Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Discovery 2 Td5 в клуба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още едно Discovery 2 Td5 в клуба

Стрелката за температурата си стои твърдо по средата, загрее ли веднъж не мръдва и милиметър без значение лято или зима е.

Коментар

За джанти има и 3-ти вриант - някакви подходящи метални от БМВ - и те са с 5х120, но централния отвор им е 72.6 вместо 70.3 - т.е. ще ти трябват пръстени за да легне джантата добре на хъб-а ... ще ти трябват и гайки с 60' конус и правилната резба ... а също дупките им май идваха млако тесни, но не е особенна драма и при повече желание става ...

За проба, вземи на заем една и виж как ще легне на хъба ... моите ги бях взел за по 25 лв от местния гумаджия - имаше една камара струпана в двора та така ... ет-то им беше +32 (по спомен, щирината j6.5 - бях им сложил кални 235/85/16) карах няколко месеца с такъв комплект, но се отказах - при всяко сваляне на гума пръстените се чупеха (бяха пластмасови), а и леко закачаха в предната стандартна броня при артикулации ...

успех
      LR Disco II, Td5

Коментар

Само не вземай флани от 150. На терафирма са 120 паунда.
        Каквито и да сложиш - гледай винаги лошо гумаджията с пистолет в ръка
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

На терафирма вече ги има и под 100 пундета с ДДС. Аз бях поръчал от Вромос, но не станаха, разбрахме се да ги върна и ми върнаха парите. При мен шийката на хъба стърчи на 18 мм от диска, а техните бяха струговани на 12 мм - имат чертеж на сайта.
          Щом ще се купуват гуми тепърва може да се помисли и за оригинални джанти 8 инча и да се монтират гуми 265.

Загряването в града при тези температури е трудно, така че поведението на стрелката на температурата е нормално.
          Последно редактирано от Михаил; 16-01-18, 10:44. Причина: добавка
          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
            ...Щом ще се купуват гуми тепърва може да се помисли и за оригинални джанти 8 инча и да се монтират гуми 265.

Загряването в града при тези температури е трудно, така че поведението на стрелката на температурата е нормално.
            Нагло ли ще е ако попитам в чуждата тема дали гуми 265 (Duratrac) могат да се карат със 7J оригинални джанти (и фланци, нали)?

Колкото до загряването - моята иска няколко километра на 2000+ оборота за да вдигне стрелката, имам приготвен нов термостат (ОЕМ) в багажника, но ще се сменя началото на идния месец барабар с маслата.

Коментар

Според производителя: "Tire Size LT265/75R16" ... "Approved Rim Width (in.)7.0 - 8.0" т.е. може
              източник: https://www.goodyear.com/en-US/tires...ViewSizesSpecs
              LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Велков Преглед на мнение
                Нагло ли ще е ако попитам в чуждата тема дали гуми 265 (Duratrac) могат да се карат със 7J оригинални джанти (и фланци, нали)?

Колкото до загряването - моята иска няколко километра на 2000+ оборота за да вдигне стрелката, имам приготвен нов термостат (ОЕМ) в багажника, но ще се сменя началото на идния месец барабар с маслата.
                Може. Аз съм с 265/70/16 с 7J и няма проблеми.
                O898595418 - Митко

Коментар

Днес сложихме манометър, турбината качва до 1.2атм. Там повече няма да пипам. Сега следват гумите. Тъста си е харесал един нексен 235/85/16 и май тях ще ги слага... усещам, че ще фризираме калниците заради тея гуми, но каквото дойде. Края на февруари ще му взема едни фланци.
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Фризирахме бронята, че в долната част се оказа кърпена няколко пъти.
                    Тая лебедка ще трябва да се сваля за профилактика и после да се монтира малко по-високо, че нещо ми стои ниско.
                    Но първо утре да го водиме на обущар [emoji1]
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-01-18, 09:36.

Коментар

Вече и с една идея по-големи гуми.

Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-01-18, 14:17.

Коментар

Днес мерих височината. С гуми 235/85/16 височината от земята до предната арка е 90см, а до задната 95см
                        Ще съм благодарен някой с 2 инча лифт и 32-ки да сложи една ролетка и да покаже резултата. Още по-добре да сравним на живо. Някой с лифтнато диско около овча купел или горна баня?

Коментар

Аз съм с 2" лифт и ще слагам 265/75/16 (де факто 32-ки) тия дни.
                          Навъртам се около Павлово, така че може да ги премерим.

Коментар

Скоро не съм писал, но и не съм правил нищо по машината.
                            След като сложихме големите гуми идва въпроса с теглича... ремаркето (стандартно туристическо май се води) идва нисичко.
                            Лифт на ремаркето ли да мисля или сваляне на теглича до нужната височина.

Коментар

Теглич с регулиране на височината.
                              БИО пчелен мед и пчелни продукти
                              0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                                Теглич с регулиране на височината.
                                Моят мисля, че се води такъв - има три позиции, на които му се монтира топката? Но пак не върши работа, защото и на най-ниската позиция идва прекалено висок за стандартно туристическо ремарке. Аз лично мисля моето да го повдигна (не че Чоко си няма друга работа, ама...), защото аз го дърпам с Диското, а баща ми с Паджеро, замина си времето, когато ремаркето се дърпаше с Москвич

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X