Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със затваряне на задна врата RR '99

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със затваряне на задна врата RR '99

Здравейте,

от седмица имам следния проблем с РР '99. Задната горна врата не се затваря, все едно механизма на долната част не работи, мой приятел със същата каляска има подобен проблем. Някой ако се е сблъсквал с такава тъпотия, нека сподели или да се купува нов механизъм ако е възможно разбира се.

Благодаря
    No Pain No Gain...
    Прости хора и силен вятър спиране нямат.....Не понасям бившия кмет!!!
    RR P38
    КТМ 530 ЕXС

До: задна врата

Първоначално публикуван от Falkon Преглед на мнение
    Здравейте,

от седмица имам следния проблем с РР '99. Задната горна врата не се затваря, все едно механизма на долната част не работи, мой приятел със същата каляска има подобен проблем. Някой ако се е сблъсквал с такава тъпотия, нека сподели или да се купува нов механизъм ако е възможно разбира се.

Благодаря
    Е, така, както го описваш, явно проблемът е механичен. Аз съм с Диско и имах подобен проблем с багажника. Един негорещ летен ден се хванах, деликатно пръснах антикорозионен спрей във видимите и триещи се части на бравата /не ключалката !!!/ и с 1 отвертка започнах да симулирам отваряне и затваряне. И пак, и пак, и пак, и пак... Докато проблемът изчезна. Неприятно е, че такова занимание води до умора на метала на пружината, но след като така и така не работи както трябва...

Коментар

пръсках с какво ли не
      раздвижвах в един дъждовен зимен ден (вчера) не става май ще се търси специална помощ
      10х все пак
      No Pain No Gain...
      RR P38
      КТМ 530 ЕXС

Коментар

Ключалки принципно не се смазват с какво да е масло. Ако някой преди теб, обаче, е направил точно това, ключалката трябва да се почисти основно, както и цялата брава. Как става това с ключалката - не знам. Чувал съму че може да се използва графитен прах, но аз лично не съм го правил.
        А как затваряш багажника?
        Можеш също да отидеш при ключарите на "Ботев" - денонощна спешна помощ или нещо такова. Между Сливница и Тодор Александров, в това направление отдясно, но не помня точно къде. Преди време ми бяха разбивали ключалката на багажника на голфа и момчетата я оправиха качествено.

Коментар

Само за сведение на velio, РР няма ключалка на багажника
          На багажника както на вратите има едни активатори, гадното е, че вътре всичко е пластмасово и са много нежни, а и скъпи.
          Отваря ли се въобще по някакъв начин?
          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            На багажника както на вратите има едни активатори, гадното е, че вътре всичко е пластмасово и са много нежни, а и скъпи.
            Не знаех. Диското има и ключалка и брава.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
              така е всичко е пластмаса майката си трака иначе се отваря, затваряне няма.....а и като гледам неможе да се разглоби
              No Pain No Gain...
              RR P38
              КТМ 530 ЕXС

Коментар

Първоначално публикуван от Falkon Преглед на мнение
                така е всичко е пластмаса майката си трака иначе се отваря, затваряне няма.....а и като гледам неможе да се разглоби
                Разбирасе, че може да се разглоби
                Аз казах, че във архиватора всички детаили са пластмасови, ти след като не си разглобил вратата, едва ли си стигнал и разглобил архиватора.

Въобще ли не може да се затвори или се затваря, но трудно? Това е важно!
                Ако все пак се затваря, не мисля, че е счупено нещо в архиватора, а според мен проблема е някъде във връзките (жиците) не контактува когато отвориш капака-това в горния капак със стъклото, а в долния няма архиватор, там до колко помня са машинки.
                Намери начин да го разглобиш, провери всички ел. връзки, там е проблема.
                Ако си от Сф. и не можеш да се справиш, ще те пратя при човек, който ще ти свърши работа.
                LZ1PER

Коментар

До: задна врата - проблем със затваряне RR '99

peppy,

затваря се от 30 пъти веднъж. В горния капак не виждам никакъв механизъм, само резето което влиза в долната. Проблема май е в долната врата, не задържа резето, утре на топло ще разглобя и разгледам кво е деджето и ше споделя.
                  No Pain No Gain...
                  RR P38
                  КТМ 530 ЕXС

Коментар

ОК, но провери всички ел.връзки, напръскай с контактен спрей. Ако има проблем снимай да видим какво става.
                    Успех
                    LZ1PER

Коментар

и според мен проблема е в контакти а не механичен.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

мдааа
                        колегите ще се окажат прави, май е контакт, който се намира в затварящия механизъм за горната врата, който се намира в средата на долната. Като се свали кората се вижда.
                        No Pain No Gain...
                        RR P38
                        КТМ 530 ЕXС

Коментар

Проблема със задната врата се оказа чисто механичен, след като умните глави от Дару ми обявиха 260 кунта за ключалката и доставка след НГ, отидох при ключарите на семинарията, човъркаха 1 час и пак капо. Бесен я разглобих и проба грешка се оказа че е износен един пластмасов (или тефлон) палец с пружина. изолирах му действието и засега работи, само трябва да се натиска по 2 пъти копчето за да се отвори горната порта.
                          No Pain No Gain...
                          RR P38
                          КТМ 530 ЕXС

Коментар

браво колега и съм стигал до извода че в БГ на никой не му се занимава да ти реши проблема а само като при арабите "ново"
                            [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X