Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен звук ЛР Диско 1 200 тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен звук ЛР Диско 1 200 тди

Здравейте , от около седмица се появи някакъв странен звук .Първоначално се изразяваше в това , че при завой на място се чуваше еднократно пукане като навия волана от ляво на дясно и обратно , реших че в сферите няма достатъчно масло и долях( малко бе намаляло).Пукането изчезна за ден може би( или аз така си мисля) .След това започнах да го чувам при завой , но не всеки път.Направи ми впечатление , че се получава като вляза по рязко в завой и Диското се наклони на страна , основно при десен завой.После взех да го чувам при качване и слизане от тротоара и в последствие като натисна по рязко спирачка.Вдигнахме го във въздуха и се кьорихме доста с един приятел , но нищо не успяхме да установим.
    Звука е като еднократно пукане все едно нещо закача и като прескочи се получава пукането , според мен се чува отпред ляво.

Ще съм благодарен ако ме насочите към нещата които може да го правят това.Питам понеже Диското е извън града и няма да може скоро бъде закарано на доктор .Мисля си , че някой тампон е сдал багажа.
    Ford Bronco II 2.9 V6
    Уаз 469Б
    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
    0899846606

От: Странен звук ЛР Диско 1 200 тди

По скоро нещо по кормилната система ... откачай кормилната щанга и пробвай ... въртиш кормилото и пробваш ... въртиш гумите и пробваш ... най вероятно ще излезе каре на кормилен вал.

Коментар

Това каре на кормилен вал не се ли намира в коша ( имам в предвид на кормилния прът).Питам целия прът е нов на 3-4 месеца и на не повече от 1000 км.Или имаш в предвид друго.Забравих да спомена , че като е на подемник и въртя наляво на дясно не се чува нищо ( но тогава няма и напрежение понеже гумите са във въздуха)
      Ford Bronco II 2.9 V6
      Уаз 469Б
      0899846606

Коментар

Кормилната щанга се завърта радиално и оттам се чува тва чукане.
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          Кормилната щанга се завърта радиално и оттам се чува тва чукане.
          А можеш ли да ми подскажеш как се отстранява това
          Ford Bronco II 2.9 V6
          Уаз 469Б
          0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от ilko_o Преглед на мнение
            А можеш ли да ми подскажеш как се отстранява това
            Не, но ти можеш
            Мен ми се появява от време на време. Едвам го видях.
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Писал си "отпред в ляво" - там е вала, кормилната кутия. От друга страна, ако е в каре проблема, ще има затягане в един момент ... не знам, разкачай за да илиминираш други възли и гледай обстойно.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Писал си "отпред в ляво" - там е вала, кормилната кутия. От друга страна, ако е в каре проблема, ще има затягане в един момент ... не знам, разкачай за да илиминираш други възли и гледай обстойно.
                Да явно ще се разкача на ред.Карето мисля да го елиминирам за сега тъй като както казах пръта е нов и наистина при проблем в него ( изпитал съм го вече) затяга. Все пак да попитам има ли вариант да е нещо от сферата ( въпреки , че не виждам какво)

Благодаря на отзовалите се
                Ford Bronco II 2.9 V6
                Уаз 469Б
                0899846606

Коментар

Я първо свали напречната щанга и виж втулките. Ако те мързи, само стегни болтовете яко и покарай. Почти съм сигурен, че е от там, въпреки че при мен същото пукане се чува от разбита втулка на предния носач.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Таргата има право,това са причините.Ако са сферите трябва да имат луфт.
                    878511557

Коментар

И аз го имам това пукане. Понякога се получава по-често, понякога по-рядко.
                      Пробвай с лагерчетата на сферата. Преди година като се беше разпукало пак така, ги смених на едното и регулирах на другото и млъкна. Сега пак се чува рядко, ама засега не ми се занимава.

Коментар

Не бях чувал пукането скоро, но днес ходих да го поизкалям и се появи пак. Дори на завои го има. Усеща се как гумата мърда леко. Или лагери главина или лагери сфера. Няма какво друго да е. Ама кога ще го правя....

Коментар

От както пуснах темата , пустия звук изчезна не съм го чувал.Времето кофти гаража малък ще чакам да се оправи ( поне да не вали) и ще го разкостим навън .
                          Ford Bronco II 2.9 V6
                          Уаз 469Б
                          0899846606

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X