Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно Discovery 2 Td5 в клуба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Още едно Discovery 2 Td5 в клуба

За да сваля решетката трябва ли да махна предната броня?
    Че утре мисля да сменям жилото на предния капак.
    И да раздвижа малко уестгейт-а
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Решетката, след като свалиш лайсните под фаровете, а най първо мигачите.
      Последно редактирано от Аndro 160; 14-01-18, 09:37.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
        И да раздвижа малко уестгейт-а
        Нещо което работи, не се пипа!
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Андро, благодаря.
          Cecoa1 въпроса е да го проверя дали се движи, че нещо не съм 100% сигурен

Коментар

Андро, благодаря.
            Cecoa1 въпроса е да го проверя дали се движи, че нещо не съм 100% сигурен
            Няма как да не се движи. Ако не се движи, турбото ще вдига по-високо налягане, и компа ще връща газта. Ще записва а грешка. Ел. клапана който си сменил, точно той управлява уейстгейта в зависимост от сигналите от компа.

ПП: Повечето системи за да се отчете пренадуване, трябва налягането да е над нормите за няколко секунди (5-6с), а не само да има моментни пикове. Затова такива проблеми се установяват с по-продължителна пълна газ на голяма предавка.
            Последно редактирано от cecoa1; 14-01-18, 12:03.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
              Няма как да не се движи. ... Ще записва а грешка. Ел. клапана който си сменил, точно той управлява уейстгейта в зависимост от сигналите от компа.
              Има, има как да не се движи, ако е запекъл. Тогава клапанът е безсилен да управлява. Грешка не се отчита. Практиката показва, че този проблем се явява при много машини, които се карат продължително време предимно на ниски обороти или с неизправен клапан.
              БИО пчелен мед и пчелни продукти
              0888 66 59 73

Коментар

Първоначално публикуван от inp Преглед на мнение
                Има, има как да не се движи, ако е запекъл. Тогава клапанът е безсилен да управлява. Грешка не се отчита. Практиката показва, че този проблем се явява при много машини, които се карат продължително време предимно на ниски обороти или с неизправен клапан.
                То грешката не е заради ел.клапана, а заради пренадуване.
                Като му сложиш четвърта или пета скорост и от 1500 до 4000 оборота си дърпа равномерно, значи не пренадува. Ако пренадува, няколко секунди в описания режим и компа намалява подаваното гориво, съответно ускорението почти напълно изчезва. Та ако си върви нормално и на висока предавка с пълна газ за продължително време, уейстгейта си работи. А на ръка не се натиска лесно, щото иска повечко сила.

Коментар

Уестгейта се движи, хванах оста с чираците и като натиснах малко повечко и се премести, при отпускане си се връща, та явно си работи нормално.
                  За утре съм намерил топъл гараж да сменя жилото на капака и да разкарам една топка жици, че някога е имал ксенон, но не се знае нищо за него, а сега си е със стандартна Н4 крушка.

Коментар

Колега, ето тук съм дал малко инфо за някои особености при TD5 http://www.offroad-bulgaria.com/show...43#post3255243
                    Ако имаш въпроси ще се радвам да помогна!
                    Имам и диагностика та ако искаш може да го погледнем и да видим какво има записано и т.н.

П.П. Не съм "майстор" и пари не взимам ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo_xt Преглед на мнение
                      Колега, ето тук съм дал малко инфо за някои особености при TD5 http://www.offroad-bulgaria.com/show...43#post3255243
                      Ако имаш въпроси ще се радвам да помогна!
                      Имам и диагностика та ако искаш може да го погледнем и да видим какво има записано и т.н.

П.П. Не съм "майстор" и пари не взимам ...
                      Привет,
                      Благодаря за отзивчивостта, темата съм я чел, но нямам база за сравнение, ТД5 съм карал всичко на всичко 30-40км и то въпросния екземпляр за който пиша тук. Не мога да кажа, че джипа е муден, може би турбината се усеща отчетливо малко по-късно от колкото ми се иска [emoji1] тоест субективното ми мнение е за лек недостиг на мощност в ниските обороти, но е много субективно и в никакъв случай не твърдя, че е вярно.
                      В кой край на София си, да се разберем за едно кръгче, ти поне имаш с какво да сравняваш.
                      Усещам, че филма ще е сериал и то с продължителността на “дързост и красота”
                      Като начало искам да сведа колкото мога нещата до заводския им вид, пък после вече ще умувам за повишаване на мощност, но нещо застудя и на вън е кофти за работа и за това ще оправям само най-належащите и дразнещи проблеми, като жилото на предния капак, сълзенето от маркуча с пробката и едната задна брава, че от вън не ще да се отваря.
                      Акъл, съвети и помощ приемам от всеки, още повече щом е имал досег с Дискавъри, марката и модела са нещо напълно ново и непознато за мен.

Иначе има какво да му се прави, едната машинка на централното не бачка, огледалата не всеки път реагират на копчето за регулиране, днес мернах и една букса която се мандахерца самотна под въздуховода след дебитомера... [emoji1]
                      В общи линии си намерих занимавка поне до следващата зима.

Коментар

Аз живея в Княжево и с удоволствие ще направим сравнителния тест, но предпочитам аз да ти дам кръгче и ти сам да си направиш преценката.
                        Диско-то си е джип със собствен чар и особености, особено TD5 мотора. Звънни ми по телефона през деня - мога да ти помогна и с проблема с пробката. На мойто го правих преди две седмици
                        тел.0888780706 - Иво
                        Успех!

Коментар

Централното не е с машинки, сменя се цялата брава и са само оригинални. Скъпи са, но това е положението и аз смених една.
                          Ел огледалата можеш да ги пробваш с друго копче, лесно се сваля, става и от Д1, т.е. може и с втора употреба, по - важно е самите ел огледала да работят.
                          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Бравата подлежи на ремонт ,обикновенно се пецакват моторчетат които се ремонтират не е много трудно.

Коментар

...Иначе има какво да му се прави, едната машинка на централното не бачка...
                              Остави тоя ремонт като се стопли времето, че щипките на кората се чупят по-лесно когато е студено.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Днес успях да сменя жилото за капака и да премахна топката кабели от някогашните ксенони. Успях да оправя и задната врата да се отваря нормално от вън, липсваше едно малко лостче, което свързва дръжката и бравата, джипа беше в топъл гараж и нямаше почупени щипки
                                Централното го оставям за на пролет.
                                И един въпрос- кое е по добре, фланци или джанти с по-малък офсет (модулар), защото джипа е на +2” окачване и ми се ще да разширя малко стъпката. Ако се спра на фланци - кой е оптималния размер 20мм, 30мм?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X