Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 200tdi температура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 200tdi температура

Имам диското от 3 години вече.
    До това лято стрелката за температурата при отворен термостат стоеше на втората черта(1/4). Само един път съм го виждал да стига средата, като ми текна помпата на магистралата.
    От лятото стрелката се движи от 1/4 до 1/2(до средата). При движение с натоварен двигател - равно, баир, винаги е на средата. При спускане или в града пада до 1/4, заедно със затварянето на термостата.
    Меря температура на корпуса на термостата, когато стрелката е на средата, температурата е 88гр и тогава започва да отваря термостата(загрява маркуча към радиатора).
    Смених за пореден път термостата, на този пишеше G след номера. Смених и виското с оригинално LR, миналата зима дори масления термостат смених. Не надува маркучите.
    Иначе загряването от студен пак си е бавно.
    Предната пролет се беше разтекъл от много ши*ано място и докато ме отмързи, му бях набутал добавка. После като го оправих промих системата с препарат. Сипах му антифриз, който сега е ръждив(български, спестили са му инхибиторите).
    Въпросът ми е към колегите с този модел - къде ви са стрелките при загрял двигател и мърда ли оттам при промяна в натоварването.
    За мен сега стрелката показва точно както би трябвало, но се чудя защо преди това показваше по-малко.

От: Discovery 200tdi температура

Аз съм елиминирал виското отдавна и съм с електрическа перка,която включвам само,когато подмине средата.
    Този мотор по принцип си е много "студен",и за това да се прегрее трябва нещо да се е скапало.
    При палене и работа на място,никога не може да достигне средата.
    При каране си хваща средата и не мърда от там дори и при много дълги спускания на празен ход.Нагоре ходи само когато на 5та изкачвам много дълъг баир с газ до ламарината и скорост 80-90км/ч,турбото около 0.8.Ако карам по-кротко нагоре на 3 или 4 та предавка пак няма мърдане(турбото 0.5-0.6).
    2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

И аз смених виското тази зима като си мислех, че моето се е скапало и затова зимата на място вместо да загрява той изстива. Тази зима пак ще съм с картона!!!
      Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

От: Land Rover Discovery 200tdi температура

Снощи реших да проверя пак системата за въздух защото не ми духаше топло изобщо и излезна малко въздух от тръбите на парното.....
        Относно температурният тест снощи. Качих се запалих (външна температура около 4 градуса) и започнах да се возя градско. Стрелката на 4-5 минута отлепи малко и се вдигна (на снимката жълтото), на 7-8 минута се вдигна до втората чертичка, после сле още 7-8 минути се вдигна до положението в което е на снимката и в следващите 20-30 мин не мръдна повече. Маркучите бяха топли, черупката на термостата пареше, но нямах възможност да меря температура (тази вечер може би ще пробвам).

Лятото имам чувство че стрелката седи с една идея малко по нагоре(вълнобразната чертичка се вижда малко по ясно), но не съм я виждал да се мести много. Така загрява моето 300tdi.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20141028_173556.jpg
Прегледи:1
Размер:90.0 КБ
ID:5620130
        LR Discovery 300Tdi 1996
        Subaru Outback 2.5 1998
        Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Последното мнение описва съвсем точно и поведението на моя 300 ТДИ. При дълго спускане температурата пада на 1/3 от скалата, н опосле бързо пак се връща пр инормално каране малко над "вълничката"
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
            Снощи реших да проверя пак системата за въздух защото не ми духаше топло изобщо и излезна малко въздух от тръбите на парното.....
            Относно температурният тест снощи. Качих се запалих (външна температура около 4 градуса) и започнах да се возя градско. Стрелката на 4-5 минута отлепи малко и се вдигна (на снимката жълтото), на 7-8 минута се вдигна до втората чертичка, после сле още 7-8 минути се вдигна до положението в което е на снимката и в следващите 20-30 мин не мръдна повече. Маркучите бяха топли, черупката на термостата пареше, но нямах възможност да меря температура (тази вечер може би ще пробвам).

......
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...90#post1664190
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Моето парно повече от 50 градуса не вдига. За сметка на това вентилатора едвам духа на най-бързата степен. Италианско парно на английска кочинка...

Коментар

А някой да е махнал жабката, да почисти вентилатора отзад? Че аз оттам извадих две шепи сухи листа и пясък, после изведнъж се отпуши поне духането.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

zzlatev, при мен специално духането е идеално, но това няма да е лоша профилактика. В другата тема съм писал какви ниски температури постигам (това при положителни външни температури). Ако изпадне Webasto за малко пари май май не бих се замислял много

П.П. Ivan_J ако ми духаше 50 градуса при спряло положение ще ми е идеално
                  LR Discovery 300Tdi 1996
                  Subaru Outback 2.5 1998
                  Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

При работа на място само дето не замръзва антифриза
                    Ей сега се мотах из града, по 15-20 мин в посока, стрелката си седи малко след първата черта.
                    И предните зими беше така, но стрелката не се е качвала над 1/4.
                    На моето съм свалял два пъти парното за ремонт на моторчето, толкова си може.
                    Хубаво е, че кочинките ни имат двигатели с високо КПД, лошото е че няма топло.
                    Имам една суха печка, но е огроооомна, заема половината багажник, не мога да и намеря място.
                    Последно редактирано от Ivan_J; 30-10-14, 17:34.

Коментар

Много си прос. Сложи я на тавана и я фани с ластици. Да не забравиш да пробиеш една обла дупка на тавана да ти духа топло у врата.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Пак не си си пил хапчетата
                        Я вземи се разтърси из златната маза и изкарай две печки

Коментар

Имам и водна и суха. Ама ми се свиди.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                            Аз съм елиминирал виското отдавна и съм с електрическа перка,която включвам само,когато подмине средата.
                            Този мотор по принцип си е много "студен",и за това да се прегрее трябва нещо да се е скапало.
                            При палене и работа на място,никога не може да достигне средата.
                            Днес установих,че горното твърдение не винаги е вярно.Като се върнах от работа,на минус 5 градуса,реших да припаля машината,защото утре вечер мисля да си пожиткам едно нощно каране.Оставих го да си кюта на място,а аз отидох в гаража да приготвя такъмите-въжета,крикове,инструменти и т.н.След има няма 10мин. влизам и що да видя-стрелката точно на средата.И установих следното-вентилаторчето на парното беше изключено,а обикновено винаги си е включено.Не съм проверявал на тази машина на кой кръг е свързано парното(но логиката е да е на малкия),но определено когато няма какво да духа студено през него,нормалната работна температура се достига сравнително бързо.
                            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X