Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Слабото място шлиците на вала на скоростната кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Слабото място.

Дима, причината за износването на шлициците не е силата на мотора а КОРОЗИЯ. За това по-новите модели на зъбното колело на раздатката имат 2- отвора, през които да попада масло по шлиците.
    До Иван- другото клопане може да е от подложните шайби на сателитите в междуосевия диференцял. Имай в предвид че и при чисто нови джипки има почукване- просто от много места има хлабини- скорости раздатка , редуктори на мостовете и диференциалите(самите касети).
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki Преглед на мнение
      Дима, причината за износването на шлициците не е силата на мотора а КОРОЗИЯ. За това по-новите модели на зъбното колело на раздатката имат 2- отвора, през които да попада масло по шлиците.
      До Иван- другото клопане може да е от подложните шайби на сателитите в междуосевия диференцял. Имай в предвид че и при чисто нови джипки има почукване- просто от много места има хлабини- скорости раздатка , редуктори на мостовете и диференциалите(самите касети).
      За подложните шайби на сателитети,след като разглобих раздатката излязоха едни такива намачкани парченца от някъкъв цветен метал.Разглобих междинният диф.като гледам по документацията трябва да има подложни шайби на сателитните зъбчатки,но тях ги нямаше,купих ги Дару Кар нови ,сложих ги и тях.

Коментар

Иване , можеш ли да напишеш номерата (FTC**** или FRC****) на вала и муфата ,че искам да видя колко струват в Падок?

Коментар

Номера не мога да ти кажа ,понеже ги купувах от Дару Кар там ми искаха само номера на шасито на колата и вече по този номер ги купих и нямаше никакви проблеми,всичко абсолютно автентично,тъй че нямах никакави проблеми.

Коментар

Ако имаш фактура може там да ги пише .

Коментар

От: Слабото място шлиците на вала на скоростната кутия

Здравейте!
              Май и аз имам същия проблем, само че при мен още е много леко това "щрак", та мисълта ми е за някакъв съвет, как мога да определя дали са тези шлици или каре на кардана, защото то ме съмнява повече, макар че при оглед ми се вижда че всичко е наред?!
              Жипката е 300тди.
              Мерси предварително.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-12-10, 18:17.
              Nissan Terrano 2.7tdi

Коментар

Първоначално публикуван от iwan Преглед на мнение
                Здравейте на всички.Най накрая свърших с ремонта.Сглобих скоростната кутия,раздатка,всичко си работи как то трябва,но за съжаление чукането на исчезна напълно само намаля изглежда има още нещо което съм пропуснал.Струвами се че от междинният диференциал в раздатката.Но пък когато беше разглобена при външен визуален оглед не забелязах нищо не редно,всичко си беше нормално поне аз така го прицених.Вероятно има още луфтове за убиране.Но пак да се повторя чукането определено намаля,което от една страна ме радва ,но няма го онова пълното удовлетворение от направеното.Успех на всички.
                Колега,и аз минах през абсолютно същите ремонти + пълен ремонт на скоростната кутия.Луфта сериозно намаля,но не изчезна напълно.
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97270

Цените от Дару,които си описал,са подобни на тези на които ми достави частите Крис.
                Виждам,че си от Разград.Бива да се видим и да поговорим за проблемите и решенията им.

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                Ако имаш фактура може там да ги пише .
                Колега,имам таблица с номерата на частите.Изпрати ми e-mail на лични,за да ти ги изпратя,че са в екселска таблица.И който друг го интересуват тези номера,също пращам.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-01-11, 18:54.
                2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

От: До: Слабото място.

Първоначално публикуван от iwan Преглед на мнение
                  За подложните шайби на сателитети,след като разглобих раздатката излязоха едни такива намачкани парченца от някъкъв цветен метал.Разглобих междинният диф.като гледам по документацията трябва да има подложни шайби на сателитните зъбчатки,но тях ги нямаше,купих ги Дару Кар нови ,сложих ги и тях.
                  С няколко размера са !
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                    С няколко размера са !
                    Не са няколко размера, един размер са и са медни. Няколко размера са подложните шайби/шимове на планетните зъбни колела на диференциала и са текстолитови и съвсем друг модел.

Коментар

Медни са и са различни размери. Вервай ми. За текстолитовите не знам. Не съм ги мерил.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Различни са и ония в Дарукар много добре знаят.Само като видят какво ти трябва и питат за размера.
                        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                        Grand 3.1TD
                        0898 620 306 Стоян

Коментар

Неотдавна и аз преживях подобен ремонт Натиснете снимката за да я уголемите

Име:faktura_Shop 4 Autoparts.jpg
Прегледи:1
Размер:90.8 КБ
ID:5241359

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=47204&page=4

Коментар

Първоначално публикуван от mmj Преглед на мнение
                            Неотдавна и аз преживях подобен ремонт [ATTACH=CONFIG]286171[/ATTACH]

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=47204&page=4
                            А аз що не чух за тая офанзива?
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
                              Не са няколко размера, един размер са и са медни. Няколко размера са подложните шайби/шимове на планетните зъбни колела на диференциала и са текстолитови и съвсем друг модел.
                              Абсолютно вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                А аз що не чух за тая офанзива?
                                Съжалявам, тогава още не се познавахме. Е, сега сме се чували само веднъж чрез общ познат - Петко, по въпроса за вентилатор за парното на Диското ми... който ме изостави трагично при -16 градуса при връщането ми от София (около Севлиево) и добирането до Варна беше цяло приключение. За това ще пиша довечера във съответната тема (Проблеми с парно на Диско 1, 200 & 300 TDI )

Телефонът ми е 0886 002 607 Светослав. Ако мога на някого да помогна или просто да се срещнем и запознаем, ще се радвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X