Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander 1.8 i гасне в движение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Land Rover Freelander 1.8 i гасне в движение

Мисловната акробатика е правилния път за установяване на истинския проблем. Аз лично съм респектиран - давайте колеги
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Аз настоявам за жокер, т.е. VIN-а на автомобила.Според мен 'колбичките' едва ли ще са полезни за диагностициране на 'комън рейл' дизел. Подкрепям мнението, че проблема е в налягането на горивото високото или ниското.Високото налягане се регулира от електричеки регулатор монтиран на 'рампата' и зависи и от ниското налягане. Ниското налягане зависи от филтри, помпи за ниско налягане (подкачващи помпи), някои екземпляри имат и т.нар. седиментен филтър, обратни клапани и нивото на горивото в резервоара и разни цедки и смукатели.
      И все пак диагностичната апаратура ще помогне много.

Коментар

За к'во ти е жокер бе колега ....

Ако не си разбрал ..... Фрий с 2 литра комън рейл .... това е. Какво ще разбереш от този ВИН .... не се сещам??

МЕГИ ... ако има наблизо БОШ сервиз .... ходи там. Трябва да имат софтуер за да диагностицират проблема!
        Друга тема е ... колко са компетентни гърците ...

Джамбазов е описал точно какво се прави ..... дори не са нужни и колбички ..... става и с чашки от кафе ...

Ако не си намерила решение ... казвай да помагаме ..... ама ще трябва да се пооцапаш малко ... и да имаш някакви инструменти ...
        Другия вариант е да влезеш в някой сервиз ... и ако някой знае английски ... да му тикнеш телефона в ръцете, а аз да му казвам какво да прави. То и по Скайпа сме го правили ... ама .....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Проблема е в някоя от помпите. Моя L322 RR проблемите започнаха по същия начин .Първо малко гаснене и бързо палене , после все по трудно.Това го прави на резервар под половината или по малко.При пълен леко придръпва.Смених помпата в резервара и се оправи.

Коментар

Здравейте отново,колеги!
            След вчерашната Одисея в сервиза бързам да ви пиша. Закарах колата в сервиз на Бош и само по звука решиха ,че не било нужно да се ровят повече ,а със сигурност проблема бил в свещите. Ако съм превела правилно на гръцки е бек. На майстора му се видя много трудно да се занимава,защото никога не били сваляни до сега и ме препрати на друг да сме ги изкарали и да съм му ги върнала,та да проверявал. И се започна чудото.....
            Разглобихме почти целият двигател,та да стигнем до тях и се оказа ,че с времето ръждата си е казала думата и не излизаха. Та ме строиха до колата с едно чукче да съм опитвала с леко почукване и спрей срещу корозията да ги отлепя,за да излязат. След близо 2 часово чукане и нерви успях да сваля едната,но другите не поддаваха по никакъв начин. И след като и майсторите вдигнаха рамене и вече се стъмваше сглобих пак мотора и си тръгнах.
            И тогава беше най голямата изненада....
            Колата не само не ми придърпа или загасна ,а си мъркаше като котенце.Направо като нова!!!
            Не знам как да си обясня ,че само от продължителното чукане наляво-надясно проблема се реши по този магически начин. Но факт е,че колата сега си работи изрядно.
            Днес прибавих на пълен резервоар 1 литър тънко масло-10w по препоръки на майстора и всичко е точно. Пишете ми какво е вашето обяснение.
            До скоро и приятен уикенд!

Коментар

Моето обяснение че караш страшно неподдържана кола. Без да се засягаш..... Единствено което сте направили - сте подобрили контакта между високоволтните кабели и свещи.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Злой, за подръжката не жаля средства и до момента никой,който е прегледал колата не е бил на това мнение. Лятото беше 3 дни в сервиз на Ланд Ровер в София в Люлин .
                За смяна на всички консумативи,който според тях имаха нужда от смяна платих нескромната сума от 1300 евро. Излизайки от там ми казаха,че рядко клиент е така загрижен за автомобила,който кара и си уредихме среща за следващото лято.
                Но никой не е застрахован от евентуални повреди,нали?
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-02-10, 11:20.

Коментар

Меги .... я да ме светнеш ..... какво друго наливаш в резероара освен "тънко" масло .................

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

....хехееее......Добавките ги спрях,а маслото ми казаха да го сложа,за да помогнело на свещите. Знам ли вече......

Коментар

Добре де .... пак да питам .... какво друго?
                      Бензин или нафта ........

Коментар

Дизел.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-02-10, 16:46. Причина: Гл.букви

Коментар

Метнали са я в тиквите с подгревните свещи. Тия там са май индианци.....
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Мда... Този път не уцелих..... И то много

А защо сте стигнали до идея да сваляте свещи/ вече разбрах че подгряващи/ при условие, че колата гасне когато е загрята?
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Тия в този сервиз са .... дебили, не на квадрат, ами на .... куб!

То бива ... ама ....

Меги, метнали са те не на черешата, ами .... не знам къде!
                              По добре да бяха хвърлили един боб, или едни карти. По голяма щеше да е вероятността да познаят какво и е на колата.

Само да поясня, че свещите НЯМАТ НИЩО ОБЩО с прекъсването и гасненето на двигателя.
                              Очаквай проблеми отново, и така докато не се установи причината!

P.S.
                              Това упражнение, което са те карали да правиш ..... си е направо за ЗЛАТНИЯ фонд на форума!!!

Коментар

Това ми напомня вица когато на Бил Гейтс му изгаснала колата.....
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X