Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

RR 98 2.5 dse e модела. Колеги сега се врЪЩам от МФ, казаха че компресора работи, а в него имало датчик за температурата и дава, че е топЪл компресора.
    И тоЙ не вклЮчва. Казаха ми, че трябва да смеНя целия (компресор).
    Имали друг вариант? Помогнете.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-12-09, 19:45.

Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Здравейте колеги .
    Търсих във форума подобен проблем на моя , но не открих . Искам да попитам следното:
    Въздушният компресор на моят П38 започна да работи шумно / все едно съм натиснал моторната спирачка на камион /.
    На какво се дълЖи това ?
    Отремонтира ли се, и ако ДА, то бихте ли ми препочъчали място, където да ми струва по-малко .
    Аз съм от София .
    Благодаря ви !
    Поздрави Тодор Тодоров

Коментар

До: Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Първоначално публикуван от olile_ Преглед на мнение
      RR 98 2.5 dse e модела. Колеги сега се врЪЩам от МФ, казаха че компресора работи, а в него имало датчик за температурата и дава, че е топЪл компресора.
      И тоЙ не вклЮчва. Казаха ми, че трябва да смеНя целия (компресор).
      Имали друг вариант? Помогнете.
      Компресорът ви прегрява, защото работи постоянно (не се изклЮчва). Това е следствие от загубата на въздух, а тя може да бъде от всякъде.
      Дори да сложите нов няма да изкара дълго ако не предприемете мерки за горе посочените проблеми.
      Ако компресорът ви тръгва, след като иЗстине, значи всичко му е наред.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-12-09, 15:01.
      Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

До: Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Първоначално публикуван от t20008 Преглед на мнение
        Здравейте колеги .
        Търсих във форума подобен проблем на моя , но не открих . Искам да попитам следното:
        Въздушният компресор на моят П38 започна да работи шумно / все едно съм натиснал моторната спирачка на камион /.
        На какво се дълЖи това ?
        Отремонтира ли се, и ако ДА, то бихте ли ми препочъчали място, където да ми струва по-малко .
        Аз съм от София .
        Благодаря ви !
        Поздрави Тодор Тодоров
        Причините могат да бъдат много, от скъсани тампони на окачването, до разбита ос на биелата. ПроверетЕ първо тампонитЕ.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-12-09, 15:02.
        Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Въздушен компресор на П38 - ремонт и въпроси!?!

Здравейте, значи преди много време,около 2 месеца, спря да се вдига джипа, еи така от самосебе си. След като го бях спрял и се нивелира и от тогава не спря да мига лампичката за желаното ниво, но нищо. Отворих компресора и видях че поставената от мен уж нова гумичка(пръстенчето на буталцето) е станало на мармалад и самия цилиндър на едно място се е излял с няколко мм. Поръчах нов цял кит ( буталце, цилиндър гумичка всичко) от http://www.p38spares.co.uk/commerce/...epair_Kit.html
          и от там започнаха проблемите. Дойде ми след около 10 дни частта но беше повредена, и ако ябях сложил щеше да работи макс месец!!! Беше изпратена така, защото по плика нямаше и драскотинка, в това съм сигурен!!! Просто ни мислят за страшни бушмени тук и ако им мине номера. Обадих се по телефона и казах че частта е повредена, а изненада от тяхна страна нямаше, което ме навежда на мисълта че са знаели какво пращат!!! И така предложиха ми или нова гумичка за цилиндърчето или да им върна това и ново да ми пратят!!! Аз го върнах и ми беше обещано,че на следващия ден ще ми изпратят новото, така че да се разминат двете някъде по пътя и да не се губи време, но бях най-нагло излъган. Минаха се 14 дни от както ми беше казано че е пратено (на 26.07.2010), но новата част още я нямаше при което аз пак се обадих и се развиках и ми дадоха номер на пратката и видях че е пратена чак на 05.08.2010. Дойде за 3 дни, но ужасно много ме подразни факта, че въпреки че изпратих сканирана квитанция че съм върнал старата, пак не ми повярваха и изчакаха да я получат и тогава ми пратиха новата!!! А през това време бях лъган че е изпратена и ще дойде а аз си чакам ли чакам!!! Първо ми пращат прецакана част с ясното съзнание че е такава, но ако мине номета защото тук е България, всички ни мислят за балъци и маймуни в джунгла!!! И след това ме лъжат че са пратили новата част която съм си платил преди повече от месец, а не са. Така че имайте си 1 на ум с тия www.p38spares.co.uk За мен са пълни цървули и нещастници!!!
          И така сложих новия кит и джипа се вдигна за 5 мин. но компресора работи почти постоянно и съответно загрява??? Значи работи постоянно докато не се вдигне и не постигне нивото и след това продължава, докато не изпусне въздух пред заднака клапа(така нареченият silencer) и след 5 сек. пак започва да върти. не трябва ли като достигне нужното налягане да спре за повече време , а не само за 5 сек.??? При вас как е, как работи, моля дайте съвет, защото имам чувството че старата гумичка се прецака именно от това постоянно работене и загравяне??? Някъкви предпожения, съвети, моля помогнете!! Може ли нещо да се е преебал тоя датчик за налягането в системата и затова да работи по горно описания начин? И друго което съм забелязал при мен, че дори и при отворени врати се вдига или спуска като му натиснеш копчето?!?

P.S. Снимки от прецакания кит...
          Прикачени файлове

Коментар

От: Проблем с компресора на RANGE ROVER Р38

Хайде колеги, никой ли няма да ми каже как му работи неговия компресор и дали след 30мин. каране на колата, компресора е толково топъл че не може да се пипне. Защо моя работи изпуска през клапата, пак тръгва пак изпуска и така постоянно, като изпусне и спира за 5 сек. и пак тръгва??? Съответно работи почти постоянно и загрява???

Коментар

Колега viki_ssf, абсолютно не е нормално да работи така. Това означава, че някъде посистемата на въздушното ти окачване има теч....или електрониката се е..ва. При мен повреме на работа на колата на място джипа си се вдига и ако не го накарам да се качи още или ако съм на магистрален режим и намаля под 80км и той се вдигне на нормален път само тогава компресора се включва. Но....на паркинг до сутринта джипа е почти на тампони. Ходих в сервиза на Леви и ми "обясниха, че се дължи на гумичките на изпускателните клапани. Смениха ги! И....поведението на джипа е АБСОЛЮТНО същото, на сутринта пак долу. Проверявах със сапунена вода цялата система -задни възглавници, предни възглавници, клапани, влагоуловителя, въдушния резервоар ...и грам балонче не правеше, но джипа сутрин е долу, затова си мисля, че проблемът е "електрически", т.е. комуникацията между датчиците за ниво, модула за управление на окачването и главния компютър. Затова ти казвам, че според мен може да е и електрониката - някой датчик или сензор да не отчита вярно, но може да имаш и теч в системата. Съвета ми е да првериш всичко, но.....както казах при Леви (не искам да му правя антиреклама) ми смениха чарколяци, взеха ми пари, но ...проблемът ми остана. В Мото Пфое няма да стъпя повече, защото там сменят целия модул директно за мнооооого пари, а в Дару кар пък ме излъгаха жестоко, смениха ми детайли, които работят, взеха ми пари, а ефект - нула. Не се доверявай на който и да е, а само на проверени хора.
              Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
              Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

Ами всичките възглавница са чисто нови, на блока с клапани са сменени всички гумички и цялата система е проверена по познатия начин за течове, но е бетон и джипа е седял с месеци на паркинга и не мърда, седи си горе нормално и тва е!!! Значи компресора работи постоянно няма значение дали е на магистрала или на друго, работи изпуска през калпата и пак почва и така докато работи колата и съответно мн загрява. И това че при отворена врата не спира да се нивелира ами си слиза и се качва и това че вратата е отворена не играе роля!!! Къде да отида да я закачат на свестен комп и да се види какво е без да сменя доста неща като теб и да няма ефект и принципа на ремонта да е 6/49!!!???

Коментар

Търси колегата MUMBLER! Лаптопа му е вълшебен, но имай пред вид, че е мнооооого "тежък"(в смисъл, че обещава, ама трябва да чакаш много и да му досаждаш редовно), защото явно е много ангажиран и не може да намери време. Ето, на мен ми обеща преди вече 3 седмици стават да ме закачи на лаптопа си и .....още чакам да си освободи малко време ....или не знам какв е причината. Но мисля, че само той е изпитан и със сигурност ще "хване" проблема. Имаше му някъде из форума телефона или му пиши на ЛС. Успех!

Коментар

Прегледайте това:

http://www.falconworks.net/EAS/

А ето и конкретно как да се диагностицират течове от системата:

http://www.labtronx.com.au/fal.html

Успех

Коментар

Много добре ме нахрани! От другата седмица вечерите ми ще са по-свободни.Относно функционирането на системата с отворена врата-ключе в някоя от бравите не работи(компютъра за EAS системата не разбира за отворената врата).Без да включа джипа не мога да кажа каква загуба компенсира компресора(не че и тогава има 100% сигурност).

Коментар

Свързах се и следва продължение по темата и установените проблеми... To be continiued...

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                          Много добре ме нахрани! От другата седмица вечерите ми ще са по-свободни.....
                          Ми к'во, не съм излъгал и за чакането и за качествата ти, не е ли така?!? А междувременно открих причината за невървенето на джипката - едно тънко маркуче от долната част на входящия колектор към плочката на горивния филтър - не бях го видял и съответно закачил към колектора. Мушнах го и джогана стана като ферари. Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнение
                            Свързах се и следва продължение по темата и установените проблеми... To be continiued...
                            Колега, вече доста време мина. Пиши какво стана с твоя проблем и с контакта с MUMBLER?

Коментар

ЕЕЕ Здрасти, аз когато трябваше да се виждам с нето точно същия ден заминах на море щото така ми изскочи и стоях 17-18 дни и от тогава до сега няма резултат. Днес му се обадих и утре се нядявам да се видим. Ще пиша!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X