Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery1

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
    В България се внасят само изключително запазени машини а не като върнатите от лизинг в Мото Пфое - 2 годишни, пък на 90 000 км.
    Колега не съм казал, че джипа е безупречен, и че е като върнат от лизинг, не го и хваля просто изкам обективно мнение. Всичко останало си е на късмет.

Вероятно датчика за налягане на маслото е дефектирал. В падок е жълти стотинки.
    Това във връзка с кое го казвате или е всеобща болка при диско
    Land Rover Range Rover 2,5 DT
    Land Rover Discovery 200 TDI
    BMW F650ST - RIP
    "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
      Колега не съм казал, че джипа е безупречен, и че е като върнат от лизинг, не го и хваля просто изкам обективно мнение. Всичко останало си е на късмет.
      В смисъл че показанието на километража не значи нищо. Зависи как е каран и поддържан. Пък и май не съм се изразил правилно: вместо "запазени" да се чете "на малко километри".

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
      Това във връзка с кое го казвате или е всеобща болка при диско
      Понеже в предния пост написа: "При включване на контакт светнаха само лампите за ръчната спирачка, и за подгряването." реших, че лампата за маслото не е светнала и затова предположих, че датчика не е в ред, но както писах по-горе струва жълти стотинки.

Коментар

И така какъв е резултата от огледа.
        Като цяло джипа не е лош. Има някои забалежки вътрешно
        След един по-обстоен втори оглед установих, че този джип не е моя. Така, че колеги в търсене съм на друго Дискавъри 1 200 или 300 tdi.
        Land Rover Range Rover 2,5 DT
        Land Rover Discovery 200 TDI
        BMW F650ST - RIP
        "Совите не са това което са"

Коментар

• Питането ви е преместено ....ТУК
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-10, 13:49.

Коментар

Ровичкайки си из темата "land rover discovery - дукоментация" (там нали е систематизирано и не може да се пише)
            Та малко въпроси .
            От първият пост на Яро, така и не схванах това: Как да си сменим ремък, масла, филтри на Discovery 300tdi (от http://www.difflock.com ):
            200&300TDI Service 01.rar
            200&300TDI Service 02.rar
            200&300TDI Service 03.rar
            200&300TDI Service 04.rar
            С виртуален диск ли се отваря (т.е. maunt) с разархивиране в една папка са една камара имиджи bmp-та и др. не вярвам по такъв начин да се гледа процедурата

Другото, единствено цяло ръководство на едно място е дал SG в пост ном.18, но пък се отнася за 200tdi. За 300tdi намира ли се . В пост ном.6 Nightcrawler казва, че има и ако има въпроси или нещо му трябва да се обръща към него, но не ми стана ясно цялото ли може да го пусне или сканира на кой каво точно му трябва и го пуска.

Много ми хареса линка публикуван от Яро по молба (предполагам) на Chico, а именно http://www.fag.hiof.no/~frodehaa/disco.html с описани подробно всякакви интервенции . Лошото е, че не всеки има компютър (тук иди-дойди) и интернет там където ще работи по машината.
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Бе я купувай печката! Ангренаж може да ти смени всеки грамотен монтьор за 2 часа. Диското беше екзотика преди 5-6 години. Сега е в една имиджова и ценова група с УАЗ-а.
              ПП Даже предполагам, че вече има повече ЛР-и отколкото УАЗ-ки.
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                Бе я купувай печката! Ангренаж може да ти смени всеки грамотен монтьор за 2 часа. Диското беше екзотика преди 5-6 години. Сега е в една имиджова и ценова група с УАЗ-а.
                ПП Даже предполагам, че вече има повече ЛР-и отколкото УАЗ-ки.
                Аз съм я заръчал вече, като излезе ще се похваля . Това, че всеки що годе грамотен ще го смени ангренаж и т.н. е ясно. Аз просто си любопитствам и чета . Даже честно казано не съм си и мислил сам да си сменям ремъци ролки и т.н.
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Здравейте колеги. Много се радвам, че намерих този прекрасен форум. Определено има много полезна информация в него. Замислям се и аз да взема едно Дискавъри 300. Бюджета за първоначална покупка ми е около 6000. Гледайки различни предложения едно нещо ми направи впечатление - на някои пише, че имат airbag а на други не въпреки, че всичките са от 96 година или по-нови. Потърсих в нета информация, но единственото, което открих е, че през 1995 са започнали да слагат airbag в американските варианти, но на други пазари това не е било задължително. Какви са вашите наблюдения? Наистина ли някои бройки, произведени през 1996 имат airbag а други не? В mobile.bg има бройки, произведени през 1996 с идентично изглеждащ волан, но на някои пише, че имат airbag а на други не. Търсих с търсачката, но не успях да открия конкретна информация. Благодаря предварително.

Коментар

Ако си опрял до ербега, значи Диското не е твоята каручка!
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Мойто е 96"та и няма еърбег,а съм виждал 300Tdi - 95-та година - със 2 броя..... Бе както казва Цецо : Ако си опрял до него.....( до еърбега де ..)..
                      Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

Ясно значи наистина си е до бройка както пишат хората. Мерси много за информацията. Иначе то е ясно, че е най-добре да не му се налага човек да опира до еърбега, но просто ми стана интересно. Иначе другата седмица мисля да огледам няколко дискавърита и в тази връзка се чудех къде мога да закарам колата да я видят по-подробно преди да я купя? Прочетох темите в раздела и останах с впечатление, че положението при сириеца, дарукар и мото пфое не е добро. Видях, че има добри отзиви за някакъв сервиз в бистрица на колегата dignatov. От прочетеното излиза, че е най-добре май да му звънна на него направо. Все пак ако някой знае и други варианти за резерва моля да сподели.

Коментар

Съживявам темата с малко въпроси за Дискавъри 1 300тди.
                          Преди два дни четох темата и още куп инфо за диско 300 и разбрах ,че е фултайм 4х4 и има блокаж на междуосевия диф.
                          Само не разбрах има ли тракшън контрол този модел или при диско2 е серийно вграждането му?
                          Четох за мотаж на АРБ , това (АРБ) търговска марка ли е или някаква екстра? По точно ме интересува монтаж на блокаж за задния диф?
                          Поддръжката разбрах ,че не е скъпа , мотора е надежден. В момента карам и поддържам Ауди А4 1.8Т 98год. комби куатро на газ, годишно минавам около 20 000км.
                          Кое е финансово най изгодно да се кара и поддържа Аудито или Диското.
                          До колкото съм запознат данъците май пак ги вдигат, досега беше 230лв на Аудито но тази година може и 300лв да отиде.
                          При Диското какви са фиксираните годишни разходи(данък ,застраховка)
                          Ако евентуано се реша ще имам само едното, т.е. ще е основен автомобил. По принцип 80% ще е на асфалт и 20% на офф, но понякога ще е хард офф понеже обичам екстремностите и не искам да изпадам в ситуация да ме вадят от калта или от преспа сняг.
                          AUDI A4 с три дифа
                          TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

Диско 1 няма тракшън кантрол нито ESP. Диско 2 има ТС но няма блокаж на междинния диф, с изключение на моделите произведени в края на производството му.
                            ARB е търговска марка, може би сте чели за ARB блокаж - има ги и не са никак евтини, така че по - добре вземете диското, обуйте го с едни хубави гуми и тогава се хвърляйте на блокаж отзад.
                            Поддръжката е евтина, но не е по - евтина от тази на аудито, защото това е джип, а не лека кола.
                            разноските годишно - към 100 лв. местен данък в Пловдив за диско 1995 г. и 200-300 лв. ГО в зависимост от застрахователя.
                            В момента аз съм с основна кола Диско 1, не е най - удобния вариант, ако не се налага от икономическа гледна точка задръжте си аудито. Диското на градско в Пловдив сега зимата дава 11-13 на сто разход, извън града под 8 трудно пада.
                            20% офф е трудно достижимо, това значи 4000 км. по черни пътища, ако годишно минавате 20 000 км.
                            За хард офф по - добре дефендър 90.
                            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Засега ще изчакам , то и без това няма нещо което да ми хване окото по обявите.
                              А относно разходите , на аудито от миналата година през лятото до сега разхода ми се движи от 12/100 на горе до 20/100 смесен режим .
                              Има малко информация за алтернативно гориво (биодизел) и как се отразява на Диско1.
                              Понеже лятото на няколко машини сипвах биодизел и нямаше проблем, само леко завишен разход.
                              4000 км. по черни пътища са наистина много но тук включвам селски разбити улици + по нивите и разходки по планини и гори.
                              Доста разход ще ми създаде колата тази година понеже има части които им е необходима замяната като, всички дискове+накладки, турбото ми е пътник, гуми.
                              И въобще се чудя дали да го оставя и да продължа да го потддържам или да се мятам на ретро джипката. Отдавна ми мина мерака за високите скорости и вече наблягам на комфорта. А и не съм сам, две деца и жена + багажи редовно.
                              Читаво Диско 300тди , какви пари може да е в момента?
                              Последно редактирано от ivwera; 29-02-12, 14:08.
                              AUDI A4 с три дифа
                              TOYOTA Hilux D-4D служебната плевня

Коментар

Първоначално публикуван от ivwera Преглед на мнение
                                хард офф понеже обичам екстремностите и не искам да изпадам в ситуация да ме вадят от калта или от преспа сняг.
                                Е, такъв филм няма! Не знам за джип вкаран на хард терен да не е закъсвал. Като искаш да не те дърпат сложи лебедка, поне да се дърпаш сам. Лебедка се слага преди блокажа. Освен ARB има и други фирми, като Ashcroft са специализирани конкретно за Land Rover, освен което е по-евтин и малко по-добър от технична гледна точка.
                                Сравнението относно поддръжката на лека кола, пък било то и Ауди спрямо джип винаги е в полза на леката кола. Данъкът ще ти е по-нисък, защото 300тди е 113 кс, спрямо Аудито, ако е 150 кс, а при застраховката ще е обратно, но без някакви огромни разлики. Докато свикнеш да караш джипа по лендровърски ще ти е малко тегаво, ама се свиква.
                                Всъщност, точно за хард - Диското не е най-подходящия вариант, но като един автомобил за всичко е перфектно.
                                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X