Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое да избера - бензинов или дизелов Range Rover П38А?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кое да избера - бензинов или дизелов Range Rover П38А?

Първо изкам да се извиня за тъпанарския си въпрос,защото сигурно веднага някой ще каже "избери този,който гори по-малко т.е. дизела",но причината да задам въпроса е следната:
    Аз имам такъв,взех го дизел защото двигателя е доста распросранен и лесен за обслужване.
    От известно време ровя из нета а и разпитвам хора колко гори бензиновия вариант и общото мнение е че при тези цени на горивата ще давам 10(десет) лева повече на 100 км и реших да го сменям за такъв.
    Моя въпрос към вас е основно как е бензиновия мотор,дали е лесен за подръжка и на какво да обърна внимание когато го преглеждам.
    Също така ще бартеросвам с автоматик има ли някакви специфични проблеми с СК.
    Благодаря предварително на отзовалите се на помощ в тази дилема за мене.
    Бъдете здрави

До: Кое да избера - бензинов или дизелов П38А?

Бензиновия 4.6 пукал глави. 4.0 било по-добре.
    Виж тук и тук.

Коментар

Много благодаря за инфото.Има два в Капитолия,когато дойда в софия(сигурно другия месец )ще се радвам да се видим с някой от вас да ги огледа.
      Бъдете здрави

Коментар

според мен бензина е много по добрия вариант
        1. бензина харчи около 25, а дизела към 18, за 15 лв разлика въобще не трябва и да се говори, а ако ти правят впечатление, то просто не си за тоя джип
        2. бензиновия върви много прилично и гладко, а в нафтовата печка се чувстваш като в кашон, тропа, лопа, пуши като за световно и няма душа да отлепи, а пък сбъркаш ли да му пуснеш и климатика направо ти трябва помощ за да тръгнеш
        3. бензиновият е натъпкан със всички възможни екстри, а навтовата печка е като лада самара
        4. в бензиновия наистина караш RANGE ROVER, а в дизела си в някаква сглобка, продиктувана от счетоводители, за да му се намали цената
        5. ремонта на блока ми излезе 2200 лв, като си поръчах части от англия и въобще не си и помислих за " фирмените " сервизи
        6. отиди в който искаш сервиз, Мото - пфое, Дару кар и т.н. за RR и ще видиш вътре само нафтови печки, ти си прави равносметката
        7. навтовата печка е толкова RANGE ROVER, колкото е Ягуар модела 2.1 дизел комби на базата на шасито на Мондео
        Мога да продължавам да безкрай ама и сега всички нафтолюбци ще подскочат

В капитолия не ходи, няма смисъл, следал съм ги и двата шреди да купя моя. Тоя евтиния е пълна скръб и е бил пилотка най - вероятно. Другият дето е за 9500 Е е много изпънат наистина, обаче е 94 година, от първите и просто не си струва

Коментар

Благадаря за Капитолия .А иначе щом твоя харчи 25 при мен сигурно ще е по-малко -понеже всеки казва че дизела гори 18-20 а моя повече от 14 не е качвал дори на климатик,а от екстрите ми липсва само автоматика ,но така или иначе изкам да го сменям за бензин,малко ме е страх да не взема някоя "греда",ноо това е положението.Някой ако иска читав дизел с удоволствие ще му го дам.
          Бъдете здрави

Коментар

Когато се регистрирах в този сайт прочетох 1 подпис - "бензиновият джип е като дизелово Ферари". Дизелът може да не върви така, както бензина, но звука, динамиката на потегляне... Спокойната сигурност на ниските обороти! Дори червеният светофар е примамлив!

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              Когато се регистрирах в този сайт прочетох 1 подпис - "бензиновият джип е като дизелово Ферари". Дизелът може да не върви така, както бензина, но звука, динамиката на потегляне... Спокойната сигурност на ниските обороти! Дори червеният светофар е примамлив!
              Този израз дойде по времето когато на мода беше Митсубиши Паджеро, На ЛР хората не знаеха емблемата, и се чудеха, какви са тия джипове на ченгетата.

И бензина си важи.
              http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Дизелът може да не върви така, както бензина, но звука, динамиката на потегляне...

най - вече звук има, като разбита китайска шевна машина, а пък динамиката на потегляне е направо невероятна - като москвич 1970 год. на три цилиндъра

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                  Дизелът може да не върви така, както бензина, но звука, динамиката на потегляне...

най - вече звук има, като разбита китайска шевна машина, а пък динамиката на потегляне е направо невероятна - като москвич 1970 год. на три цилиндъра
                  е не е чак толкова зле,добре си е на потегляне,но има какво да се желае още.А за звука БМВ са ненадминати в това като лъвски рев .
                  Бъдете здрави

Коментар

Много Ви моля колеги не обръщайте темата от конкретна в принципния спор бензин/дизел.

Аз за посочените марка и модел не мога да кажа нищо, но и Вие не пишете излишно.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Е ние пишем точно за конкретния модел.Бензин или дизел(предимства и недостатъци).Най-просто да се обобщи какво да се гледа в двата варианта,кой е по-безпроблемен и вкрайна сметка дали да го сменям.
                      Защото аз от моя съм доволен-като возия и комфорт,но съм превърженик и на малко повече динамика.
                      И да обобщим:
                      1.бензиновия гори с 8-10 лв на 100км повече-не е проблем
                      2.бензиновия пука блок а дизеловия глава,но това е при"системно натоварване"-значе и това не е проблем.
                      3.бензиновия е 224к.с. а дизела 136к.с., на това купе 136 определено са му малко.
                      Общо взето везните клонят към бензиновия вариант-реших ще го сменям.Единствено ме е страх да не взема "греда",но който го е страх от мечки не ходи в гората.
                      Бъдете здрави

Коментар

А защо не и това, колега

http://www.digitaltuning.bg/catalog/...ult.php?id=729

аз го направих на Диско 2, 2.5ТД5 - автоматик/ параметрите са същите като на Рейнджа/ , и определено мога да кажа че съм доволен. Вече не се "замисля" при потегляне, а разхода е същия. В града ми гори 11-13 на 100 нафта, последното извънградско за 560 километра изгори около 42 литра, с багаж колкото може да побере.
                        Ако колата ти е читава, не си заслужава да я сменяш, и да почваш всичко отначало/лично мнение/.
                        "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

най - важното според мен е да намериш читав джип, което си е направо 6 от тотото, че попаднеш ли на някой собственик мърляч и скръндза, после ще те заболи главата, иначе за мен бензиновия е по добрия вариант, по добра динамика, повече екстри, качествена изработка на всичко, проблема с пукането на блока го има при претоварване, ама и дизеловия ако го прегрееш малко главата му е заминала, но ти трябва да си прецениш най - добре

Коментар

Бих добавил следното по темата: Няма правилно и неправилно, ти и аз не знаем кое какво е. Няма лошо, има само това, което те огорчава. Няма хубаво, има само това, което те радва.

Коментар

Относно чипа за дизела на този модел не е много добър вариант защото този двигател е натоварен и без това с турбо, а пък и иска много газ и с чипа може да сдаде багажа.

Съобщение от модератор:
                              Моля, напишете си в профила от къде сте.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-09-09, 12:26.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X