Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Светеща лампа за масло на двигател Land Rover Discovery 300Tdi.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Светеща лампа за масло на двигател Land Rover Discovery 300Tdi.

Колеги, имам следния проблем:
    Когато двигателя се затопли до номиналната си ремпература, започва да свети лампата за масло при ниски обороти, а при покачване на оборотите загасва.
    Прави ми впечатление че ако го карам с по ниски обороти, лампата изгасва на около 1000-1100 оборота, а ако го карам с 2200+ оборота, свети до 1500-1600.
    Подозренията ми са че по някаква причина маслото загрява прекомерно.
    вискозитета е 10В40.
    Ще се радвам ако някой от вас може да помогне с идеи по проблема.

Поздрави Оги
    Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

До: Светеща лампа за масло на двигател 300TDI

Много е трудно така.Трябва ти добра диагностика.Така,на първо четене,ако имаш късмет-калпав датчик.А ако нямаш...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Датчик, след това маслен термостат.
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Възможно е и да е маслената помпа!
        Щом на ниски свети, а на високи не.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-08-11, 09:24.

Коментар

Можете ли да ме насочите към термостата за масло (къде се намира), и искам да се допитам до вас дали е възможно да е заради бедна горивна смес, защото в момента единственото което имам в главата е замърсен радиатор за охлаждане на маслото, или замърсен горивен филтър.

Поздрави Оги

Коментар

Масления термостат е в конзолата на масления филтър.
            Нищо общо няма с горивната с-ма и бедната смес
            Имаш ли вакуум на спирачките - маслената помпа е на 1 ос със вакуум помпата.
            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

с какво масло си? ако е с по-малък вискозитет или некачествено при затоплянето става много рядко и пада налягането...
              да не те плаша, ама и при износен колянов вал май губи налягане...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Сигурен ли си че маслото е качествено /каква марка е/ 10W40 е полу синтетика.Ако правиш смяна на маслото промий двигателя сложи си хубав маслен филтър може и смукателя на маслената помпа да е заплескан с л....на.Кога ти гасне лампата на маслато като палиш?
                Другите проблеми са ти ги казали колегите /дано Тедо да не се окаже прав/
                Каква е температурата на входа и изхода на масления радиатор/ като пипнеш с ръка/.

п.п педполагам като си го купил си сменил всички консумативи/масла,ремъци,филтри/
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-08-11, 09:27.
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Благодаря ви за идеите които споделихте.
                  Лампата на маслото изгасва след запалване, и започва да свети на ниски обороти след 10-15км. в зависимост от карането.
                  Ако го изключа на свободна, и се спускам по нанадолнище, след известно време лампата угасва.
                  Това което ми направи впечатление вчера е че съм ударил с моста филтъра, но едва ли е това.
                  Почти съм сигурен че проблема е с прегряване на маслото, но ще разследвам по подробно през почивните дни, и после ще пиша за евентуален резултат.

Поздрави Оги

Коментар

Колкото и да загрява маслото не трябва да светва лампата на ниски обороти след 10-15 км. Не е добре тая работа. Може да е маслена помпа, задръстен смукател на маслената помпа ,свършили лагери на коляновия вал или задръстен маслен филтър. Отиди в сервиз да ти отвият датчика на лампата и на негово място да сложат манометър, който да покаже какво е действителното налягане на маслото. И не го карай на ниски обороти. Или най-добре не го карай да не замине вала.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Преди да правиш каквото и да е друго, смени само филтъра, още повече щом си го ударил. Така, ако се оправи си спестяваш много главоболия, ако не - продължаваш по веригата...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Преди да правиш каквото и да е друго, смени само филтъра, още повече щом си го ударил. Така, ако се оправи си спестяваш много главоболия, ако не - продължаваш по веригата...
                        За да избегнеш за вбъдеще удари по филтъра потърси си по - къс. Аз също страдах от удари по филтъра. Сега съм сложил по - къс и нямам проблеми.
                        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Разбрах за филтъра след като го видях че е ударен, и съм си купил от padock по-къс, заедно с горивен подгреваем филтър и още някои глезотийки, но ми се забави колета, и вероятно ще ме отложат във времето. Ще пиша като се задействам и открия проблема.

Поздрави Ogy

Коментар

Първоначално публикуван от ogy Преглед на мнение
                            Разбрах за филтъра след като го видях че е ударен, и съм си купил от padock по-къс, заедно с горивен подгреваем филтър и още някои глезотийки, но ми се забави колета, и вероятно ще ме отложат във времето. Ще пиша като се задействам и открия проблема.

Поздрави Ogy
                            Любопитно ми е колко струва подгреваемият филтър. Когато ти дойде пусни снимки и описание как се включва.
                            Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                            Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                            Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Ок, ще се радвам да споделя впечатления, дано и да стане студено за да го пробвам, защото сега когато беше големия студ, стоях два дена на място, и се изядох като гледах снега през прозореца.

Поздрави Ogy

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X