Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно охладителната система на РР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос относно охладителната система на РР

На РР 2.5 ТДС (БМВ мотор) термостата оригинално си има дупка за него писах по горе какъвто и да се купува щом е за този мотор трябва да има дупка.

Коментар

Принципно на ТДС-а е малко различно - на радиатора и 2-та маркуча са горе. Аз принципно навивам пробката нарадиатора, откачвам малката тръбичка дето е м/у разширителния съд и радиатора от към съда, запушвам 2-та малки отвора на съда и както е пълен го надувам с уста, докато протече антифриз от към радиатора и ако трябва доливам. През това време колата не работи. Като го обезвъздуша така, закачвам тръбичката , затварям капачката и паля. Ослушвам се и следя загряването на маркучите. През време на процедурата парното е пуснато на топло без да духа.
      Преди да се пусне колата да си бяга се проверява как е загрят риатора, как е парното, как върти водата в казана. Но общо взето става бързо.
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Ники, аз правя точно обратното, дупча си термостата, даже лятото може и да го сваля, монтирам си интеркулер, 38мм. фланци на джантите, три или четири ( не ми се смята ) размера по големи гуми, подлагане на ресьори, амортесьори и къде ли не още, шнорхел, и още един куп други неща за които не се сещам, тоест все неща които производителя не е монтирал, или не е предвидил. Правя го с надеждата джипа ми да стане по добър, да се различава от заводските на улицата.
        Предполагам и ти правиш или си направил същото или почти същото по твоя.
        Кажи ми как тогава може да те уплаши една дупчица в термостата.
        Мисля си че повечето механици биха постапили по същия начин както онези момчета, и може ли някой по компетентен да обясни какво лошо би станало ако се продупчи непродупчен термостат.
        Аз си мисля че ще загрява малко по бавно, само малко.
        Ще бъде интересно, не изключвам и аз да греша.
        Андро.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
          Ники, аз правя точно обратното, дупча си термостата, даже лятото може и да го сваля, монтирам си интеркулер, 38мм. фланци на джантите, три или четири ( не ми се смята ) размера по големи гуми, подлагане на ресьори, амортесьори и къде ли не още, шнорхел, и още един куп други неща за които не се сещам, тоест все неща които производителя не е монтирал, или не е предвидил. Правя го с надеждата джипа ми да стане по добър, да се различава от заводските на улицата.
          Предполагам и ти правиш или си направил същото или почти същото по твоя.
          Мисля си че повечето механици биха постапили по същия начин както онези момчета, и може ли някой по компетентен да обясни какво лошо би станало ако се продупчи непродупчен термостат.
          Андро.
          Разумния начин е както го правят японците на 99% от моделите си. Термостата е с дупка и с клапанче в дупката, а то нищо не е... може да се направи в домашни условия, но намаля до незначителност преохлаждането зимата от дупчицата, въпреки че тя нишо няма да повлияе... за сметка на това въздуха си минава без проблем.
          Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
            ...
            Андро.
            Не ме плаши дупчицата, и аз смятам че само ще загрява по-бавно. Плаши ме принципа. Днес е за дупка в термостата, а утре?

Един майстор така реши, че като не може да извади гайката, която е изпуснал не е фатално и това ми коства основен ремонт. За това иде реч.

Както и да е, моля някой модератор да извади мненията ми в кошчето или в темата за оплаквания от майстори (май имаше такава), т.к. разводних тази на колегата с РР-то (за което се извинявам).

Коментар

Хмъ, явно си патил от майстори, за което много съжалявам.
              Но повечето са пичове.
              С приятелски чуства: Андро.

Коментар

Оригиналния термостат трябва да има клапанче
                http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Асене, благодаря за компетентните мнения и ценната информация която споделяш с нас.
                  Андро.

Коментар

Скоро сменях и аз термостат, само че на Диското ... и стария и новият, си бяха с дупчица и съчма в нея - клапан, демек де...Нямах никакви проблеми с обезвъздушаването!
                    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X