Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander 2.0 дизел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Land Rover Freelander - въпрос?

Благодаря за отговорите. Утре ще предам на дядото, че той малко луда глава Дано не е нещо голямо.

Коментар

Може да има проблем с виското и да натоварва трансмисията, но може и каре на предна полуоска да е сдало и от тях така прищраква на завой.
      И много-много не си играйте на тестове, а го закарайте някой който е в час да го погледне и сменяйте до като е време, че иначе лошо... Ако вече не е станало и късно...

emanuilis ти даде линк, прочети хубаво цялата тема.

Коментар

и аз имах сащтия проблем,оказа се задното каре на кардана

Коментар

Първоначално публикуван от izvan patq Преглед на мнение
          и аз имах сащтия проблем,оказа се задното каре на кардана
          По какъв начин го диагностираха колега, т.е. как разбраха че е точно задното каре? Свалиха кардана и го видяха, че мърда ли?
          Интересно ми е, защото като се замисля и моят прави много рядко едно щракване при тръгване - съвсем слабо и много рядко но се чува точно от кън задната част на кардана или диф-а
          LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Първоначално публикуван от digigi Преглед на мнение
            По какъв начин го диагностираха колега, т.е. как разбраха че е точно задното каре? Свалиха кардана и го видяха, че мърда ли?
            Интересно ми е, защото като се замисля и моят прави много рядко едно щракване при тръгване - съвсем слабо и много рядко но се чува точно от кън задната част на кардана или диф-а
            Това не ти ли го прави при по рязко отпускане на съединителя?
            [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
              Това не ти ли го прави при по рязко отпускане на съединителя?
              Не, пробвал съм го това, но мисля че го прави повече когато тръгвам нормално, а не рязко. Но не мога и дакажа на 100% тъй като ми го прави рядко.

Коментар

Аха.
                При мен на 5 скорост ако пусна по рязко прави така.
                [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

ами бащами има авт.сервиз,та видяхме че беше блокирало

Коментар

Първоначално публикуван от izvan patq Преглед на мнение
                    ами бащами има авт.сервиз,та видяхме че беше блокирало
                    Че то ако блокира няма да се движи.... Все си мислех, че карето започва да чатка като има луфтове някакви и се пробва някак на ръка сигурно ... де да знам не ми се скапвало каре досега на колите...

Коментар

Може, може...
                      Има случаи когато каретата блокират зверски, на ръка немож ги помръдна...
                      Понякога в такива моменти дори започват да скърцат по време на движение.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                        Може, може...
                        Има случаи когато каретата блокират зверски, на ръка немож ги помръдна...
                        Понякога в такива моменти дори започват да скърцат по време на движение.
                        Аха, значи ша го чакаме да блокира... и тогава смяна... или докато не почне да чатка много...
                        Та значи да уточним как да разберем кое каре се е скапало точно. Значи или е блокирало и не може да се мръдне на ръка, или има луфтове и като се хване с две ръце трябва да се усеща.
                        Последно редактирано от digigi; 09-01-09, 10:47.

Коментар

Първоначално публикуван от digigi Преглед на мнение
                          Та значи да уточним как да разберем кое каре се е скапало точно. Значи или е блокирало и не може да се мръдне на ръка
                          Не е задължително да не може да се мърда... това вече е много крайна фаза
                          Предишната фаза е по-трудно лагеруване на карето от нормалното, в някои от случайте се усеща нещо като прехрупване на лагерчетата.
                          Това според мене става когато в карето влезе вода/кал и това съсипва лагерите за кратко време като започват да клеясват и затягат съответно.
                          Има ли гресьорки е добре често да ги пълните.
                          Аз моя го гресирам по 2-3 пъти в годината, но и пробегът който му минавам е изключително малък. Обаче за сметка на това винаги се къпе във вода и кал, ако ли не в обилна прах.
                          И винаги като гресирам от съответното място излизат големи количества вода особено от шлиците на карданите...
                          Представям си ако го карам почти всекидневно на тежък офроуд... Тогава ще трябва поне веднъж седмично да се гресира цялостно

Коментар

А сега ако някой каже дали на Фрийто има възли за гресиране...
                            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                            LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                              А сега ако някой каже дали на Фрийто има възли за гресиране...
                              Не, не съм виждал.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-03-10, 14:26. Причина: Гл. букви

Коментар

От: Land Rover Freelander 2.0 дизел

Здравейте. Имам LAND ROVER FREELANDER 2.0 DIZEL 2002 г. Но имам проблем с колата и не мога да разбера от къде. Колата тресе от пред в дясно но не в двигателя а под дясно стоящия и при ляв завой тресенето се увеличава. Ако някой знае от къде може да е проблема да пише.

Съобщение от модератор:
                                Моля, напишете си в профила от къде сте.
                                Прочетохте ли това
                                ...ЦЪК
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-01-12, 19:54.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X