Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пак кормилна уредба.

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
    .............Мисълта ми е да провериш дали някоя дребна твърда гадост не циркулира по маркучите и следователно да троши работещата помпа.
    И на мен ми бръмчи една такава мисъл от вчера. Не е промивана системата. И незнам как става.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      Дифендъра не е 2 тона и кусур. И аз се бях засилил натам.
      Добре, че бяха гадните империалистически поданичета на короната, та ме разубедиха. С цената на нова кормилна кутия...
      Иначе одобрявам подхода - няма хидравлика - няма проблем
      Ама за съжаление не съм Арнолд у предмишниците. То Д1 и без това няма много екстри. Да му оставим поне хидравликата. Иначе освен кръста, ще почнат да те болят и ръцете.
      Е не'моа а се въздържа
      ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
      lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
        И на мен ми бръмчи една такава мисъл от вчера. Не е промивана системата. И незнам как става.
        Търси някой да каже как става, и после идвай да се омажем
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е как да става...
          Пълниш с хидр. течност системата и на изхода след кормилната кутия към казанчето, прекъсваш и източваш течността в някакъв съд, ама когато двигателя работи, за да може да циркулира.
          Ако не ти се изхвърля много течност, тази я филтрираш и гледаш колко боклуци има и пак я наливаш и така няколко пъти.
          Накрая слагаш нова течност и заспива.
          Аз това го правя на всички автомобили през 3 години (водя си паспорт на всяка бричка).

Между другото винаги съм се чудел, защо в хидравличната система няма филтър подобен на масления на двигателя. Миналата година търсих филтър с основа за външно закрепване, за да си сложа такъв на хидравличната система, но не намерих подходящ. Ако знаете колко метални стърготини циркулират (като се филтрират през филтърна хартия), ще видите защо се износва цялата система и защо съм мислил за филтър.
          Последно редактирано от Радослав Райчев; 17-08-09, 11:28.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Кутията има цифка за обезвъздушаване. Отвора е достатъчно голям за да мине стружка. Бодеш един маркуч и в легена. При работещ двг, естествено.

Коментар

Може да се помисли за магнитна пробка, която да отделя железните боклуци.
              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Много добра идея. То може и да има, ама ние да не знаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  ........... Бодеш един маркуч и в легена..........
                  То аз си имам и бебешко корито за тая работа. Според жена ми, щяло да ми трябва още. Ама аз не СИ вярвам
                  А Лазар да членува отвора. Нали е член. Макар че не вярва.

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                  Може да се помисли за магнитна пробка, която да отделя железните боклуци.
                  Да кажа, че цялата помпа е магнитна. Просто немога да разбера къде да търсим стружките. Отговр: Навсякъде.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

ОтворЪТ може да бъде разширен. Като се развие шуцера изцяло. Там ш'ги търсиш стружките.

Коментар

От: Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Да събудя темата.
                      На моя трактор май ще му умира помпата.
                      Признаци - има виене оттам някъде и първите няколко завъртания са съпроводени с доста шум. Течността е яко аерирана. В началото даже я изхвърляше през казанчето.

Има ли развитие с ремонт на помпа за 200 ТДИ? Цената на нова никак не ми харесва.
                      Последно редактирано от Ivan_J; 16-11-11, 21:32.

Коментар

1.Пробвай с някоя от друг автомобил.
                        2.Мисля,че се рециклират,аз имах една която виеше,и я отворих,смених и лагерчето отзад на оста и си запя.
                        M.P.

Коментар

И мойта помпа цвили като побеснял кон. Само че на Д2, където алтернативи липсват, понеже валът и отзад е зацепен към водната помпа - аз друга такава не съм виждал. Тази, която е на колата в момента е втора ръка, но и тя явно не става. Мойта я разчастих, смених и лагера и семерингите, полирах надраните повърхности вътре, но още си я возя в багажника и не съм намерил време да я сложа обратно, да видя какво съм постигнал.
                          Някъде по английските сайтове видях да се предлага "бърза" кормилна кутия, с намалени наполовина обороти на волана, верно и на доста солена цена. Някой пробвал ли е да слага такава и може ли да сподели впечатления?
                          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                            Някъде по английските сайтове видях да се предлага "бърза" кормилна кутия, с намалени наполовина обороти на волана, верно и на доста солена цена. Някой пробвал ли е да слага такава и може ли да сподели впечатления?
                            Lazar е с такава. Чисто нова си я купи, ама е с банан и не може нито да пише нито да чете.
                            Мисля че от 2 години я кара и няма проблеми.
                            Лошото е когато аз седна в неговото добиче - докато свикна е страшно. Не мога да го вкарам в правия път.
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                              Има и на поне един състезателен Ренч.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                Има и на поне един състезателен Ренч.
                                Въпросът ми беше по-скоро дали и тази има болестите на обикновената - течове и луфтове - или при нея са оправени?
                                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X