Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 1 Малко тромаво ми се вижда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 1 Малко тромаво ми се вижда

Здравейте, отскоро и аз се снабдих с дискавари 1 300TDI . Понеже до сега не съм карал джип и малко страно върви за мене, имам предвид, че е доста тромав. Имам чувство ,че му се губи мощност. Например като качвам витиня му се налага да връщам 4 . Пробвах на място колко оборота може да направи и максималното беше 4500. В движение по равно прави около 4300, а на баир по-малко. Та ми беше думата това нормално ли е за Диското или не? Възможно ли е да има проблем с турбото или ГНП-то.

Сега за форума-много е добър чета и се образовам за тези машини.

До: LR D1 Малко тромаво ми се вижда

Здравей! Честито и добре дошъл.

Ето ти пример, за понижена мощност: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...03&postcount=1

Коментар

А честито и със здраве да го ползваш.

Сега относно питанията - по тази тема има изписано толкова много че не можеш да го прочетеш една седмица.
      Иначе Диското си върви много добре (зависи от гледната точка - ако си слязъл от автомобил бегачка ти се вижда спънат) и май описаното поведение е характерно. Това не са състезателни коли - силата му е в друго.

П.П. Преди да зададеш някой въпрос - пробвай с търсачката, все има написано нещо по въпроса.
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Благодаря за отговорите и добре заварил. Прегледах доста работи по тази тема и общо взето до някъде ми стана ясно какви проблеми може да очаквам. Имах предвид , който е карал такова диско да каже дали това му е нормалното състояние. Защото навън времето гадно и въобще не ми се занимава да свалям разни маркучета и да се вра по колата , а и не бих казал, че сам специалист. Въпреки, че като гледам форума , ако успея да изчета всичко писано може и сервиз да открия. Пак поздрави за форума.

Коментар

Здравейте и добре дошъл.
          По това описание и от разстояние никой не би могъл да ви каже дали колата ви върви нормално, най-малкото по причина че както споменавате до сега не сте карал джип и нямате идея как трябва да върви, може и да си е добре, а може и да не върви, но няма как да се установи. Не можете ли да го закарате някъде да го погледне човек който разбира.
          Не разбрах от къде сте, но няма град ( или поне не се сещам) в Бг. в който да няма колега от форума, повечето биха могли да ви помогнат.
          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peterz
            Здравейте, отскоро и аз се снабдих с дискавари 1 300TDI . Понеже до сега не съм карал джип и малко страно върви за мене, имам предвид, че е доста тромав. Имам чувство ,че му се губи мощност. Например като качвам витиня му се налага да връщам 4 . Пробвах на място колко оборота може да направи и максималното беше 4500. В движение по равно прави около 4300, а на баир по-малко. Та ми беше думата това нормално ли е за Диското или не? Възможно ли е да има проблем с турбото или ГНП-то.
            Здравейте,

Двигателя е здрав но тромав по принцип. Не знам конкретно за Витиня, принципно не би трябвало да губи мощност на баир. Относно оборотите, имайте предвид, че при 4.500 об./мин. влизате в червената граница на оборотомера на всички джипове. На оборотомера на диско-то, червена граница не е отбелязана, но това определено НЕ значи че е добре да го пържите постоянно в 5000+ оборота. Тези дизели не обичат високите обороти. И реално двигателя ви е най-ефективен от 1800-1900 оборота (когато влиза турбинката) докъм 3000.

Ако досега сте карали бензинова, пък и дизелова от по-новите лека кола, ще Ви трябва привикване към дизеловото Дискавъри. В тази връзка, всички дизели от това поколение и кубатура са с тази еластичност, къде малко повече, къде по-малко.

Няма да има проблем за мотора (при изправна охладителна система), но все пак аз не бих карал който и да е дизел постоянно над 4.000 оборота.

Коментар

От София съм. Мога разбира се да го закарам на сервиз но си мислех , че мога да мина и без това . Иначе колата си върви. Ако някои от София с опит с тази марка има желание да се видим и да направи едно кръгче с нея и да си каже мнението ще се радвам . Бирата от мене. Между другото се казвам Петър.

Коментар

Уточнение относно оборотите на 200/300тди.

Максимални:

Без товар(на място) - 4600 +40 -120 об/мин
                Натоварен(в движение) - 4000 об/мин

Празен ход - 720 об/мин

С мойто Диско, не съм успявал да вдигна 4000об/мин в движение по магистрала. Максимумът, който съм достигал е малко над 3000об/мин при 140км/ч. Повече не може.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  ...С мойто Диско, не съм успявал да вдигна 4000об/мин в движение по магистрала. Максимумът, който съм достигал е малко над 3000об/мин при 140км/ч. Повече не може.
                  Имай предвид, че скоростомера малко лъже. Мотора е разтоварен, но не е толкова разтоварен, че да караш със 140км./ч. на 3000 и малко оборота. Реално си бил с около 130км./ч.

Коментар

По книжка моето, което е 122 коня, защото е автоматик ускорява от 0-100км/ч за 20 и няколко секунди. Реално е малко повече, защото не е ново, а и аз не му използвам кикдауна /преминаване на по-ниска предавка и повишаване на оборотите и ускорението/. Така че, ако твоето е с ръчна ск. к., предполагам, че е нормално да ускорява 0-100км/ч за половин минута, но не мога да твърдя със сигурност.
                    Също по книжка, моето има най-голям въртящ момент при 2000 об/м. и достига пълна мощност при 4000 об/м.
                    Прикачени файлове

Коментар

Виж дали нещо не ти пречи да натискаш газта до долу- обикновено стелката пречи.
                      Ако жилото дърпа лостчето на помпата до край, то си за сервиз. Препоръчвам ти СуперДизел да проверят центровкатая на помпата, Ангренажа е добре да е сменен, филтрите да са нови. Но проблема може да е или от ГНП или от Турбо или настройката на 2-те да работят както трябва.
                      Но не е нормално на Витиня да връщаш на 4-та.
                      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Благодарско, успокоихте ме. Значи ще карам и няма да го мисля. Междудругото моето при 3000 оборота върви с около 125 км.
                        Поканата за тест драйфа на диското ми остава . Не споменах, че е 94г. Старичко но пък изглежда добре , а и отдавна съм мераклия за лендровър. По принцип исках дефендър но това ми изпадна и като изключим ,че е малко тромаво за сега съм много доволен.

Коментар

Приятелю не се плаши карай си спокойно.А с 125км. с тоя камион отвътре изглежда,че направо летиш.Успокой топката наслаждавай се на возията, Р.Райчев ти каза не е там силата му. И не е Дизел-последно поколение

п.п.Снимки кога ще има ааа...
                          Land Rover Discovery:
                          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от peterz Преглед на мнение
                            От София съм. Мога разбира се да го закарам на сервиз но си мислех , че мога да мина и без това . Иначе колата си върви. Ако някои от София с опит с тази марка има желание да се видим и да направи едно кръгче с нея и да си каже мнението ще се радвам . Бирата от мене. Между другото се казвам Петър.
                            Дай да му направя едно кръгче в неделя и да се видим, да запознаем джипките
                            0886 60 80 18 - Радо
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Нещата май отиват към сбирка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X