и със свалянето е добре, като цена.
                            Задължително си провери маркуча за високото налягане или направо иди при майстор да ти направи нов. Преди две години така реших проблема с виенето от хидравликата. По принцип, като остарее се започва да се лющи отвътре и прави едни клапички от люспичките.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              .
                              Задължително си провери маркуча за високото налягане или направо иди при майстор да ти направи нов
                              Кой е тоя маркуч? Аз толкова глупости направих в последно време, че се омотах. За малко не скапах турбото при смяна /елементарна/ на въздушен филтър. Нещо съм в дупка. Емоционална. Много емоция влагам в една машина. Почвам да се ядосвам, а ядът е лош съветник.

Коментар

Ще ти направя снимка, като съмне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X