Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости на Land Rover Freelander 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скорости на Land Rover Freelander 1

Здравейте колеги.
    Имам един много голям проблем с тая моята кола.Карам както ви споменах Land Rover Freelander 1,1.8 120к...
    Преди два месеца ми се повредоха шлиците на скоростната кутия на дясната полуоска. И като я занесох на моя майстор той ми каза че няма да ги намерим никъде заради това по добре цяла кутия.
    Обадих се пратиха ми друга кутия съответно наляхме и ново трансмисионно масло и той я направи обаче дойде момента в който аз трябваше да отида и да си я получа от сервиза.
    Сядам в колата и потеглям при което обаче забелязвам че оборотите не са същите...тоест преди ми правеше впечатление колата на 100 км в час как се движи и сега ми направи същоото.Значи преди на 100 км колата вървеше с 3100 оборота а сега с 100км колава върви с 2200 някъде и тогава зацепих че може би са ми пратили дизелова кутия..
    Викам ще си я оставя няма да я връщам щото пък и бях зависим от нея и ми трябваше. Обаче имам един много голям проблем с нея и нейните скорости....Когато колата е студена скоростите влизат без никакъв проблем обаче след като загрее или я карам 20 мин градско става ужасна,няма скорости и ми се налагаше да я карам с двоен амбриаш..
    Е да де ама мен така не ми харесва има някакъв проблем с цялата работа това не е възможно да е така.И така ако някой може да ми помогне с някакъвв акъл ще съм му много полезен. Започвам да гадая от къде може да е...
    От планката където ляга долната помпа ли,палеца на самата кутия ли да е друг и да не му стига разстоянието да отдели,мислех си също и за съединителя да не би той да ми прави някакви номера... Не знам наистина много ми е напрегнато с тая кола и незнам какво да направя.
    Пак казвам ако някой се е сблъсквал с такова нещо нека ми каже..
    Благодаря за отделеното време и съвет.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-09-15, 07:57.

От: Проблем със скорости на Land Rover Freelander 1

То с тоя модел всичко това е нормално...ама...диагностицирайте дали проблема е в съединител/помпи или е в самата кутия.Симптомите,които описваш са от неправилен вискозитет на маслото.На тази кола трябва да е 75W90.Ако сте сипали друго,то вероятно е от там...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това е нещо съвсем ново, въпреки това потвърждаващо цялостното впечатление от модела. Предлагам ти да забравиш тази кола a.s.a.p.
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Маслото на кутията но идва зима повечко ще караш преди да загрее ако това те успокоява..

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          То с тоя модел всичко това е нормално...ама...диагностицирайте дали проблема е в съединител/помпи или е в самата кутия.Симптомите,които описваш са от неправилен вискозитет на маслото.На тази кола трябва да е 75W90.Ако сте сипали друго,то вероятно е от там...
          Само да добавя.
          GL-4 само.
          Никакво GL-5 абсолютно забранено е.
          Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
          freelander 1,8 2001g.

Коментар

Здравейте отново.Благодаря на всички отзували се върху моя проблем.Искам да спомена и да разкажа,че вчера цял ден в губене на време и нерви исках да стигна до някакво решение.Започнахме от помпите щото те бяха нещото върху което имах съмнения.Отварям аз горното казанче и виждам че нивото на маслото е паднало и съответно доливам.Влизам в колата и припомпвам съединителя като с някаква надежда да се оправи.Е да де ама без никакъв ефект.След доста въртене около колата виждам че долната помпа капе и от там ми идва загубата на маслото,свалям помпата и гледам,няма нещо счупено или спукано по нея просто самата тя изпуска.Сглобявам пак и пак доливам масло обаче няма пробкка и за обезвъздушаване и четох в нета как се прави и реших и аз така да направя.Като се пълни помпата до горе и след това се слага маркуча от горната помпа и така и стана и отново без ефект.Доланата помпа не капе постоянно и след това като я обезвъдушихме и пробвахме нищо не стана.ПЕдала в колата стои един "мек"тоест има си го празния ход но не е нормално това чувства се че тая кола няма съединител.Като се пали на скорост или по точно при настиснат съединител той увлича и колата тръгва.Но пак казвам ако някой е правил нешо такова или е попадал на моето место нека пише..А искам и да поясня че маслото което е в кутията е купувано по каталог точно каквото трябва да бъде за самата кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Miroslav1992 Преглед на мнение
              .......След доста въртене около колата виждам че долната помпа капе и от там ми идва загубата на маслото,свалям помпата и гледам,няма нещо счупено или спукано по нея просто самата тя изпуска........
              Е па сменете я . Или чакаш "Светия дух " да я оправи.

Коментар

Няма да мине само със смяна.Има и една пластмасова връзка между долата помпа и тръбата.И от там също гълта въздух и може да тече.Колата трябва да се смени...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря ще я сменя.Това исках да се допитам до вас хора които сте правили или ви се е случвало

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X