Обява

Свий
Няма добавени обяви.

range rover classic (карета, главини, т.н.)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• range rover classic (карета, главини, т.н.)

някой има ли и/или да знае каде има налични карета за кардана на въпросния .... автомобил

знаете ли как се определя вертикалния луфт на предните колела дали е от нерегулирана главина или от разбити шенкелни лагери.

с какво усилие се натягат /регулират/ предните главини

... трябва ми и предна решетка и преден капак
    drive alive

да неби да сменяш вранглера
    WWW.FBRALLYRAID.COM

Коментар

Аз си смних карета на предния кардан на Диското при Леви, сиреч купих ги от Tradecar LTD (на Красно село). Незнам дали не са скъпи там <около 60-70лв на брой сякаш бяха>, но за разлика от оригиналните са с гресьорка. Смятам за Класика ще са същите. Пак там има 1 класик за разпарчетосване, и май има търсените от теб решетка и капак. За луфта съм пас...

Коментар

Първоначално публикуван от Dandi
        да неби да сменяш вранглера
        анатема

не бих сменил вранглера с такъв кош.

имаме един класик, който се използва, като земеделска техника и онзи ден се счупи. цлял ден лежах отдолу му и с мноооого думи за майката измъкнах предния кардан. едното каре беше в много странно положение.

пробвах да посадя едно каре от полска сеялка колкото да мога да го придвижа но се оказа малко по голямо и нищо нестана.

50 - 60 лв. звучи доста евтино, дали е надеждно
        drive alive

Коментар

За сега си е ок.

Коментар

хайде бе хора, ленд ровер фен клуб, каде сте
            drive alive

Коментар

С простия си мозък мисля че не ти трябва LandRover Клуб ами каре от Лада !!!
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

иска ми се да намеря някакво по - качествено зада не го сменям пак скоро. предния кардан на класика е леко под ъгъл, не върви съвсем направо и затова сигурно се е скапало.

а феновете на марката ги търсяа за другите неща, нали са фенове трябва да познават колите

мен ако някой ме пита такива работи примерно за чероки ще напиша цяла статия
                drive alive

Коментар

Налични карета има в Дару ... в петък получих от тях .... оригинални !
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

купих днес каре от леви, 100лв е усиленото, изглежда все едно е правено в час по трудово но мисля, че ще изкара 50 000 км, а цялата кошница едвали ще изкара толкова.

остана проблема с другите неща, но и той ще се реши утре, цялата техническа документация ще ми бъде донесена. после ще ми трябва динометричен ключ назаем ... това ще е сложно

а за лендровер фен клуб ... пиша ви оггромна черна точка. или не си познавате колите или нямате желание да споделите това, което знаете с някой, който има нужда от това и двете са еднакво лоши
                    drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go
                      ...а за лендровер фен клуб ... пиша ви оггромна черна точка. или не си познавате колите или нямате желание да споделите това, което знаете с някой, който има нужда от това и двете са еднакво лоши
                      Уважаеми Go go go,

Не разбирам твоята чувствителност и прискърбие затова, че нашият клуб не се отзовал в този случай.. Не разполагам с време в момента, да изровя всички други теми тук в портала, където ти или някои друг е повдигал въпрос на тема Ленд Ровър и моето участие в тях е налице, но само там където смятам, че мнението ми ще е от полза за останалите. Иначе за общи приказки си има теми като "Общи приказки и простотии" на моторджиите и разни чат канали..

Нямам претенции да бъда професионален техник на джиповете Ленд Ровър и да ги разбирам в дълбочина така, както вероятно Стефан и братя Петрови познават Уаз-а или Митко познава Тойота. Но и не се срамувам от това! Аз имам знанията и опита, които имам и съм щастлив, че съм имал възможността и моментите да ги натрупам.

Идеята на общуването в този портал (поне според мен) е не да се оценяваме и да се мерим по знания и определени физиологични човешки белези, а да бъдем полезни един на друг..

Всичко добро и се надявам да приключиш с ремонтите скоро и успешно!

Поздрави,
                      Яро

Коментар

нали затова са тези клубове, да си помагаме, когато има нужда. ако мислиш, че тази тема съдържа общи приказки ... лошо

а иначе ремонта приключи успешно

някой друг ако му трябват данни за това, за което питах, да пише мога да му ги пратя
                        drive alive

Коментар

...някой друг ако му трябват данни за това, за което питах, да пише мога да му ги пратя
                          знаете ли как се определя вертикалния луфт на предните колела дали е от нерегулирана главина или от разбити шенкелни лагери.

с какво усилие се натягат /регулират/ предните главини
                          и мен ме вълнуват точно тези проблеми

също така, ще съм благодатен ако някой ми каже какво масло се слага в скоростите и раздатката(борг вуорнър) на класик '91г,
                          по книжката го дават DEXTRON G, което не намирам никъде като спесификация

благодаря предварително
                          LR RR Classic VM2.5

Коментар

в скоростите се сипва декстрон 3 /масло за автоматици/ а в раздатката доколкото си спомням някакво диференциално масло за предпочитане API GL6

за главините англичаните са дали усилията за стягане много глупаво и с нормален динометричен ключ неможе да се измери. обясниха ми че стягат гайката докато колелото се върти по инерция докато спре да се върти и после се връща на 90'. после се проверява дали луфта е изчезнал и ако трябва се дозатяга, като едно към както дойде ... знам че звучи глупаво но така го правят в фирмения сервиз

а за проверката на шенкелните лагери е просто, клатиш колелото и гледаш ако шенкела се клати с него значи лагерите са заминали
                            drive alive

Коментар

Re: range rover classic (карета, главини, т.н.)

отговорил си си сам - просто е. вдигаш и клатиш. луфтовете са различни като усещане(поне за мене)
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X