Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гори масло, пуши бяло - гарнитура на глава. Диско 200Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гори масло, пуши бяло - гарнитура на глава. Диско 200Тди

Здравейте отново. Пак проблем,свалих турбото и продължава да гори масло. Установих също,че при по голямо ниво на маслото пуши повече.
    Тук там ми казаха,че може и гарнитура на главата да е,но все още не съм мерил компресия .
    Като отворя капачката за доливане не духа . Съвсем леко.

Ако има някой мнение ...........

150км. 0,5 литра масло.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    DISCO 1-200TDI-бял...

До: Гори масло-200 TDI

Отивай да измериш компресията!

Коментар

Клапан-сепаратора за маслените пари. Въобще провери цялата система за вентилация на картера.
      Имаше подобен случай на един 300тди
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Чиче, провери си да не ти изкарва маслото през семерината на коляновия вал към СК.
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
          Чиче, провери си да не ти изкарва маслото през семерината на коляновия вал към СК.
          Tогава ще капе през отдушника,няма как да не го забележи.Аз го смених пустия му семеринг преди няма и година,но скоро пак протече...И сега си доливам масло,защото в МП ми резнаха главата(към 1000лв ми излезе)
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Точно така, Марто. Освен това, ако е семеринга, при тоя разход отдолу ще има и локвичка сутрин...Клапана за маслените парите ще му е най-малкия проблем. А може и само с гарнитура да се размине.

Коментар

Не е семеринга.
              Пуши ,но ще ходя на сбирката и ще го изкоментираме на място.
              При загрял мотор при 3500-4000 оборота изпуска сиво бял пушек.
              Още не съм мерил компресията щото нямам време,но ще я премеря и ще дам информация.
              [SIGPIC][/SIGPIC]
              DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от Бате Мите Преглед на мнение
                ..сиво бял пушек..
                Гарнитура...

Коментар

При сиво-бял пушек, мисля, че Лазар е прав... за жалост...
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Не е семеринга.
                    Пуши ,но ще ходя на сбирката и ще го изкоментираме на място.
                    При загрял мотор при 3500-4000 оборота изпуска сиво бял пушек.
                    Още не съм мерил компресията щото нямам време,но ще я премеря и ще дам информация.
                    И още нещо,колега,защо го надуваш до тези стойности на оборотите?Най-добре върви в диапазона 1800-3000 оборота,след това е мъртвец.Как го прегря този идиотоустойчив мотор?
                    Последно редактирано от бат'Марто; 06-06-08, 21:35.
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Де да бях аз, ама не съм .Скапания жабар сигурно.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]
                      DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

От къде мога да си купя гарнитура за глава и за какви пари?
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Аз сменях преди 2 години, 80 лв от Леви. Обаче скоро май пак ще трябва да сменям, щото преди като я духна имаше силно хлопане и съскане, и от ского пак дочувам хлопане, но може и клапан да е. Инак моето 200тди тече от всякаде и пуши и направо си е да сериозни интервенции. За гарнитурата основното да видиш перфорациите, ако са 3 лошо. Щото при всяка смяна се шлайфа главата /някой съветват и блока да се шлайфа за тоз двг/ и на 3 вече е доста дебела гарнитурата, а доколкото знам по-дебела няма...

Коментар

От къде мога да си купя гарнитура за глава и за какви пари?
                            Утре ще се обадя в Трейдкар, че са ми под носа и ще дам инфо
                            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Справка за част
                              Номенклатурен номер : STC1172 Описание : К-Т ГАРНИТУРИ ЗА ЦИЛ.ГЛАВА Ед.цена (с ДДС) : 105.38 GBP Има наличност
                              Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Head gasket set - does not include head gasket - 200TDI - DISCOVERY 1
                              STC1172
                              £17.00 ex VAT

Традекар/Леви има гарнитури от от 3-ти производители на цени около 100 лева. От падок за общо 100-тина лева с доставката ще ти излезе оригинална, за справка съм дал и Дару /около 250 кинта о.0/, за МП не ми се и помисля...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X