Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на масло - филтър в АСК на Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маслен филтър, смяна на масло/филтър в АСК на Диско 1 300tdi

Спецификациите на Кастрол са AMX, TQDІІІ и TQD, а на Шел Donax TA.
    Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Днес, след повече от 12 часа, без да е пален двигателят, лампата още свети и НЕ ЩЕ да угасва! Ще сменя маслото и ще споделя резултат... М/у другото, да се готвя ли за нова скоростна кутия?!
      LR Disco I 300tdi
      Nissan Pathfinder
      Honda VF 750
      Suzuki GSXR 750

Коментар

Все пак защо не провериш датчика? Тази лампа не е ли за температурата на разпределителната кутия?

Коментар

1. Датчик - писах ти ЛС.
          2. Наливното масло не е гаранция за нищо. Предлагам ти да го източиш и да го смениш с бутилирано. Лично аз бих ползвал наливно само в случай на тежка безизходица и бих го сменил при първа възможност. Драмата е, че ако е било някакво менте, то е осрало и останалото в АСК. Както и да е - при източването ще стане ясно.
          Реда, който ти предлагам:
          1. Проверка на датчика /най-вероятния виновник за лампата/.
          2. Смяна на маслото в АСК и смяна на филтъра.
          3. Никога повече наливно масло за каквото и да е.

Коментар

Привет!
            Благодаря за съветите!
            Маслото вече е източено и сменено с Castrol - не наливно!
            Но лампичката си свети пак...
            Този датчик всъщност къде се намира?
            Вчера гледах, гледах, ама нищо не открих...
            Иначе колата си изрежда всички предавки нагоре и надолу добре!
            Само при ускорение на ниски обороти се появява една вибрация, от която всичко се тресе...
            Гледах да не би да съм забравил да стегна тампона на ск. кутия към рамата, ама стегнат си е....
            Може ли да има някакъв реглаж който не съм спазил?!
            Направо ще полудея!
            Уж за добро го смених това масло, колата си беше направо перфектна...
            Но, ако реша/решим проблема, поне всички ще са наясно какво да правят...
            LR Disco I 300tdi
            Nissan Pathfinder
            Honda VF 750
            Suzuki GSXR 750

Коментар

Смяната на маслото при всички случаи е за добро. Не съжалявай. Датчикът е някъде отпред и се достига от канал. Възможно е да не е на кутията, а на някаква тръба към радиатора. Това видях, когато ми го смениха. Не знам точно къде е. За тресенето нищо не мога да ти кажа. Напиши дали при плавно или при рязко ускорявана тресе. Дали тресе при кикдаун и такива неща. Дали тресе на задна... Може и да са полезни.

Коментар

Привет колеги!
                Смених и маслото на раздатката, защото прочетох в документацията, че лампичката може да се активира по два начина:
                1. От АСК
                2. От раздатката
                Пустата му лампа обаче упорита (и тя като мен...) - свети си...
                След това открих датчика (намира се наистина на маркуча- както казва Velio - отпред, под перката на радиатора има два маркуча, които са от ск. кутия към малко радиаторче за масло, та там е.)
                Според инструкцията за тест, разкачих куплунга и "вкарах" + на уредчето в едното гнездо, а "-" го дадох на маса. Завъртях контактния ключ на поз.2 и ми показа, че има ток, което пък означава, че активацията на лампата е от АСК, ако не беше преминал ток, активацията щеше да е от раздатката.
                Всички тези неща ги има описани в една програма RAVE - която изтеглих от тук, дори и снимки на местата, където се намират самите датчици, проверки и т.н.
                Но... тресенето остана.
                Поне съм спокоен, че навсякъде има масло и то качествено...
                LR Disco I 300tdi
                Nissan Pathfinder
                Honda VF 750
                Suzuki GSXR 750

Коментар

За тресенето за всеки случай си погледни карданите
                  Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                    За тресенето за всеки случай си погледни карданите
                    И аз това мислих - още повече, че при смяна на маслото на АСК раздатката се повдига около 5см. и може това да е повлияло. Но поради несблъскване с такъв проблем изчаках друг да го предположи.
                    Последно редактирано от velio; 14-05-10, 18:59. Причина: основателна

Коментар

Е-е-е-е-е, тъкмо приключих с маслата и сега ново двайсет - кардани....
                      В интерес на истината обаче и на мен ми дойде това наум и докато беше на канала ги хващах и висях на тях ама дори и не помръдваха!
                      Дори повиках и механизаторите на брат ми, които само констатираха, че на ИФА-та железата са по-малко...
                      Та, няма да е от кардани явно...
                      Обаче... Много ме е срам, но ще споделя нещо, което според тях може да е причината и го споделям САМО и САМО, някой друг да не го допусне:
                      Предните ми гуми са с различен размер от задните...
                      Разлика - около 1-1,5 см...
                      Та според тях това може да е пре...ло раздатката и от там - тези вибрации... А нещата просто са съвпаднали с пъуването до Варна, смяна на масла, филтри и т.н.
                      Някой мисли ли, че по този начин може да съм прецакал нещата, при положение, че съм вкл. блокаж само за да пробвам дали свети лампата на таблото и веднъж в една огромна локва, ама там не ми помогна той, а KONOV (благодаря бате Иване!)...
                      LR Disco I 300tdi
                      Nissan Pathfinder
                      Honda VF 750
                      Suzuki GSXR 750

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
                        Е-е-е-е-е, тъкмо приключих с маслата и сега ново двайсет - кардани....
                        В интерес на истината обаче и на мен ми дойде това наум и докато беше на канала ги хващах и висях на тях ама дори и не помръдваха!
                        Дори повиках и механизаторите на брат ми, които само констатираха, че на ИФА-та железата са по-малко...
                        Та, няма да е от кардани явно...
                        Обаче... Много ме е срам, но ще споделя нещо, което според тях може да е причината и го споделям САМО и САМО, някой друг да не го допусне:
                        Предните ми гуми са с различен размер от задните...
                        Разлика - около 1-1,5 см...
                        Та според тях това може да е пре...ло раздатката и от там - тези вибрации... А нещата просто са съвпаднали с пъуването до Варна, смяна на масла, филтри и т.н.
                        Някой мисли ли, че по този начин може да съм прецакал нещата, при положение, че съм вкл. блокаж само за да пробвам дали свети лампата на таблото и веднъж в една огромна локва, ама там не ми помогна той, а KONOV (благодаря бате Иване!)...
                        След като дефакто не си карал на блокаж, а само си боксувал, едва ли нещо се е строшило, пък и би се разбрало на място. Но и да се кара с различен размер гуми го дават недопустиво (поне по книжка). Може съчетанието от двете да е заложило проблем и като си вдигнал раздатката проблемът да е излязал на бял свят. Аз, обаче, съм твърде неук - нека колегите да кажат какво мислят.
                        А какво е състоянието на гуменото каре на задния кардан?

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
                          ...
                          Колата си вървеше страхотно и дори на магистралата си поддържаше 120/140, а понякога и 160!!! ...
                          160 + различните гуми - това би трябвало доста да товари междинния диференциал? Нормално ли си беше маслото, което източи от раздатката?
                          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Ами незнам - само забелязах, че като развих пробката, от която се пълни раздатката, не потече масло, а по принцип знам, че трябва да протече... И като го източвах мисля, че за много кратко време се източи... Ама не съм го мерил, т.че всичко е много субективно...
                            LR Disco I 300tdi
                            Nissan Pathfinder
                            Honda VF 750
                            Suzuki GSXR 750

Коментар

Дали мслените филтри са съвместими за Discovery 2 и Range Rover за АСК?
                              Търся в падока и намирам такъв филтър само за Range Rover .

http://www.paddockspares.com/pp/RANG...rvice_Kit.html
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-05-10, 10:42.

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_mir Преглед на мнение
                                Дали мслените филтри са съвместими за Discovery 2 и Range Rover за АСК?
                                Търся в падока и намирам такъв филтър само за Range Rover .

http://www.paddockspares.com/pp/RANG...rvice_Kit.html
                                За това ли говориш?
                                http://www.paddockspares.com/pp/KITS...rvice_Kit.html
                                За Диско 1 и за РР са с един и същ продуктов номер.
                                Последно редактирано от velio; 16-05-10, 11:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X