До: Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d
Провери ли под жапката на колата? При моя е там, но в сервиза където ми сменяха филтрите не можаха да го отворят
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обслужване, проблеми, съвети и подобрения по моя Freelander 2.0d
Свий
X
-
До: фрилендъра 2.0 d климатик
И при мен е така. Доколкото разбрах се купува спрей от магазин за климатици и се впръсква директно в отделението под таблото.Първоначално публикуван от minevv Преглед на мнениеМоя модел няма филтър на климатика.Как да прочистя системата/профилактика/?Някои правил ли е!Благодаря Ви!
Остави коментар:
-
фрилендъра 2.0 d климатик
Моя модел няма филтър на климатика.Как да прочистя системата/профилактика/?Някои правил ли е!Благодаря Ви!
Остави коментар:
-
До: фрилендъра 2.0 d Гуми
Доколкото знам на джип не се слагат различни гуми.
Но при мен предните са били доста износени, след това са сложени отзад и са станали галош. Намерих си две но същите и така съм вече с четири еднакви зимни.
Предните заминават по - бързо и се принуждаваш да смениш само две.
Аз лично ползвам Мишелин - Синхрон за летни.
Остави коментар:
-
До: фрилендъра 2.0 d Гуми
Ако не се лъжа целта на едовременната смяна на гумите е степента им на износеност да са винаги на едно ниво. Това важи в най-голяма степен по отношение на отделните двойки (съответно предна и задна). Предполагам е по-малко лош варианта да смениш поетапно първо предните и след това задните (ако говорим за Freelander).
Остави коментар:
-
фрилендъра 2.0 d Гуми
Гумите могат ли да се сменят по две или трябва четирите?Примерно да сложа две нови гуми само предни.
Остави коментар:
-
До: фрилендър 2.0 d
Аз зареждам дето ми падне, за добавка се сещам рядко, разлика във вървенето почти няма. В смисъл веднъж се прее*ах да сипя ОМВ як дизел и ебати преебавката- никва разлика, освен че се набутах с пари. Обикновено зареждам на шел, лукойл и други, кви ми паднат - аванти, маванти, и на еко съм сипвал и то винаги обикновена нафта, независимо от сезона.
За добавките - повече съм ги пробвал на бензинови коли. Редекса е неква "бойъ" дето не ми свърши никва работа. Единствено Адизол Т4 пробвах на джипа и наистина ставаше така, както беше написано на опаковката - оборотите се повишиха, карб-а се лъсна и мъъъничко падна разхода.
Остави коментар:
-
Това което казваш, все по често започвам да го чувам и от други колеги с по-стари и ( непретенциозни ) дизели само ,че те сипват нараво моторно масло от най-евтиното 500мл/10л. .При следващтото зареждане ще опитам и аз.Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение...... а на по-старите през топлия годишен период слагам и двутактово масло в съотношение 100мл/10л за смазване на нафтовата помпа. Специално на двигателя на Диското - 200TDI се отразява много благотворно - започва да чука едно мазно, меко - музика за ушите. Освен това имам чуството, че се подобрява еластичността в ниските обороти.
Иначе аз единствено до сега съм слагал добавка против замръзване или както пише на опаковката ( за подобър старт на двигателя при ниски температури,не позволява на парафина да се желира )...на Shell избягвам да зареждам нафта не ми харесва как върви "валяка"
п.п. ще е интересно и други колеги да споделят за масло в нафтата.
Остави коментар:
-
Доколкото знам, горивата на Еко Елда идват от Гърция. Аз зареждам само техен дизел и досега /за щастие/ не съм имал проблем. А относно мръсотия и вода в горивото - мисля, че трябва да имаш 2 филтъра - седиментен и фин. Не знам дали при теб се чистят, но при мен може. Ако може - почисти ги. А можеш и да провериш по спесификация какъв дизел трябва да се използва при теб, да го сравниш със спесификацията на всяка верига бензиностанции и тогава да търсиш добавки. Мисля, че ще е по-ефективно.Първоначално публикуван от iignatov Преглед на мнениеами колега ти смяташ ли че в БГ има свестни горива ???
Остави коментар:
-
И аз ползвам Кастрол за всичките дизели, а на по-старите през топлия годишен период слагам и двутактово масло в съотношение 100мл/10л за смазване на нафтовата помпа. Специално на двигателя на Диското - 200TDI се отразява много благотворно - започва да чука едно мазно, меко - музика за ушите. Освен това имам чуството, че се подобрява еластичността в ниските обороти.
Остави коментар:
-
REDEX за дизел. Аз съм ползвал (в момента съм с бензинов а-л) и съм доволен.Първоначално публикуван от minevv Преглед на мнениеКаква добавка да слагам в нафтата за по-добра работа на двигателя?Някой ползва ли ,и има ли ефект?
Остави коментар:
-
ами колега ти смяташ ли че в БГ има свестни горива ???Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеА двигателят лошо ли работи и кое искаш да му подобриш?
Остави коментар:
-
А двигателят лошо ли работи и кое искаш да му подобриш?
Остави коментар:
-
Аз ползван ма Кастрол и на трите си дизелчета и нямам проблеми :
Остави коментар:
-
Фрилендър 2.0 дизел 1999 (Смяна на скоростна кутия)
Мога ли да сменя моите скорости с автоматични?Сават ли от моя модел за да търся в Англия?Проблем ли е ,че са с дясна дирекция?
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: