Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тракшън контрол на Рейндж Ровър П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Tракшън контрол - Рейндж П38А - 1997г DSE

Разбирам те но на РР с автоматичната кутия 1999г като проплазне колело се чува едно цъкане като ABS-а и светва лампата на TC а този с ръчката нищто не се чува и нищто не светва та това ми е въпроса всички Range Rover с ръчка ли имат тракшан или само някои
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-10-09, 20:13.

Коментар

Кое от написаното по горе не разбра . За автомобилите произведени преди 99г тракшън контрола е екстра.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Георгиев Преглед на мнение
        ...
        незнам дали трябва да има тракшън контрол при подаване на контакт не светва лампа (ТС) и незнам дали има...
        Настоящия сезон е особенно подходящ за тестване има, или няма ТК.

Коментар

Привет,
          и на мен не ми свети никаква лампа за тракшън на таблото и от Дару казаха, че мога да разбера при първия сняг.. принципно би трябвало да има на задните колела.. но за сега е загадка..
          [COLOR=#01b4f8][B][URL="http://forum-lines.ru/"][IMG]http://forum-lines.ru/rez/ab42532.gif[/IMG][/URL]
          [/B][/COLOR][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/picture.php?albumid=469&pictureid=6937[/IMG][COLOR=#01b4f8][B][FONT=Tahoma][COLOR=Navy]
          Land Rover Range Rover 2.5 TDS - 95'[/COLOR][/FONT]
          [/B][/COLOR]

Коментар

Аз пробвах в кал, но нищо не се чува и нищо не светна. По това което виждам, РР с ръчка преди 98г нямат тракшън контрол.
            За отговорите много благодаря, но искам да попитам още нещо - имам един бутон на който е нарисувана магистрала, не е на окачването, а до аварийните и на волана има 2 бутончета. Видях в един от магазините се продават копчета и пише, че са за cruise control, ето го сайта:
            http://www.roversnorth.com/store/c-493-dashboard.aspx
            Копчетата са 7 и 17 ако някои има инфо, нека подскаже нещо. Благодаря предварително.
            Последно редактирано от Lazar; 14-12-08, 01:05. Причина: правопис, пунктуация

Коментар

Аз пробвах в кал, но нищо не се чува и нищо не светна...
              До колкото разбрах от Дару, не трябва нищо да светне, просто трябва задните колела да не буксуват..
              ..имам един бутон на който е нарисувана магистралане е на окачването, а до аварйните и на волана има 2 бутончета. Видях в един от магазините се продават копчета и пише че са за cruise control, ето го сайта:
              http://www.roversnorth.com/store/c-493-dashboard.aspx
              Копчетата са 7 и 17 ако някои има инфо, нека подскаже нещо. Благодаря предварително.
              Това е cruise controlа, тъй наречения автопилот, с копчето до аварийните го включваш, а с копчетата от волана го управляваш..
              [COLOR=#01b4f8][B][URL="http://forum-lines.ru/"][IMG]http://forum-lines.ru/rez/ab42532.gif[/IMG][/URL]
              [/B][/COLOR][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/picture.php?albumid=469&pictureid=6937[/IMG][COLOR=#01b4f8][B][FONT=Tahoma][COLOR=Navy]
              Land Rover Range Rover 2.5 TDS - 95'[/COLOR][/FONT]
              [/B][/COLOR]

Коментар

Да, обаче нещо не сработва пробвах не става.Има ли ограничение примерно под 90км/ч да не се включва или нещо подобно?
                Последно редактирано от Явор Георгиев; 14-12-08, 01:55. Причина: правопис, пунктуация

Коментар

Да, обаче нещо не сработва пробвах не става.Има ли ограничение примерно под 90км/ч да не се включва или нещо подобно?
                  До колко имам спомен ограничението за сработване на "автопилота" е 40км/ч,
                  а иначе активирането става когато натиснеш копчето с "магистралата" до аварийките,
                  достигаш до желаната скорост и натиснеш лявото копче на волана,
                  си в режим на "автопилот".
                  Дясното копче на волана служи да възтанови последно зададената скорост.
                  Пример - караш по магистралата с 100км/ч в режим "автопилот" и ти се налага да намалиш (дори само да пипнеш спирачката), след което за да не нагласяваш отново скороста просто натискаш десния бутон и колата сама достига първоначално зададените 100км/ч.
                  И за да съм по основната тема все пак да кажа, че нямам никаква идея за тракшън контрола
                  А да колегата rova ме подсети нещо, което забравих да спомена, при активен "автопилот" с всяко натискането на лявото копче , се увеличава скоростта с около 5км/ч
                  Последно редактирано от valdivladi; 14-12-08, 11:14.
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Мисля,че за да се задейства круиз контрола е необходима скорост от 80 км/ч и нагоре.То това му е смисъла.На моето Диско нямам,но Вояджъра преди това имах и го ползвах редовно по магистралата или при по-дълги прави участъци.След,като го включиш и задържи скоростта,може да го изключиш с натискането на педала на спирачката или газта.А с бутоните на волана можеш да увеличаваш скоростта или да я намаляш при включена система.Понякога е доста удобно и най-вече при дълъг пътен участък с установена максимална скорост за повече километри.
                    Поздрави.
                    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Значи като натисна магистралката, всичко си е нормално натискам бутончетата на волана, пак нищто не става.Възможно ли е да не работи заради това че оригиналниа касетофон е махнат?
                      Последно редактирано от Явор Георгиев; 14-12-08, 14:57.

Коментар

По скоро съм склонен да вярвам, че не ти работят копчетата на волана.
                        Не мисля, че между изаждането на касетофона и круиз контрола има някаква връзка.
                        Аз на моя волан имам и бутони за управление на касетофона, които си е оригиналния ама не работят или по-скоро не винаги.
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Открих проблема с cruise control-а, оказа се,че има прекъсната писта от тези където са под airbag-a. Прекъснали са се от натискането на клаксона. Пуснах едно ново кабелче от бутончето до буксичката и всичко е OK. Благодаря за отзивчивостта колеги.
                          Последно редактирано от Явор Георгиев; 14-12-08, 20:54.

Коментар

Как каза че се сваля волана че то и моя автопилот не работи. в някои от саитовете видях че се продава релето за автопилота или поне на такова мяза едно червендалесто понеже не видях такова на обичайното място някои може ли да каже каде се намира

Коментар

airbag-а се сваля по следния начин:
                              1. сваляш пласмасите които са на пръта на волана.
                              2. от задната страна на волана има четири болта които държат airbag-а. Те се развиват с еврейска звезда, после се отмества airbag-а на една страна без да се откачва кабела за да не стане фал и после да се ходи при обирджии (МОТО ПФОЕ).
                              3. като отместиш airbag-а ще видиш едни писти към бутоните, взимаш един прожектор (нещо с което да светнеш), осветяваш от зелената страна и гледаш внимателно от кафявата на пистите за прекъсната писта.
                              4. ако има прекъсната писта правиш мост с кабел, но от бутон към буксата не се пробваи да запояваш на пистата защото ще я стопиш.
                              УСПЕХ
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-10-09, 20:14.

Коментар

Мерси мисля да пробвам утре дано и при мен да се окаже там проблема
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-10-09, 20:14.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X