Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси, проблеми и ремонт на кормилна кутия на Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонт кормилна кутия на Диско 1

Едно въпросче:
    Кормилната кутия на Диско 300 отличава ли се от тази на 200 ? Виждал съм, че рамото към кормилната щанга е различно, а "карантиите"?
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
      Едно въпросче:
      Кормилната кутия на Диско 300 отличава ли се от тази на 200 ? Виждал съм, че рамото към кормилната щанга е различно, а "карантиите"?
      Доколкото знам за Диско 1 са два модела секторни кутии, едната е с три болта на горния капак, където е и обезвъздушаването, а другата е с четири. До някое време се правят с бронзови втулки на вала, като на колегата Targa, а после са с иглени лагери, които в момента издирвам
      Може би има разлика, защото когато си поръчвах комплекта уплътнения, Крис от Уайлдровърс, погледна какъв модел е моята кутия, че имало значение.
      Поздрави
      Прикачени файлове

Коментар

Привет на всички
        Най накрая прословутите лагерчета дойдоха. Последва незабавно събиране на кормилната кутия, че ми се изчака чакалото близо месец
        Днес без да си давам зор успях да събера всичко, настройка, обезвъздушаване, че даже и покарах. Много съм доволен-няма течове, леко управление.... утре ще си намеря хубава кал...нещо като на последната снимка
        п.п. нв ме питайте за вторта снимка... който няма преса за лагери така прави
        Поздрави на всички
        Георги Гунчев
        Прикачени файлове

Коментар

Браво. И аз имам една за правене.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

А аз си дадох сметка преди малко, че съм готов да дам едни пари за курмилна.кутия, а за същите мога да купя молотовка. Това ме обезвъдуши генерално.
            А принципно и аз имам една за правене
            ПАК.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-10-09, 11:43.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
              А аз си дадох сметка преди малко, че съм готов да дам едни пари за кур.кутия, а за същите мога да купя молотовка. Това ме обезвъдуши генерално.
              А принципно и аз имам една за правене
              ПАК.
              Като каза сметка се замислих какво ми излеза като пари ремонта. Комплекта семеринги и гумени пръстени са около 35лв. и двата лагера са по 26лв. Кофти е че за лагерите имаше и куриерска такса около 40лв., защото ги поръчваха от френско Така че общо около130лв.
              А и два дни търкаляне и мазане с АТФ масло....ама аз това го слагам към удоволствието, така че това е бонус
              Между другото ако кутията е с бронзова втулка и няма поражения на вала, сметката е надолу... е нали знаете че без кръчмар да не се смята ама....
              Поздрави

Коментар

А някаква идея, какво се прави с крив вал? Имаш ли представа, дали е еднакъв с такъв от дясна дирекция? Щото имам една нормална с крив вал и една дясна здрава.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Корпуса е огледален но вала би трябвало да става. Няма нищо което да е зависимо за лява и дясна дирекция по вала.
                  Ако можеш пусни някоя снимка да погледна докато ми е прясно

Коментар

Колеги случайно някой да знае номера на семеринга на вала на кормилната кутия от към хебела, че ми е скъсан и губи течност. Хиляди благодарности предварително.
                    идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Няма отделен номер доколкото бях гледал. Върви в комплект с шайба, противопрахова гумичка някаква.... иначе аз си купих целия комплект за кутия от Paddok.
                      Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

До: Въпроси, проблеми и ремонт на кормилна кутия на Диско 1

Първоначално публикуван от Onia s konia Преглед на мнение
                        Някъде из форума имаше даже подробна схема как се разглобява

Виж на тоя адрес www.land-rover-parts-shop.com има кит за ремонт на кормилна кутия

Радо не знам оправи ли си кормилната кутия но ако не си , виж този сайт има подробно обяснено как се ремонтира http://www.landrovers.ru/index.php
                        И като след като свършиш всичко това се обади на един юнак 0888692321 да ти я поправи.

Коментар

Първоначално публикуван от bumbak Преглед на мнение
                          И като след като свършиш всичко това се обади на един юнак 0888692321 да ти я поправи.
                          Я малко повече инфо. Моля!!!
                          Аз си купих к-та, а после си направих ремонт тук в Сф срещу 220 лв. с вкл. /не ДДС /, а демонтаж-монтаж.

ПП Сега видях. Кога си се регистрирал, кога си направил ремота на кутията? То като машина на времето.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Уф и моята тече,при Леви ми обявиха цена от 100-120лв за ремонт с мой комплект семеринги които съм поръчал от падок, не знам дали е много или малко тази цена.

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
                              Уф и моята тече,при Леви ми обявиха цена от 100-120лв за ремонт с мой комплект семеринги които съм поръчал от падок, не знам дали е много или малко тази цена.
                              Наистина ли е толкова сложен ремонта на кутията, че да искат такава сума само за труда? Колегата от Търново / предполагам не е автомонтьор/ се е справил за един ден.Питам защото и аз си купих ремонтен комплект от Падок и се чудя на "майстор" ли да я дам или да се пробвам сам? Има ли някъква уловка при разглобяването и сглобяването и?
                              ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                              ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                              0896 846 246

Коментар

Ами не знам,гледам колегите пишат за някаква настройка на кутията и нямам идея за какво иде реч то ако е само разглобяване и сглобяване няма проблем и мен ме сърбят ръчичките сам да си я оправям ама още се колебая

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X