Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светеща лампа за масло на двигател Land Rover Discovery 300Tdi.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Светеща лампа за масло на двигател 300TDI

Колеги, реших да пиша за разрешаването на моя проблем.
    Извърших следните манипулации:
    -сваляне и почистване на маслен термостат
    -смяна на масло и филтър
    Проблема вече е решен. Най-вероятно след удара беше повреден масления филтър, и от там при загряване на маслото, му е било по-лесно да завърти през радиатора, отколкото през него.
    Изказвам благодарности на колегите които ме насочиха към проблемните места, и ми спестиха доста време и средства.
    Относно горивния филтър, идеята дойде от един каталог в който е показан като опция, но за сега успявам да намеря само филтриращия елемент, и никъде не срещам като резервна част ел. нагревателя и удължитела от картинката.
    Разликата при този филтър е че е с повишена топлопроводимост, но без другите два компонента по-скоро помага на горивото да парафинира и да го запуши.
    Ще продължа да търся, но ще се радвам да обединим усилията си с колеги които се интересуват от темата.
    Прикачени файлове
    Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Първоначално публикуван от ogy Преглед на мнение
      Колеги, реших да пиша за разрешаването на моя проблем.
      Извърших следните манипулации:
      -сваляне и почистване на маслен термостат
      -смяна на масло и филтър
      Проблема вече е решен. Най-вероятно след удара беше повреден масления филтър, и от там при загряване на маслото, му е било по-лесно да завърти през радиатора, отколкото през него.
      Изказвам благодарности на колегите които ме насочиха към проблемните места, и ми спестиха доста време и средства.

Ето това е хубавото на този ФОРУМ, и дано все повече колеги които са имали проблеми и са питали за помощ, после да споделят как и къде и какво са отстранили по въпросния проблем....

п.п. ogy масления термостат бешели доста мръсен?
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-08-11, 09:28.
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Доста, явно трябва да се чисти през някакъв пробег, защото почва да не затваря до край.

Поздрави Ogy
        Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Чувал съм за подобени проблеми в следствие неоригинален маслен филтър. Някои маслени филтри на алтернативни производители не достигат нужното налягане и системата не работи правилно. Виж дали си със 100% оригинален филтър на ЛР и ако не го смени незабавно с такъв, по-сигурно няма.

Коментар

Проблем лампа масло Land Rover Discovery 300Tdi.

Здравейте ,
            Имам следния проблем с мойто Диско 1 , 97-ма год.
            Към края на пробега на старото масло след около 300-400 км преход, лампата на маслото на ДВГ започна да премигва.
            Според западната литература, разбирай инет форуми, проблема бил почти стандартен за 300 тди над 200 хил. след 97 год. , а именно биелни лагера или както те му викат : биг енд шелс.

Веднага отивам на майстор: слуша няма шумове двигателя, сваля картера: няма стружки и пак според него нямам проблем с биелните лагери. Сменя маслото с хубаво: Мобил Super 2000 x1 и вика да карам и да не го мисля. Да ама има няма 2 000 км с новото масло и пак същия проблем, 400км преход и почва да свети лампата когато е на празен ход, а над 1000 оборота гасне.

Пак според литературата проблемът се решавал след смяна на биг енд шелс, и доколкото мога да разбера ставало през картера за половин ден.
            Само че всички майстори до които се допитах в бг не са съгласни с горното : или според тях няма проблем и като се захлади всичко ще се оправи, или говорят за основен ремонт за около месец и сумата почва от поне 1500 лв за труд !!!

Молбата ми е ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или е сменял горните лагери да сподели.
            Иначе в Падок стойността на същите RTC2993G е 50 лв, така че ако ще помогнат да карам спокойно вземам ги веднага.

Благодаря,
            Станислав

Коментар

От: Проблем лампа масло 300tdi ?

Искай да ти измерят налягането с манометър и го сравни със стойностите в сервизното ръководство. Ако налягането е ниско, причината е в увеличена хлабина на основните лагери на КВ.
              Там "през картера" и "за половин ден" не става.

Коментар

От: Проблем лампа масло Land Rover Discovery 300Tdi.

Не си купувай неща на Britpart, с лошо качество са.

Коментар

Имал съм подобен проблем на друга машина. Само със смяна на черупките не става. Оправи се с шлайфане на вала до ремонтен размер и съответни лагери.

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                    Не си купувай неща на Britpart, с лошо качество са.
                    Аз карам със биелни лагери на Бритпарт и нямам проблеми,вярно е че несъм карал много време от 10 000км са ми сега ще сменям бутала защото имам повлякло бутало и като отворя лагерите ще си покаже.Сатрите ми лагери вече беше се показало червено покритие но нямаше проблем с качването на маслото.
                    0885719173-Красимир

Коментар

От нещата които съм си купувал на Бритпарт съм забелязал, че не са хич с добро качество, а дооста неща съм си взимал техни. Лошото в нашата действителност е, че повечето случай цената е определяща. А към колегата, има майстори от форума които ще ти кажат кое как, разтърси се из темите.

Коментар

От мен нещо по което да се помисли . Смених единия маркуч който е между стойката на масления филтър и радиатора . Зад фланеца на който се завива маркуча има нещо като термостат с две шайби и пружина . Предполагам че той регулира колко масло да минава през масления радиатор . Може ли там да е проблема ?

Коментар

Първоначално публикуван от smat Преглед на мнение
                          проблем с мойто Диско 1 ....
                          Диско, Варна, проблем......При тези ключови думи излиза " Звънни на " targa "
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря на всички за отговорите.
                            Измериха в сервиз налягането на маслото : студена : над 3.5 бара , в работен режим след като е загряла 1.8 бара.
                            Поне според това което аз намерих в нета, горните нива са нормални, нали ?
                            Смених датчика за маслото и мисля и кабелната обувка да сменя че ми изглежда малко омаслена.
                            Иначе при смяната на маслото уж ми гледаха основни и биелни лагери при свален картер и казаха, че всичко е наред с тях.
                            Другото което мога да измисля е да сложа манометър за маслото и при дълго каране да мога да следя какво става с налягането.

Тарга имаш ли някой проект в развитие в момента или да идвам да пием по някоя бира и да го правиш ?

Мерси,
                            Станислав

Коментар

Проекти има, а и няма да ти взимам пари за работи които можеш и сам да свършиш. За мен манометъра е задължителен атрибут. Кафе и кола.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Колега карай смело и не го мисли толкова, и аз катоп тебе за всеки шум тормозя колегите с въпроси и налях почти цената на колата в смяна на нови резервни части, моя е 97-ма на 260000 километра, редовно му се сменят чорбите и когато имам повече средства се ремонтира.
                                За сега не ме е оставяла на пътя, но и имам навика да мина през сервиза преди дълъг път.

Познаваш ли правилните хора разбиращи от тази марка, няма да останеш в бокса за дълго

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X