Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на предавателното число и ДРУГИ при Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на предавателното число и ДРУГИ при Диско 1

Знае ли някой, какво трябва да се смени за да стане понижаването?>
    Никак не съм в час по темата, а определено се чувства нужда.
    Решил съм да си взимам лека кола за надалеко, а Диското да наджипвам стриктно за извънпътие.

До: Смяна на предавателното число при Диско 1

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Знае ли някой, какво трябва да се смени за да стане понижаването?>
    Никак не съм в час по темата, а определено се чувства нужда.
    Решил съм да си взимам лека кола за надалеко, а Диското да наджипвам стриктно за извънпътие.
    Зависи.
    1) Корона и пиньон. Погледни тук, едни от най-добрите са:
    http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/category_6.html
    Има 4.11 и 4.75 (3.54 е оригинално).
    2) Предавателното отношение на раздатката или т.нар. "crawler gear kit". Предимството е, че при движение на бързи няма промяна в динамика, обороти и т.н. на колата, както при т.1, а ефекта е само на бавните
    3) т.1 + т.2

Последно редактирано от Lazar; 04-02-08, 20:02. Причина: добавяне на линк

Коментар

То на бавни тяга си имам, на бързите стромави, значи корона и пиньон х2 за отпред и отзад?
      Ще минавам през добрата стара Англия и мисля да си напазарувам туй онуй. Напримен карета по 5-7 паунда вместо по 100 кинта.

А усилените полуоски какво изискват за смяна знаеш ли? Нали варянт има и с 2 пъти повече шлици на полуоските...

Коментар

То на бавни тяга си имам, на бързите стромави, значи корона и пиньон х2 за отпред и отзад?
        Ще минавам през добрата стара Англия и мисля да си напазарувам туй онуй. Напримен карета по 5-7 паунда вместо по 100 кинта.

А усилените полуоски какво изискват за смяна знаеш ли? Нали варянт има и с 2 пъти повече шлици на полуоските...
        Да, 24-пинови, а не 10, както са при теб. Тука Емо (Lany) ще ти каже
        какво още ти трябва.

Реално, като увеличиш размера на гумите, както си направил ти от 29" на ~32" е добре да компенсираш с по-високи предавателни отношения. Това се смята. Но предполагам, че 4.11 ще са ти тъкмо тамън. 4.75 ще ти дойде прекалено бавно. Имай предвид, че с по-големи предавателни числа принципно се вдигат оборотите при еднаква скорост и макс. скорост ти пада (малко).

Коментар

4.11 искам да, а този линк дето ми даде ми вкарва провокация и се замислям за раздатка и дори скорости.

Коментар

24 шлицовите полуоси вървят и с 24 шлицови касети на диференциялите!!!
            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
              24 шлицовите полуоси вървят и с 24 шлицови касети на диференциялите!!!
              Той ще сложи ARB или TJM касети за 300tdi (24 шлица) и готово..

Коментар

До сега разбирам, че:

1-во за предавателното число ми трябват 2 такива/за 2та моста по 1 комплект/

За полуоските ясно, че и касети ще трябва, но друго, джойнтовете примерно? Бих сменяпл поетапно. Като се чудя ако сложа АРБ отзад дали мога само там да сменя полуоските а отпред да останат старите. Предполагам няма да е проблем.

Проблем се оказа височината на окачването, крайно недостатъчно се повдигнах и сега се чудя подложки или ново +ово. То това малко странно взе да се чувства напоследък. Лошото е , че много е лека задницата и с + окачване ще се разрипа. Скоро ще отворя тема за цялостното наджипване, но за сега си правя списък с чарколяци.

Главата бих сменил също, има ли варянт за тунинг да се дигнат леко конете? Освен по-голям кулер, който се продава и дига 15-тина...

Коментар

Toва много ми допадна като идея, много скъпо обаче.

А дали работи?
                  И колко ли изкарват...

Коментар

...джойнтовете...

Главата бих сменил също, има ли варянт за тунинг да се дигнат леко конете? Освен по-голям кулер, който се продава и дига 15-тина...
                    Има усилени джойтове но струват колкото една скоростна кутия, почти.
                    http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_53.html

За конете виж това:
                    Модификация на турбото и ГНП-то на 200/300TDi за по-голяма мощност

Коментар

Усилени какво ще рече? То аз 1-во задницата ще направя на 24 пина.
                      А относно главата ппроблемът е много дебел.
                      1-во вече не се произвеждат глави за 200тди и никаде няма сток отдавна. Затова се чудих няма ли тунингова да намеря. За сега единственото, което намирам е рециклиране и евентоално подобряване, но със моята глава някаде в англия. А аз няма как да я сваля сега преди да замина .
                      2-рото и основно, е че е шлайфана вече 4 пъти и не може да се шлайфа повече тукутака. А пак чувам хлопането, което имах преди когато духна гарнитурата. Ще трябва да се прави демек. И като няма как да се сдобия с нова глава ми е малко филм.

Коментар

В случай, че е зле положението с двигателя, по-добре изобщо не го пипай. Увеличаването на тягата, би трябвало да дойде автоматично със смяната на дифовете.

Коментар

Аз искам да пипам 1-во по него, после по тягата. Напролет започват манипулациите и смятам да го реновирам тотално. Най-добре е да мога да замъкна скоростите, раздатката и главата до Англия и да си ги заменя с доплащане, а главата да и се направи перформънс рециклиране.

Коментар

Ясно, ти си знаеш най-добре. Желая ти успех и да не забравиш за фоторепортажа!

Коментар

Насов, какъв ти е проблема с главата. Защо искаш да я сменяш само нея? Силно се съмнявам да не се произвежда глава за 200тди (това е напрактика невъзможно), най-малкото след като за Сериите все още има всичко. В МП би трябвало да можеш да си я поръчаш, друг е въпроса колко ще струва и има ли смисъл. За ТЛК (1KZ-TE) е около 4.000лв. в ТМ-Ауто. Тинко за малко повече от тази сума си взе цял мотор 300тди, factory refurbished. С две думи - няма смисъл само глава.

Мощността се вдига с турбина и кулер или само кулер. Виж тези - http://www.allisport.com/ - може би най-добрите за ЛР в Европа. Цените им са доста прилични, бях питал преди за 300тди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X