Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 2 TD5 проблем с демпферната шайба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 2 TD5 проблем с демпферната шайба

Здравейте на всички, имам Ленд Ровър Дискавъри 2 2.5тд4
    И имам проблем с демферната шайба от едната страна е изядена по точно разбита
    Та питането ми е има ли някакъв начин за ремонт .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-7ba72c6d6cb744569b223ddfbfde9297a895153a3362a7a83a56641f5a8257bc-V.jpg
Прегледи:1
Размер:46.3 КБ
ID:6105128

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-40ca3b53d65e8f245022f99491aca756a8d42c1e1a6b1c259e2a60bfac7b3a32-V.jpg
Прегледи:1
Размер:92.2 КБ
ID:6105129
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-12-15, 18:14.

От: Проблем с демферната шайба

Нарязване на нов шпонков канал. Самото нарязване струва 10-20лв.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Тази шайба е била хлабава. Няма нужда от нов канал,само добро стягане. Не е критично точното и местоположение,не е колело на ангренаж,все пак.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колега стягал съм я,но джипа започна да пуши много и да му се губят центровките и другото,което е ако се нареже нов канал къде трябва да е горе долу.

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте.
        ...ЦЪК
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-12-15, 18:13.

Коментар

Тая шайба е най-вероятно за изхвърляне.Премери(или дай на някой който е в час)вътрешният отвор откъм разбитото поне на три места и сравни със диаметъра от към здравата страна,не трябва да има разлика.Но по видяното от първата снимка си мисля за хлабина от порядка на десета(0,1мм),което е много и е получена от недобро затягане.Ако има хлабина,трябва нова или здрава,всяко разминаване от размера е предпоставка за самразхлабване.Инак шпонков канал може да се нареже на 180гр.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от drive_man Преглед на мнение
            Здр. На всички имам ленд ровър дискавъри 2 2.5тд4
            И имам проблем с демферната шайба от едната страна е изядена по точно разбита...
            За пръв път чувам за Диско-2, Тд4. Ако тази Дампер-шайба е от Диско-2, Тд5, трябва да е от 2 стоманени шайби, споени с гума. Гумата е първото, което се амортизира/разбива. В състоянието, показано на снимките, става само за скрап. Каквито и ремонти да се правят, без прецизен баланс няма да стане за нормална работа, а той при гаражни условия е невъзможен.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от drive_man Преглед на мнение
              Колега стягал съм я,но джипа започна да пуши много и да му се губят центровките и другото,което е ако се нареже нов канал къде трябва да е горе долу.
              Няма връзка между разбиването на тази шайба, пушенето и центровката. На тази можеш да и нарежеш нов канал за шпонка едно към там някъде. За премахване на пушенето трябва нов канал и на втората шайба, която не се вижда, но за сметка на това върти ангренажния ремък. Много разглобяване.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Тоя възел (па и не само тоя) трябва да се прави както трябва - късане на периферния ремък те оставя на сред път - ако решиш да продължиш, до прегряване на ДВГ, с всички произтичащи последици!
                По съшия начин може да е разбито и колелото със зъбчатките, които задвижват веригата към РВ и респективно инжекторите.

Коментар

От: Land Rover Discovery 2 td 5 странно/ поне за мен/ счупване - демпферната шайба

Това на снимките по-горе категорично не е демпферна шайба от тд5. Или стаа дума за друг мотор, или е някаква самоделка. Даже не ми е ясно как това нещо може въобще да се закрепи на мястото на шайбата.
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

От: Land Rover Discovery 2 TD5 проблем с демпферната шайба

Май си прав:
                    Прикачени файлове

Коментар

От: Land Rover Discovery 2 td 5 странно/ поне за мен/ счупване - демпферната шайба

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                      Това на снимките по-горе категорично не е демпферна шайба от тд5. Или стаа дума за друг мотор, или е някаква самоделка. Даже не ми е ясно как това нещо може въобще да се закрепи на мястото на шайбата.
                      Не е от Д2, Тд5. Ето как изглежда шайбата.
                      http://www.discovery2.co.uk/CrankPulley.html
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Има някакъв шанс да е от 300 тди.
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Aко е от 300 тди, да се обади и да му дам една читава шайба за смешни пари. Ще отидат на сметката на Крум.
                          тел. 0888 319614

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X