Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 1 Малко тромаво ми се вижда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Land Rover Discovery 1 300Tdi губи мощност над 120км/ч

Здравейте,
    От известно време като карам Диското на магистрала и вдигна към 120км/ч, колата започва да губи мощност. Като натисна педала да ускоря и все едно спира притока на гориво. Във същото време турбо компресора спира да свири. Колата продължава да върви със същата скорост но не може да ускори повече. Първо си мислех че може да е от климатика, но и с работещ и с не работещ климатик положението е същото. Знам че на турбото има някакъв защитен клапан, дали нещо той не изпуска? Ако някой е имал подобни проблеми, Моля нека да сподели. Колата е Land Rover Discovery 97г. 300TDI.

Коментар

От: Губи мощност над 120км/ч

Скъсан маркуч след турбото? Например между турбото и интеркулера, от вътрешната страна..
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Ей сега ще отида да проверя дали не е някой маркуч.

Маркуча от търбото към кулера е здрав. Поне на пипане и опъване не видях видимо да е скъсан. Може ли турбото да е заминало?
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-07-10, 18:14.

Коментар

Недостиг на гориво несменян или сменен, но задръстен горивен филтър, прещипнат горивопровод лошо гориво внезапно ли започна да го прави или имаше симптоми
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не е внезапно, колата си вървеше повече от добре. Вчера като излязох на магистралата и като я натиснах и някъде след 120км/ч и 4000 оборота се появи тази загуба на мощност. След като скороста падне около 110 пак си е добре, и като настъпя педала, губи мощност. Днес през деня въртях в София и преди малко се прибрах с нея - няма проблем. Изглежда при по високи обороти губи мощност. Като гледах маркуча от турбото до кулера, видях че от турбото е текло масло и е омаслило маркуча. Може да е заминало?

Коментар

От: Land Rover Discovery 1 Малко тромаво ми се вижда

На малките предавки то също се включва.....може и да е заминало, но според мен тогава загуба на "дъх" трябва да имаш и на други предавки. 120км/ч е за под 3000 оборота (2400-2600). Турбото се включва някъде там....Обаче ако се появява само на скорост над 120 км/ч и се изразява в достигане и спадане на скорост, по-скоро си мисля за електрически проблем. Не си написал нищо за горивото, фиртъра и т.н.....
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                На малките предавки то също се включва.....може и да е заминало, но според мен тогава загуба на "дъх" трябва да имаш и на други предавки. 120км/ч е за под 3000 оборота (2400-2600). Турбото се включва някъде там....Обаче ако се появява само на скорост над 120 км/ч и се изразява в достигане и спадане на скорост, по-скоро си мисля за електрически проблем. Не си написал нищо за горивото, фиртъра и т.н.....
                Дядо Владо,малко уточнение...Турбото се включва доста по-рано.На 2400-2600 оборота започва да издъхва...Иначе си прав.
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ако не можеш да се оправиш ела да го премеря кога и какво налягане прави.

Коментар

При пробит тръбопровод на турбото при мен се чуваше свистене, което се увеличаваше с оборотите, но Диското не реагираше на педала адекватно. След локализиране на проблема и смяна на "маркуча", нещата си дойдоха на местата.
                    120 съм вдигал(че и повече) но 4000 об. не съм стигал още. Нормално такава скорост се поддържа, както каза дядо Владо, с около 2400-2600 об. с моята камила.
                    Когато си запуших горивния филтър с "качествена смес", симптомите бяха други - въобще не искаше да вдигне обороти, а зад мен беше гъста мъгла

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      ...
                      120 съм вдигал(че и повече) но 4000 об. не съм стигал още. Нормално такава скорост се поддържа, както каза дядо Владо, с около 2400-2600 об. ...
                      Ако е така ще рече съединител!

Коментар

Днес ще отида да сменя филтрите и маслото, че си му е време. След това ще го тествам и ще пиша дали има промяна.
                        Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Ако не можеш да се оправиш ела да го премеря кога и какво налягане прави.
                        Мерси, най-вероятно ще се възползвам . Ще ти звъна по телефона. В началото на август мисля да пътувам към морето и ми се иска всичко да е наред.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-07-10, 09:45.

Коментар

Почисити и седиментния филтър (има цяла тема за това) ще усетиш разлика.
                          Какво масло ще слагаш? При мен с 10W40 полусинтетика върви по - добре отколкото с 15W40 минерално.
                          После реглаж на клапани и ... камиончето не било чак толкава тромаво (има тема и за клапаните).
                          Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

За седиментният филтър не съм мислил. Ще го погледна.
                            Днес смених маслото и филтрите. Въздушният беше голям ужас! Маслото което използвам е 10W40. Пробвах на една две улици да вдигна повече от 100 ,но няма място. След работа излизам извън София към Г. Малина и ще го тествам. Утре съм при колегата Аndro 160 и ще видим какво му е на камиончето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X