Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander 2.0 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

ХИЖА,ВИЛИ И ПЕЧЕНИ АГНЕТА ПОНЯКОГА И ТЕЛЕТА,ЩАСТИЕ НА КВАДРАТ.РАЗБИРАШ ОТ ПОЛОВИН ДУМА.ХАЙДЕ, ЧЕ ПАК ТРЪГВАМ

Коментар

До: Land Rover Freelander

Муфата не трябва да чатка, независимо дали зацепва или не. Извинявай за въпроса, но да не би да е чаткал тракшън контролът? Ако не е той, наистина лошо...
      И стига с тези изказвания наизуст за клирънса- минималният за Фрилендър е 220 мм. Чудно защо на най-високите от този клас- Фрилендър и Субару Форестър (215/225) се приписва като недостатък клирънса? На мен би ми станало неудобно да говоря за точни показатели наизуст. Друго е като си дискутираме шумове разни, проходимост и т.н.- там всеки може да се обърка, даже и да не е неопитен като мен. Иначе само се заблуждават четящите този форум, а целта му май е друга. И за да завърша леко отклоняващият се отговор искам да помоля и да не се говори за "къса" и "дълга" база при Фрилендър, а за модел с 3 и с 5 врати- причината е същата- не вкарвайте в заблуда четящите (размерите и в двата случая са от 4423 с резервна гума 15, до 4459 с резервна гума 18.

Коментар

Първоначално публикуван от crnamaca Преглед на мнение
        .................
        Колега по принцип си прав за всичко ама не забеляза ли датите на предните постове
        LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Ха, голям майтап! Не бях ги забелязал. Чета си наред, досега не гледах дати!

Коментар

Сега, да се разберем. Чаткането от къде е - от тракшъна или от муфата?
            Колега Ninja ти си имал такава машинка и си я тествал навсякъде. Кажи от опит - кое чатка. Защото и при мен, когато пробуксува колело (не цял мост) веднага започва високочестотно чаткане - досега смятах, че си е тракшъна, не ми се вярва виското да издава такъв звук. Нищо, че темата е стара - въпроса е неясен за повечето участници смятам аз...
            Връзка между мостовете имам със сигурност защото съм наблюдавал нееднакво буксуване и на предни и на задни колела в различни ситуации, в акомпанимент на тракшън-звука (поне аз така си мисля де).
            Последно редактирано от emanuilis; 02-12-08, 19:48.
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
              Сега, да се разберем. Чаткането от къде е - от тракшъна или от муфата?
              Колега Ninja ти си имал такава машинка и си я тествал навсякъде. Кажи от опит - кое чатка. Защото и при мен, когато пробуксува колело (не цял мост) веднага започва високочестотно чаткане - досега смятах, че си е тракшъна, не ми се вярва виското да издава такъв звук. Нищо, че темата е стара - въпроса е неясен за повечето участници смятам аз...
              Връзка между мостовете имам със сигурност защото съм наблюдавал нееднакво буксуване и на предни и на задни колела в различни ситуации, в акомпанимент на тракшън-звука (поне аз така си мисля де).
              Чаткането,(за мен звучи пресилено казано "чаткане") , за мен лично е съвсем тихо цъкане идва от тракшъна. Виското когато се спече то няма какво да чатка в него. То просто се спича и блокира двата кардана и става постоянно 4х4. Просто няма какво да чатка вътре. Това "силиконово желе" което се намира вътре във виското след време се спича. Междудругото, това желе прилича на нещо като болкит, поне моето изглеждаше така като вече беше спечено.
              LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

И на мен ще ми е интересно да се пише какво чаткане имате предвид, защото аз като съм карал по кал или черен път, когато забуксува колата и се окаже едно от колелата във въздуха/случвало ми се е като слизам от тротоар/ се чува характерен звук/не бих казал чаткане/, но на таблото светва лампа ТС това продължава 2-3 секунди или там зависи от буксуването спира шума и след 1 сек изгасва лампата. Аз не съм специалист, но за мен е очебийно, че става въпрос за Тракшъна, който доколкото знам е свързан с АБС и просто като има колело във въздуха или буксува се разпределя усилието посредством двигателя и АБС. Сега ако е скапана муфата съвсем или раздатка сигурно е друг шума, но при мен мисле че си е характерен на Тракшъна. След като изгасне лампата няма никакъв шум.Някой запознат да пише.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Land Rover Freelander - въпроси?

Първо да се извиня че не съм използвал търсачката, форума е голям и ще се загубя в часове търсене докато намеря нещо по моя въпрос.

Дядо ми си купи Фреелендер 2.0 дизел преди броени дни. На около 140хиляди километра е. Като цяло е доволен, но прави един проблем който и аз забелязах докато го карах.

При потегляне от кръстовище и правене на завой когато му дадеш газ нещо изчатква/удря/превключва или нещо от сорта, за момент и после всичко е нормално. Това става на почти всяко потегляне.

Моля да ми дадете някакви напътствия. Благодаря.

Коментар

До: Land Rover Freelander - въпрос?

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19565
                    Обърни внимание на комплекса раздатъчна кутия-виско-заден диференциал, както и на симптоматичните прояви на средния компонент. Тествай според написаното и кажи какво си намерил.
                    Успех и... късмет
                    LZ1EMS

Коментар

Ясно, ще се ходи на сервиз Сега остава да кажете някой добър Бургаски сервиз.

Мерси.

Коментар

Нека колегата Priap да вземе отношение...
                        LZ1EMS

Коментар

Аз залагам на скъсани тампони на задния диференциал.

Коментар

Я виж системата за спускане да не е включена.Че тя работи само на 1-ва скорост.Намира се на лоста за скоростите.Трябва да е нагоре...Ако не е-има бутон на самия лост....
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Потърси за проблеми с раздатката на Фрий. Колегата priap e от Бургас и мисля, че беше ходил в Бова кар. Щом при движение всичко е наред и аз се надявам да минеш с някви тампони само. УСПЕХ в решаването на проблема.
                              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

В Бургас можеш да го прегледаш в Мото Пфое, Бова Кар или Тойота. Където си решиш. Но според мен по добре в Тойота( стадион Черноморец). В Мото Пфое ще ти отрежат главата. Като ти кажат проблема не бързай да я оставаш в сервиз, а попрочети и разпитай малко тук.
                                [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X