Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз съм в отбора :-) най накрая!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз съм в отбора :-) най накрая!

Помпа дюза.Чисто ровърски.5 цил. с 4 подгревни свещи.
    казват,че е кораво магаре.Аз обаче не знам дали е с ремък или верига.Ако е с ремък казвайте докато не сме го счупили.

Коментар

Те bmw-тата признаваха само рейнджа и само той е с техен двг.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
        Хихи, точно заради това не си купих такъв модел Танкисти...

Коментар

+1

с верига трябва да е.

в каталога с частите има само един ремък
          LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
          LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
          [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Точно така - помпа дюза, и моя беше с 4 подгревни свещи, но за по-късните модели не съм сигурен. С верига е. Двигателят е чудесен, от това, което съм чел навън отзивите са много добри. Не е капризен към нафта и т.н. за съвременен двигател. На мен ми бе много приятен за каране (при Диското ще е по-мощен), единственото, което ме дразнеше бе твърдия съединител. Интересно ми е при Дискавъри как е?

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
            Не, че БМВ-етата са си признавали само Рейнджа, а идеята е била Рейнджа, като най-луксозния Ровър да носи големите Баварски мотори. Странно, така и не се стигна до 5 литровия бензин.

Коментар

Чудесна колица. Мотора е "жележен" и е доста трудно убиваем. Само се чудя какво не и харесваш на външния вид. Слагай два фара от газка и газ. Да си я караш дълго и безаварийно. А ти за МП в Стара Загора ли говориш че не са я чували, че се ококорих, те за това ако не са чували за друго незнам.

Коментар

Видът и е малко манияшки.Мяза на чук и не на всеки му допада.На мен ми харесва,защото си има джипски/агресивен/ вид.Но питай някоя дама да видиш какво ще каже.

Коментар

На мен ми бе много приятен за каране (при Диското ще е по-мощен), единственото, което ме дразнеше бе твърдия съединител. Интересно ми е при Дискавъри как е?
                  Всичко му е много меко. включване на скорости, режимите (L/H), съединител, волана (серво усилвателя работи супер), а гумите са 235/70/16. Не съм го карал много, но ми доставя огромно удоволствие. Дори само да го гледам. Възглавниците му не са спукани от както съм го напомпил си стои повече от седмица без да клекне.

Мяза на чук и не на всеки му допада.На мен ми харесва,защото си има джипски/агресивен/ вид.Но питай някоя дама да видиш какво ще каже.
                  Без майтап, ама едва ли не са на списък да ги возя. 1 кандидатка да идва с мен за риба и в планината на разходка, 3 са да се пуснат по центъра :-), 2 да го карат.

За сега ще си стоят в списъка, докато съм в бокса :-)
                  LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                  LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                  [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение

Без майтап, ама едва ли не са на списък да ги возя. 1 кандидатка да идва с мен за риба и в планината на разходка, 3 са да се пуснат по центъра :-), 2 да го карат.

За сега ще си стоят в списъка, докато съм в бокса :-)
                    Абе това си е проблем бре, викай да помагаме . Докато стане диското ще возим ние, нали за това са колегите, ще си помагаме....

Коментар

Първоначално публикуван от SG Преглед на мнение
                      Кой както си го направи.. аз вече не съм.. Няма да изневревам на джипката я.. аман от жени :-) Край с тях! (това не значи, че ще плуваме към левия бряг разбира се!)

btw оказа се с въздушно отзад и си работи много читаво с ace и hdc и всичко там каквото се сетиш. Оставих я навирена. След 2-3 дена ще видя как ще я намеря.

А между другото що за двигател е TD5. Я да ви чуя мнението. Аз моето проучване ще си го оставя за най накрая.

имам предвид Обикновен Турбо Дизел с 5 цилиндъра, Къмон Риъл или Помпа дюза. В МП не можаха да ми отговорят и ме отсвириха.. поне ми дадаха историята на колата от сайта на Ровър което не е малко!.

И може би следвашия въпрос e: кой му е проклетия производител на този мотор? BMW, VW, Rover.
                      Виж този линк http://www.landroverclub.net/Club/HTML/Td5engine.htm

Двигателя е разработен точно преди БМВ да купят фирмата, за това повсеместно хората си мислят, че този двигател е на БМВ. Помпа дюза е и горивото се впръсква на 2 етапа, за по добро изгаряне (за това не пуши като всички останали дизели), а аз БМВ с 5 цилиндъра не съм виждал.

ACE-то е много готино, пробвай го да видиш какво е усещането. (аз за съжаление нямам, но карах един веднъж)

Разбрах, че правят 'чип' тунинг (препрограмират компютъра) на Td5 и мощността се вдига с 35 к.с., Въртящия момент с около 40 Нм, и разхода на гориво пада с около 1 л/100 км. Някой има ли впечатления по върпоса?
                      ---------------------
                      Шофирайте разумно!
                      [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X