Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery TD5 Turbo

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Discovery TD5 Turbo

Първоначално публикуван от worldeditor Преглед на мнение
    Реално филтър няма, само една едра гъба, която стой под чистачките, колкото да не е без хич.
    [ATTACH=CONFIG]819449[/ATTACH]
    Тази гъба има ли си парт номер и откъде се купува?
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      Има си: JZL100120. Бритпартската чини 9.5 паунда в island. И е калпава - разпада се и от влага и от жега. Според мен решението е пластмасова мрежа за комари + филтърна хартия, ма не съм го пробвал още.
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от worldeditor Преглед на мнение
        Всъщност ланд ровър препоръчват маслото да се сменя на 20к км, центробежния филтър се сменя и той на 20к км, а обикновенния филтър през 60к( малко странно)

Това дето го препоръчва фирмата си е и въпрос на политика - като ти препоръчват по-дълги интервали за смяна, се създава илюзия че поддръжката е по-евтина. Най-лесно е да си създадеш ритъм от повтарящи се интервали, примерно на 15хил км - отвори и виж на практика какво им е състоянието и на двата филтъра. Ако си доволен, сменяй по-нататък и на по-толям интервал, но е добре да имаш една идея как стоят при теб нещата. Фермерите дето ги се друсат през браздите ги сменят и на половината от това.

Този формуляр дето си го показал има друго предвид.
        В сервиза интервалите за смяна се редуват през 20хил км, но също се вземат предвид месеците експлоатация. В наше село в сервиза се ходи на обслужване веднъж годишно. Така на третата година като отидеш, се пада да ти направят "обслужване за 60хил км" (3x20), пък ти всъщност може да си изминал по-малко, да речем само 22хил.км - въпреки това ще се сменя всичко, което трябва да се смени на 60хил.км. И обратното. Ако на втората година ти си навъртял 60хил км, тогава ще ти направят "обслужване за 40хил км" но освен него допълнително ще ти сменят и онези неща, които подлежат на смяна на 60хил.км - затова в горепоказания формуляр има изрично написани цифри на някои места. Ако не ходиш на сервиз е друго

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
          ... Според мен решението е пластмасова мрежа за комари + филтърна хартия, ма не съм го пробвал още.
          Аз сложих 2 пласта силиконова мрежа против комари - от остатъците на прозорците. Ако искате по-фина - т.н. мелничен газ, има всякакви размери.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение

http://www.offroad-bulgaria.com/show...65#post2388365
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Ако искате по-фина - т.н. мелничен газ, има всякакви размери.
              Я разкажи по-подробно

И понеже темата тръгна от турбото и модулатора на уейстгейта - вчера си взех един, понеже забелязах, че подпушвам малко в ниските обороти, което е сигурен признак, че е тръгнал да си отива - при мен, заради чипа, не се усеща кой знае колко загуба на мощност, но пушеците са грозни. За моя огромна изненада се оказа, че тази строго специфична само за Диско 2 част, е налична в няколко български интернет магазина, при това на изненадващо добра цена - аз го взех от D&N (не е реклама) с 20% отстъпка за онлайн покупка, за скромните 38 лв. и някакви стотинки. За сравнение цената в island е 16 и нещо паунда без данък и доставка. Модулаторът си е оригинален на Pierburg - то така или иначе никой друг не го произвежда.
              Последно редактирано от stargazer; 15-08-15, 15:24.
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                Я разкажи по-подробно ...
                елничен газ" е мрежата, през която в мелниците пресяват разните типове брашно, напр. тип 500.
                пп. Никога не съм купувал, подариха ми.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X