Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое да избера - бензинов или дизелов Range Rover П38А?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кое да избера - бензинов или дизелов П38А?

Първоначално публикуван от range rover p38 4.6 hse Преглед на мнение
    Относно чипа за дизела на този модел не е много добър вариант защото този двигател е натоварен и без това с турбо, а пък и иска много газ и с чипа може да сдаде багажа.
    Колега,
    гледам от "ник"-а, че може би караш или се кефиш на бензиновия двигател,
    но явно не си запознат с подробности около спецификациите дизеловия вариант....
    Така че, моля те, не давай съвети и Ъкъли без да знаеш за "ко" иде реч...
    Защото има доста писано по темата...
    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
      според мен бензина е много по добрия вариант
      1. бензина харчи около 25, а дизела към 18, за 15 лв разлика въобще не трябва и да се говори, а ако ти правят впечатление, то просто не си за тоя джип
      2. бензиновия върви много прилично и гладко, а в нафтовата печка се чувстваш като в кашон, тропа, лопа, пуши като за световно и няма душа да отлепи, а пък сбъркаш ли да му пуснеш и климатика направо ти трябва помощ за да тръгнеш
      3. бензиновият е натъпкан със всички възможни екстри, а навтовата печка е като лада самара
      4. в бензиновия наистина караш RANGE ROVER, а в дизела си в някаква сглобка, продиктувана от счетоводители, за да му се намали цената
      5. ремонта на блока ми излезе 2200 лв, като си поръчах части от англия и въобще не си и помислих за " фирмените " сервизи
      6. отиди в който искаш сервиз, Мото - пфое, Дару кар и т.н. за RR и ще видиш вътре само нафтови печки, ти си прави равносметката
      7. навтовата печка е толкова RANGE ROVER, колкото е Ягуар модела 2.1 дизел комби на базата на шасито на Мондео
      Мога да продължавам да безкрай ама и сега всички нафтолюбци ще подскочат

В капитолия не ходи, няма смисъл, следал съм ги и двата шреди да купя моя. Тоя евтиния е пълна скръб и е бил пилотка най - вероятно. Другият дето е за 9500 Е е много изпънат наистина, обаче е 94 година, от първите и просто не си струва
      Съжалявам, но от това по-горе почти нищо вярно не виждам:
      1) Не че разхода следва да е от голямо значение, но поне да говорим истината - бензиновия харчи 20-25 в града и 10-15 извън него, дизела съответно 11-15 в града и 9-13 извън него.
      2) Дизеловия не е толкова немощен и за него има чип, но наистина няма добро ускорение. От това обаче не съм забелязал някой да страда много, а тия дето страдат минават на друго ... например Porsche Cayenne. Достатъчно добре е обезшумен, та тропането и дима остават само за околните.
      3) Единствената екстра, която не съм виждал в дизелов вариант е памет на седалките/огледалата, но може и това да го има някъде. Всичко друго - автопилот, кожен салон, упр. на аудиото от волана и т.н. ги има и в DSE.
      4) Никаква разлика в използваните материали, освен ако не гледаш DT модификацията на дизеловите
      5) От една страна твърдиш, че RANGE ROVER е само най-скъпата модификация, а от друга пестиш от ремонти и не ползваш официалния сервиз? Не е ли това част от престижа на модела? И не казвай, че Дару са некадърни и за това. Просто там хората първо сменят и после мислят, но все пак говорим за RANGE ROVER.
      6) При условие, че бензиновия е все още акцизен и съответно супер рядък в страната, ти какво съотношение очакваш в сервиза?
      7) Това е въпрос на вкус. Имал съм няколко различни бензинови, после няколко дизелови МПС-та. Не смятам да се връщам на бензин скоро, може би никога.

Нищо лично, но ако ще сравняваме нека да е обективно. А това, че някой харесва бензиновия, а друг дизеловия си е в реда на нещата. Всеки си има вкус, предпочитания и приоритети.

Поздрави и много безаварийни километри, без значение дали с бензинов или дизелов РЕЙНДЖ.

Коментар

Аз подкрепям nikidd и не съм съгласен с явното оплюване на дизеловия двигател. След като хората за го измислили и го използват значи е на мястото си просто не е за всеки. Аз лично карам Range Rover 2.5DS дизел и съм доволен, и също не бих минал на бензин, но не казвам, че едното е по-лошо от другото. Просто той си ми падна на сърцето .В крайна сметка и аз те съветвам, който ти харесва пък ако ще да върви и на сок от моркови .
        Land Rover Range Rover 2,5 DT
        Land Rover Discovery 200 TDI
        BMW F650ST - RIP
        "Совите не са това което са"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X