Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Electronic Air Suspension Service Manual
    http://file.bg/c62721HlJuc
    http://dox.bg/files/dw?a=c2f18f351b
    Тук съм качил файл за един месец. Ако имате въпроси питайте но според мен проблема е в диафрагмата!
    Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Чакам с нетърпение коментара на колегата viki ssf за вчерашната ни среща!

Коментар

ХА хаха, такаааа значи, колегата mumbler е страшен пич. Много свестен човек и ако имаше такива повече света щеше да е съвсем различен!!! Първо отнесе се с голямо внимание и привързаност към моя въпрос, второ въобще не ме бави, разбрахме се да се срещнем все едно на следващия ден и така и стана. Иначе по въпроса, оказа се че на компресора и като цяло на системата нищо и няма, аз ли не съм дочаквал да спре да върти или просто се оправи като той го закачи, но не разбрахме, компресора след като вдигна там опр. налягане и спря да върти и така, както си му е реда!!! И така го чакахме да тругне 20 мин. и не тръгна и така го и оставихме, следователно сега трябва да си работи нормално, казвам трябва, защото от тогава до сега не сум го дебнал дали спира!!! Остановихме обаче че има денивелацич в джипа и има разлика във викоюините на колелата. Предните 2 колела се различаваха с 2см. а ъадните с 1см, което по неговите думи хич не е добре и трябва да калиброваме, което ще стане утре!!! Освен че го установихме с ролетката го имаше и като показатели на компа!!! Това се е появило от смяната на възглавниците!!! Така каза експерта и точно това си и говорихме че ако ти правят смчната с официален сервиз това калибриране се прави задължително!!! Друго което устоновихме, е че не ми работят вратите и не ги отчита за отворени или за затворени и джипа се вдига дори и ако някоя врата е отворена което мен въобще не ме притеснява, но системата не е изправна, но това ще си остане така, защото нямам намерение да се ровя от къде е проблема!!! Така др проблем беше юе се появява книжка на дисплея но проблема е от дясното моторюе и я трихме няколко пъти но тя веднага се появява!!! Нз какво да направя с това моторче и го сменях с др коеото едвам намерих защото моето е с 5 кабела!!! Нищо не стана отварях го 1000 пъти гледах раъглеждах пръсках с контактес спрей и кво ли не и нищо. Дайте някакъв съвет, а аз ще пича утре пак след като направил калибрирането!!!

Коментар

[QUOTE=viki_ssf;1264928]ХА хаха, такаааа значи, колегата mumbler е страшен пич.

Предполагам, че повечето от нас /ако не всички/ смятаме, че наистина е така. А що се отнася до моторчето, провери ли го дали работи /с вълшебния компютър на колегата mumbler или като му подадеш директно 12 волта/. Ако работи, значи проблема трябва да се търси другаде- заседнала клапа или може би HEVAC-а.
          Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
          0886030780

Коментар

Днес без видима причина изгоря термозащитата на компресора на колегата! Временно е шунтирана докато си купи нов термо суич .Мога само да кажа че джипа му е много проклет!

Коментар

НЕзНАМ какво сме мИсилили вчера, какво сме правили, но от калибриране джипа днес не се нуждаеше и така си го и оставихме. Може би вчера е бил паркиран накриво или нещо подобно!
              Та днес докато си седеше закачен компа и си гледахме ние показатели и по едно време показа че компресора е прегрял, и спря! Интересното беше, че компресора сигурна нямаше и 30 градуса, но явно му е дошло времето. От там сваляне на компресор, отваряне, сваляне на ротор, статор, гледане на четки, термозащити, но както каза и той, просто си замина!!! Та вече новия термо датчик е поръчан и ще чака своето включване!!! С mumbler ще се виждам пак за отстраняването на проблема с вратите, и евентуално ако може да се поръчкаме още малко в парното и да видим тОва моторче ще тръгва ли или не! Но като цяло човека е голям пич и досега не ми е взел нито една стотинка!!!
              To be countiniued...
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-09-10, 20:16.

Коментар

И аз бях болен от същата болес но в сервиза на Краси - Свищов го оправиха и сега няма проблеми
                Двенеща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За първото не съм толкова сигурен

Коментар

Здравей колега, явно ти си човека който ми трябва, аз също имам проблем с компресора на Рейнджа, и от месец си стои паркиран зад блока,че вече нямам вяра на никой от сервизите, ако не бих те затруднила,моля да се свържеш с мен за да видиш проблема,ако нете затруднявам разбирасе.
                  Благодаря ти предварително. 0888 18 33 36
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-09-10, 16:12.

Коментар

Първоначално публикуван от Елинор Преглед на мнение
                    Здравей колега, явно ти си човека който ми трябва, аз също имам проблем с компресора на Рейнджа, и от месец си стои паркиран зад блока,че вече нямам вяра на никой от сервизите, ако не бих те затруднила,моля да се свържеш с мен за да видиш проблема,ако нете затруднявам разбирасе.
                    Благодаря ти предварително. 0888 18 33 36
                    Какво стана оправихте ли го ? не се обадихте!

...........
                    Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Днес Рейнджа ми висна до земята нивомата не бачка ... мига желаната позиция но гадината не мърда.
                      Мисля, че компресора не работи освен ако не е някой супер безшумен. Проверих бушон №44 наред е, незнам как да разбера дали реле 20 ми е наред.
                      Прочетох,че се маха релето и се вързва директно 12V за да се провери дали компресора работи.
                      Утре мисля да го проверя това, и искам да попитам къде се намира термо ключа ?

Коментар

Първоначално публикуван от tangalov Преглед на мнение
                        и искам да попитам къде се намира термо ключа ?
                        Оградил съм ти термо ключа! Снимката би трябвало да те ориентира за местонахождението му!
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                          Оградил съм ти термо ключа! Снимката би трябвало да те ориентира за местонахождението му!
                          Да , мерси!

Коментар

Ето как вдигнах Рейнджа днес:
                            1. На загасен двигател свалих реле №20 и пуснах 12V директно в слота на релето при което чух компресора да бачка . Не ми звучеше много добре , но нямам база за сравнение.
                            2. Запалих двигателя и след 5-6 минути Рейнджа се вдигна на мах.
                            3. Загасих , махнах кабела с който пуснах 12V , изтървах релето на земята 2-3 пъти и го сложих пак на мястото му.
                            След това запалих и сега всичко си работи нормално ... вдига , сваля ... .Оставих го надървен пред блока и му запалих една свещ .
                            Епилог:
                            Вариянтите са или релето да се шегува с мен или компресора да се е събудил за малко колкото да си изпее лебедовата песен и скоро ще се чеша пак по главата.
                            Има "Emergency Kit" арт.№ DRK001 , който спасява положението при проблем с компресора, а тук е описано как един младеж си го е направил сам.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-09-10, 12:13.

Коментар

Има "Emergency Kit" арт.№ DRK001 , който спасява положението при проблем с компресора, а тук е описано как един младеж си го е направил сам.
                              То и в текщия форум има писано за това. Продават се два кита един за компресора друг за клапанния блок. Към всеки кит има описание с картинки за процедурата по смяната. Но и тук във форума има описано как става номера.
                              Само с палене на свещ няма да стане номера.
                              Land Rover Range Rover 2,5 DT
                              Land Rover Discovery 200 TDI
                              BMW F650ST - RIP
                              "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                                Само с палене на свещ няма да стане номера.
                                Е свеща наистина не свърши работа и днес Рейнджа пак не ще да се вдига ... добре поне , че не е паднал .Странна работа , паля джипа-не се вдига, махам релето и пускам 12V и почва да работи , след това пак слагам релето и всичко си работи ... по някое време пак откача . Някой с идея ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X