Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малък проблем с климатика на Land Rover

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Малък проблем с климатика.

Имам следния въпрос, моето Диско няма климатик, но мотора му е сменян с такъв който има, тоест има радиатор за климатик, но вътре в купето няма инсталация и копче за климатик, та как мислите мога ли да му присадя някакъв или да не се занимавам с глупости?
    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Климатика определено си е благинка и си заслужава, особенно с това затопляне. Мисля, че някой от колегите продаваше втора употреба.
      sigpic

Коментар

Някой знае ли кой е този колега?
        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Владо_2 Преглед на мнение
          ....
          Мисля, че някой от колегите продаваше втора употреба.
          Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
          Някой знае ли кой е този колега?
          ... аз, ама ... ЦЪК
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: До: Малък проблем с климатика.

Здравейте колеги.Не искам да отварям нова тема затова пиша тук.Сега като започнаха жегите реших да пусна климатика да поохлади малко,но той започна да изпуска отвратителна миризма.Дали няма някъде филтър за почистване и да се е усмърдял или трябва някаква профилактика.

Коментар

От: Малък проблем с климатика.

Споделете за ефтино пълнене на климатици в София. Защото моят климатик никакъв го няма....
              Range Rover 2.5 TDS 1997г.
              И нека Рейнджът бъде с вас...
              [COLOR=#3b5998]Живота е болест предавана по полов път![/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Тодоров Преглед на мнение
                Споделете за ефтино пълнене на климатици в София. Защото моят климатик никакъв го няма....
                Зависи какво разбираш под ефтино
                FORD MAVERIK 2.7TD
                Тел.0898662817
                LZ1IID

Коментар

Ами ако знаеш място което на теб ти се струва ефтино сподели го... Мисля че подобна информация ще бъде полезна на много хора а не конкретно на мен!

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Тодоров Преглед на мнение
                    Ами ако знаеш място което на теб ти се струва ефтино сподели го... Мисля че подобна информация ще бъде полезна на много хора а не конкретно на мен!
                    Предният колега е абсолютно прав. Би трябвало да работим с цифри. Утре като отида да го пълнят климатика и мастора с мазна усмивка ми каже "дай деедесе лева", аз все пак трябва да имам ориентир някакъв. Това много ли е, малко ли е, или си е почти тамън ???
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Аз това работя, и затова задавам въпрос какво значи за вас тънко!Имам телефон и ако някой реши да се възползва нека се обади.От мен имате безплатна диагностика.
                      FORD MAVERIK 2.7TD
                      Тел.0898662817
                      LZ1IID

Коментар

От: Малък проблем с климатика на Land Rover

Ами разбира се има значение, цените доколкото съм запознат варират на грам фреон приблизително 6-9 стотинки (по спомени от предишни години) след това започва диагностика и т.н. Затова аз например мога да дам информация за БОШ сервиза в сервиз дружба, цената там миналата година беше 6ст./гр. и около 25-28 лева за машинката (диагностика) това е приблизително нормална цена на фреон, но за диагностиката... струва ми се доста. Иначе изтеглят целият фреон до вакумно състояние на системата обогатяват го с масло и пълнят колкото е необходимо. В някакъв форум гледах някакъв който пълни за 40 лв. независимо какво количество ти трябва, но някак си му нямам доверие на този юнак.

Коментар

Ето как темата потръгна. Сега ако и Илийката сподели неговия опит и цени с нас ще имаме вече някаква минимална база.
                          Тази земя, по която тъпча сега,
                          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                          тази земя – не е моя земя,
                          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Днес бях при Илийката ,че имах проблем с климатика .
                            Човека си разбира от работата и знае какво прави .
                            Платих 80 лв. за всичко .

Коментар

Опиши какво значи всичко де Илийка дай и ти малко разяснение.

Коментар

Най добре е Илийката да отговори на въпросите ви.
                                Аз ще кажа в моя случай какво се направи .
                                Поради разкъсването на една гумичка, голяма част от фреона се беше изпарил и в големите жеги, тия дни не духаше достатъчно студено .
                                Изтегли се останалия фреон от системета,смени се гумичката,наду се системата за проверка ,дали не изпуска от друго място ,след което се напълни с новия фреон.
                                Запечата се ( или калаблира) ,както там се казва ,изми ми радиатора,че имаше много мръсотии и климата заработи както си работише и преди .

Диагностика - пълнене -смяна гумичка -оцветител-запечатване - измиване радиатор = 80 лв.

Ако нещо съм пропуснал или сгрешил наименованието на дадената процедура , Илийката да ме поправи .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X