Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Здравейте съфорумници и колеги по модел. Задомих се и аз с един страхотен джип,но с много забележки които отстранявам една по една.За това искам да питам за една от забележките, дали някой от вас знае размерите на семеринг или на О-пръстен на вала на кормилната кутия откъм кормилото.
    Не си заслужава да купувам цял комплект при положение,че теча е от едно място и хидравликата си работи добре.
    Имам теч и откъм барабана на ръчната ,също номер на семеринг.
    Извинявам се предварително,но не можах никъде във форума да видя размери на въпросните възли .
    Не ми се ще да разглобявам и да търся,по добре да намеря тези гумички и тогаз да ремонтирам. Затова ви благодаря предварително .
    Последно редактирано от Lazar; 07-05-08, 17:11.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    DISCO 1-200TDI-бял...

До: Проблем с кормилната кутия (теч) на DISKO 1

Здрасти и добре дошъл!

Ремонтния комплект за кормилната кутия не е чак толкова скъп. Освен това, течовете от там са нещо обичайно и след време отново може да ти потрябва някое-друго уплътнение така, че по-добре си купи.

Теча от към барабана е най-вероятно от семеринга на раздатката.

Звънни и питай в Дарукар колко струват. Напоследък са си нормализирали цените,а по принцип имат доста голяма складова наличност.

Коментар

До: Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

В трейдкар ми казаха към 130 лв рем. комплект , в падок е 15 лири , пътува към мен.

Коментар

До: Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Проблем ми е английския,но ще разглобявам в най скоро време и ще дам размери на въпросните възли.
        Благодаря все пак.
        Имам и други питания,но малко по късно.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Пак кормилна уредба.

Въпросът не е специално за кормилната уредба, а за хидравличната помпа. След като правих 2 пъти секторна кутия, покарах така около година и помпата, кокто си виеше откакто карам джипката, зави на умряло. Аз обаче като един хардлайнер, отлагах диагнозата, докато борд-компютърът не показа грешка Каза ми "имаш блокирала хидр.помпа" И така ремъците се подпалиха. Полях с вода и понеже бях близо до сервиза /2-3км/ с мръсна газ се отправих натам. Естествено скъсах ремъка и зарязах джипа в сервиза. Намерих помпа 2-ра употреба за по-бързо и ефтино и я монтирахме. В началото 1-2 дни при навиване наляво, вървеше трудно, но после работеше нормално. И така 2 седмици. Обаче от няколко дни при старт, ремъкът просвирва, а при въртене на място, забавя и присветва лампата за зареждане. К'во става м.ма му стара. Всичко ли трябва да правя по 2 пъти.
          Та някакви предположения?

А за мерака на Радо да прави дисекция на помпата пускам нагледен материал. Да спомена само, че карам със слухово проблемна хидравлика 3.5години.

А ето на кого му изпуснаха нервите:
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-08-09, 18:33.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

До: Пак кормилна уредба.

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Та някакви предположения?

А за мерака на Радо да прави дисекция на помпата пускам нагледен материал.
            И аз искам да огледам "трупа" ....щот` такова животно не съм чупил, и незнам какво може да му се скапе ама сигурно има лагери, може би клапанчета, а ако има и някое вътрешно филтърче ще е още по-забавно....да добавим и дали е ремонтопригодна или е "американска" (ремонт с нова).
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Погребан е и не подлежи на есхумация/незнам къде е/. Принципно е американски тип, но наш'те дефлорират и хамерикаки Има една капсуловка, която приличаше на отворена консерва. Това, което мога да споделя е, че много харесала на помпиерите като конструкция.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

И едно питане още. Имаше ли механичен вариант на кормилната кутия? Доколкото помня-да. Какви пари, откъде и какви "подобрения" налага при смяна?

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  И едно питане още. Имаше ли механичен вариант на кормилната кутия? Доколкото помня-да. Какви пари, откъде и какви "подобрения" налага при смяна?
                  Ужким не е топло, а проблеми я идвай да лочим кафе, и да клюкаме положението, че нещо не ми харесва
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Моя Дифендър е с механична.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Моя Дифендър е с механична.
                      Ми да ги трампим с Дискавърито. То е с проблемно-хидравлична

Коментар

Дифендъра не е 2 тона и кусур. И аз се бях засилил натам.
                        Добре, че бяха гадните империалистически поданичета на короната, та ме разубедиха. С цената на нова кормилна кутия...
                        Иначе одобрявам подхода - няма хидравлика - няма проблем
                        Ама за съжаление не съм Арнолд у предмишниците. То Д1 и без това няма много екстри. Да му оставим поне хидравликата. Иначе освен кръста, ще почнат да те болят и ръцете.
                        Последно редактирано от Lazar; 17-08-09, 01:10.

Коментар

Дай усилието на завиване в единици [УАЗ]. Например: 0.6 УАЗА. Ако е над 1.5, се отказвам.
                          И един пример- при Ескорт с механична рейка, усилието е съпоставимо с това при хидравлична.

Коментар

Ако на УАЗ я приемаш за 6 на моя е 5. На серията е 4. Имам 2 бр от серия. Ама не са същите като захват. Сега като си мисля, не е само захвата, нямат нищо общо.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Цецо, ти, когато смени хидравличната помпа, прави ли промивка на системата? Мисълта ми е да провериш дали някоя дребна твърда гадост не циркулира по маркучите и следователно да троши работещата помпа.
                              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X