Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един новак - първи питания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още един новак - първи питания

Честито и добре дошъл в сектата! Стриктно спазвай предписанията за маслата и бъди особено внимателен към спесификациите с малките букви!!! Не се доверявай на търговците! Не препълвай резервоарите на течностите!

Коментар

Първо честито за придобивката. Много безаварийни километри и приятни изживявания. Преди един два дни сменях ремъци и масла на моето Диско 1 (300тди). Препоръчвам ти да си поръчаш ангренажен ремък от Падок-ще останеш приятно изненадан с цената. За моето Диско комплекта с двете ролки идваше около стотина лева, което се оказа в пъти (около три пъти) по-евтино от цените в България. Същото е и с водната помпа. За други части за сега не ми се е налагало да търся-дано и да не ми се налага.
      Дискавъри 300 тди ръчка
      Витара тди автомат
      XT660R

Коментар

TD5 двигателя е с верига. На първо време си смени маслата 2 двигателя. Имаш да смениш 2 филтъра маслени и един въздушпен и един горивен.

Хвърли едно око на пистовия ремък. Чуй дали някоя ролка свири.
        Другото много важно според мен нещо за да не си прецакаш мотора е да си провериш Виско юнита за да не си прегрееш двигателя

Сваляш предпазната пластмаса. Когато колата е студена перката трябва да се върти трудно. да прави от четвърт до половин оборот в зависимост от това колко силно я завърташ. Когато двигателя загре перката трябва да прави повече обороти. Друг начин е като заплиш двигателя студен при махнат капак ще видиш как прави малко повече обороти и самичка си намаля оборотите.. когато колата е загряла не си намаля оборотите.

резервни части и консумариви www.paddockspares.com смяната на консумативите с доставката до БГ е 2 пъти по ефтина от колкото ако го направиш в МП. МП взимат за труд 50 лв на час без ддс.

Успех!!
        LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
        LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
        [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

благодаря за съветите,

- пробвах виското на перката по съвета на SG - работи правилно (май) :-)

- бръмченето не можах да го възпроизведа (пробвах се да паркирам как ли не, без успех) - 1-2 пъти (след известно лашкане по бабуните до блока) се чу леко 'фшъът' - задницата се смъкна със ~1см и спря -
          май SLS си работи правилно

- обаче, като реших да насапунисам гумените възглавници за да видя дали изпускат - изненада - няма крик!! - гледах в ръководството (мерси за линка - RAVE CD е опечен ) - горния край на стеблото на крика изглежда нестандартно (V образен някакси) дали по моргите може се намери такъв крик ? (и друго има ли нещо по особенно при свалянето на капачките на болтовете - гледам някакво спец. устройство имало в комплекта за целта или то е само за секретните болтове - ако ги има?)

- за климатика - мирише на ...ска баня като го пусна - гледах ремонтното ръководство - не можах да открия филтър - аз ли недоглеждам или наистина няма такъв за да си го сменя? Как да се преборя с проблема? - споменаха ми за едни флакони ~18-20лв - пускал се климатика на макс да върти въздуха вътре - отварял се флакона - затваряш плътно вратите и чакаш 20-мин. Някой пробвал ли го е? Ако наистина няма филтър - ще взема да го тествам т'ва чудо на биохимията...

ох, пак се отплеснах с питаня !!!

лек ден!
          LR Disco II, Td5

Коментар

Провери за крика отпред - трябва да е до акумулатора /по принцип/.
            Ръчката му трябва да е в правоъгълна чантичка с две двийни трупчета за подпиране, заедно със ключа, секрета и у-вото за сваляне на капачките.

Капачките ще ги познаеш по вдлъбнатината - болтовете са с изпъкнало. У-вото за сваляне на капачките е черна тръбичка с контри от едната страна. Не го пробвай на болтовете, аз така потроших контричките на моето. Най-добре е първо с ключа да раздвижиш капачката, виж на ръка къде е най-хлабава, после с у-вото с контрите напред докато щракне и леко дърпаш.
            "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Най-добре ела на следващата сбирка и ще стане най-лесно. Ще ти покажа и как се борави със седалките.
              ---------------------
              Шофирайте разумно!
              [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Didost - няма крик, няма чантичка, няма трупчета - здраве да е - поне джипка има :-)

а за сБирката - с удоволствие - ще се услушвам за следващата :-)
                LR Disco II, Td5

Коментар

Добре дошъл и много километри с любимия автомобил.Колегите са ти дали доста съвети и ги спазвай.Това с флакона го пробвах миналата година и често казано не знам дали имаше ефект,освен ,че забърсах след това всичко вътре.Има си майстори за тия джаджи и според мен по добре иди там да ти го прегледат.Ако трябва ще ти сменят и газа.Направи си профилактиката както трябва.
                  Още веднъж поздравления и успех.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X