Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиционен Ленд Роувър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
    ...По-добре малки екскурзии, отколкото постоянно да наджипвам и да се приготвям за експедиция,която не се знае въобще дали ще стане реалност.
    Напълно съм съгласен. За пътешественика единственото и най-важно е желанието. Доброто оборудване и подготовка са в графата nice-to-have.

Коментар

Яро, писал си, че шнорхела за експедиция е критично важен,това е така само при положение,че трябва да се преодолява водно препядствие или има и други ползи от него?
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Яро, писал си, че шнорхела за експедиция е критично важен,това е така само при положение,че трябва да се преодолява водно препядствие или има и други ползи от него?
        Филтърът се задръства по-бавно - двигателят диша по-добре.
        Извинявам се, че аз отговарям.
        Последно редактирано от velio; 09-10-10, 09:50.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
          Филтърът се задръства по-бавно - двигателят диша по-добре.
          Извинявам се, че аз отговарям.
          Точно така, като за силно замърсени райони се използват и едни специални филтри. Потърси 'cyclone filters'.: ...ЦЪК

(благодаря на Пепи за линка)
          Последно редактирано от Yaro; 13-10-10, 00:46.

Коментар

От: Експедиционен Ленд Роувър

До скоро си мечтаех следващият ми джип да е експедиционен Defender 110.В неделя ходих до София да гледам един,тъй като беше доста евтин.Има го в мобилето на 6600.Производство 90г. със сменен двигател 300 ТДИ.За тези пари си заслужава между другото.Досега не бях се качвал на Defender.Като седнах на задните седалки половината ми ентусиазъм се изпари.После като запалих двигателя останалата половина и тя изчезна.Такова нещо мога да карам по горите без проблем.Но да тръгна с него до Гърция на къмпинг примерно, просто няма сравнение с Discovery.Бях останал с впечатлението, че е доста по голям от Диското, а то какво излезе,че е по-тесен и неудобен.Естествено багажника е по-голям.Не виждам как бих изминал 500-600 км и да остана доволен от пътуването.Остава си ми на сърцето,но предпочитам Диското за експедиционен автомобил (под експедиция,разбирайте екскурзии на дълги разстояния с много багаж и само лек офроуд).За Африка и джунглата е ясно,че Дифендъра е № 1, но не вярвам някога да имам шансът да осъществя експедиция там.

П.П. Който си търси Дифендър задължително да види този в София,намира се на бул.Сливница, между Шел и Кенар.Нямаше ръжда по шасито, гумите са нови BFG, има и шнорхел,салона е много запазен, има някои външни забележки.
            Discovery I, 300 TDI

Коментар

От: LR Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Сайтът:
              http://www.nolimitx.com/expedition-vehicles.php

Коментар

Е вярно,че този Дифендър от клипа е просто жесток Но аз предпочитам да отида на експедиция с това.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:preparation%20055%20(Medium).jpg
Прегледи:2
Размер:92.8 КБ
ID:5218114
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Алекс и Яро, разбиранията ви за експедиция са доста противоположни.
                  А за машините: Едното е работен кон, а другото е ни риба, ни рак. Или иначе казано между Дифендър и Рейндж, което и след 5 години немога да си представя защо е дефинирано така????????????
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Като разглеждам снимки от разни експедиции,забелязвам че всички ползват куфари като на снимките за пренасяне на багаж.Някой да има идея къде може да се продават подобни тук.Тези които са за инструменти не са толкова големи, а и веднъж бях сложил два на багажника,заваля силън дъжд и пропуснаха вода вътре.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_2711.jpg
Прегледи:1
Размер:96.8 КБ
ID:5218871Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mission07 001 306.jpg
Прегледи:1
Размер:157.3 КБ
ID:5218870
                    Последно редактирано от alexstoilov; 18-10-10, 14:51.
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Ползват се метални сандъци за военно оборудване - оребрени за здравина и олекотяване и уплътнени с гумено уплътнение за дъжд.
                      Такива в БГ им получавани с разни помощи от червения кръст. Даже някой продаваше във форума - май от Троян беше. Иначе се продават и нови такива, ама ще ти се отще, като им видиш цената.
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                        Алекс и Яро, разбиранията ви за експедиция са доста противоположни...
                        Цецо, точно затова се опитах да обясня по-горе разликата между експедиция и екскурзия...

Като разглеждам снимки от разни експедиции,забелязвам че всички ползват куфари като на снимките за пренасяне на багаж.Някой да има идея къде може да се продават подобни тук.Тези които са за инструменти не са толкова големи, а и веднъж бях сложил два на багажника,заваля силън дъжд и пропуснаха вода вътре.
                        Gladiator в Пловдив предлагат от истинските, но предполагам, че цената няма да ти хареса.
                        Куфари, туби и рез. гуми на покрива изглежда много секси и cool но друг е въпроса колко е практично. Обикновено по-добрата концепция е да се направи някаква система (с чекмеджета например) в багажника на колата за инструменти и инвентар касаещ обслужването на автомобила. Отгоре на покрива по възможност се качват по-леки неща, които се ползват постоянно - сгъваеми (къмпинг) маси/ столове и т.н.

Коментар

Пластмасови кутии с различен обем има в Метро. Ползваме и са удобни. Неприятното е, че капаците им се чупят по-лесно, отколкото ми се ще.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            Обикновено по-добрата концепция е да се направи някаква система (с чекмеджета например) в багажника на колата за инструменти и инвентар касаещ обслужването на автомобила. Отгоре на покрива по възможност се качват по-леки неща, които се ползват постоянно - сгъваеми (къмпинг) маси/ столове и т.н.
                            Такава система с чекмеджета е много практична,но в такъв случай ще трябва да се простя с багажника,а там има две седалки,които доста често ползвам.
                            Discovery I, 300 TDI

Коментар

Такава система с чекмеджета е много практична,но в такъв случай ще трябва да се простя с багажника,а там има две седалки,които доста често ползвам.
                              Не е необходимо да се прощаваш с багажника. Разгледай дискавърито от темата за Аляска (дадох линк по-горе), както и други решения из интернет. Определено може да се измисли някакво гъвкаво решение. При всички положения не те съветвам да товариш всичко това на багажника отгоре (макар да изглежда готино). Центъра на тежестта отива някъде си при и без това тясна и висока джипка а и нашия характерен планински ландшафт.

Коментар

Преди време ми хрумна мисълта да се направи двоен под с 1 голямо чекмедже (по цялата полезна площ на пода), разделено с прегради. Може и с повече от 1, но да се делят надлъжно в цялата дълбочина на багажника. Какви са файдите:
                                1. Обемът на багажника се намалява минимално - само с необходимото пространство.
                                2. Когато се налага отваряне на чекмедже, багажът не пречи на чекмеджето.
                                3. Тежки инструменти се разполагат на най-ниското място.
                                4. Леко на сметка е, че ъгълът, заключен м/у пода на багажника и облегалката на задната седалка, на практика не се използва ефективно, а така може да се използва.
                                За минуси не съм се сетил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X