Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Здравейте съфорумници и колеги по модел. Задомих се и аз с един страхотен джип,но с много забележки които отстранявам една по една.За това искам да питам за една от забележките, дали някой от вас знае размерите на семеринг или на О-пръстен на вала на кормилната кутия откъм кормилото.
    Не си заслужава да купувам цял комплект при положение,че теча е от едно място и хидравликата си работи добре.
    Имам теч и откъм барабана на ръчната ,също номер на семеринг.
    Извинявам се предварително,но не можах никъде във форума да видя размери на въпросните възли .
    Не ми се ще да разглобявам и да търся,по добре да намеря тези гумички и тогаз да ремонтирам. Затова ви благодаря предварително .
    Последно редактирано от Lazar; 07-05-08, 17:11.
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    DISCO 1-200TDI-бял...

До: Проблем с кормилната кутия (теч) на DISKO 1

Здрасти и добре дошъл!

Ремонтния комплект за кормилната кутия не е чак толкова скъп. Освен това, течовете от там са нещо обичайно и след време отново може да ти потрябва някое-друго уплътнение така, че по-добре си купи.

Теча от към барабана е най-вероятно от семеринга на раздатката.

Звънни и питай в Дарукар колко струват. Напоследък са си нормализирали цените,а по принцип имат доста голяма складова наличност.

Коментар

До: Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

В трейдкар ми казаха към 130 лв рем. комплект , в падок е 15 лири , пътува към мен.

Коментар

До: Проблем с кормилната кутия (теч) на Disco 1

Проблем ми е английския,но ще разглобявам в най скоро време и ще дам размери на въпросните възли.
        Благодаря все пак.
        Имам и други питания,но малко по късно.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Пак кормилна уредба.

Въпросът не е специално за кормилната уредба, а за хидравличната помпа. След като правих 2 пъти секторна кутия, покарах така около година и помпата, кокто си виеше откакто карам джипката, зави на умряло. Аз обаче като един хардлайнер, отлагах диагнозата, докато борд-компютърът не показа грешка Каза ми "имаш блокирала хидр.помпа" И така ремъците се подпалиха. Полях с вода и понеже бях близо до сервиза /2-3км/ с мръсна газ се отправих натам. Естествено скъсах ремъка и зарязах джипа в сервиза. Намерих помпа 2-ра употреба за по-бързо и ефтино и я монтирахме. В началото 1-2 дни при навиване наляво, вървеше трудно, но после работеше нормално. И така 2 седмици. Обаче от няколко дни при старт, ремъкът просвирва, а при въртене на място, забавя и присветва лампата за зареждане. К'во става м.ма му стара. Всичко ли трябва да правя по 2 пъти.
          Та някакви предположения?

А за мерака на Радо да прави дисекция на помпата пускам нагледен материал. Да спомена само, че карам със слухово проблемна хидравлика 3.5години.

А ето на кого му изпуснаха нервите:
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-08-09, 18:33.

Коментар

До: Пак кормилна уредба.

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Та някакви предположения?

А за мерака на Радо да прави дисекция на помпата пускам нагледен материал.
            И аз искам да огледам "трупа" ....щот` такова животно не съм чупил, и незнам какво може да му се скапе ама сигурно има лагери, може би клапанчета, а ако има и някое вътрешно филтърче ще е още по-забавно....да добавим и дали е ремонтопригодна или е "американска" (ремонт с нова).
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Погребан е и не подлежи на есхумация/незнам къде е/. Принципно е американски тип, но наш'те дефлорират и хамерикаки Има една капсуловка, която приличаше на отворена консерва. Това, което мога да споделя е, че много харесала на помпиерите като конструкция.

Коментар

И едно питане още. Имаше ли механичен вариант на кормилната кутия? Доколкото помня-да. Какви пари, откъде и какви "подобрения" налага при смяна?

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  И едно питане още. Имаше ли механичен вариант на кормилната кутия? Доколкото помня-да. Какви пари, откъде и какви "подобрения" налага при смяна?
                  Ужким не е топло, а проблеми я идвай да лочим кафе, и да клюкаме положението, че нещо не ми харесва
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Моя Дифендър е с механична.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Моя Дифендър е с механична.
                      Ми да ги трампим с Дискавърито. То е с проблемно-хидравлична

Коментар

Дифендъра не е 2 тона и кусур. И аз се бях засилил натам.
                        Добре, че бяха гадните империалистически поданичета на короната, та ме разубедиха. С цената на нова кормилна кутия...
                        Иначе одобрявам подхода - няма хидравлика - няма проблем
                        Ама за съжаление не съм Арнолд у предмишниците. То Д1 и без това няма много екстри. Да му оставим поне хидравликата. Иначе освен кръста, ще почнат да те болят и ръцете.
                        Последно редактирано от Lazar; 17-08-09, 01:10.

Коментар

Дай усилието на завиване в единици [УАЗ]. Например: 0.6 УАЗА. Ако е над 1.5, се отказвам.
                          И един пример- при Ескорт с механична рейка, усилието е съпоставимо с това при хидравлична.

Коментар

Ако на УАЗ я приемаш за 6 на моя е 5. На серията е 4. Имам 2 бр от серия. Ама не са същите като захват. Сега като си мисля, не е само захвата, нямат нищо общо.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Цецо, ти, когато смени хидравличната помпа, прави ли промивка на системата? Мисълта ми е да провериш дали някоя дребна твърда гадост не циркулира по маркучите и следователно да троши работещата помпа.
                              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X