Здравейте колеги, взех си един Рейндж 3,5 V8.Имам проблем с импулсния датчик ,в делкото ако някой се е сблъсквал с проблема моля да сподели от какво друго делко мога да търся същия или подобен да става.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с делкото на Range Rover Classic 3,5 85г.
Свий
X
-
От: Проблем със делкото на Рейндж Ровер 3,5 ,85г.
Можеш да ползваш от Фиат. Вземаш я от К0сер или подобен магазин, сваляш само бобинката и я местиш на твоето делко. Малко е пипкава работата, но е около 25лева."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
-
Благодаря колега жив и здрав да си ще споделя какво е станало.Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеМожеш да ползваш от Фиат. Вземаш я от К0сер или подобен магазин, сваляш само бобинката и я местиш на твоето делко. Малко е пипкава работата, но е около 25лева.
Коментар
-
Да ама не след днескаШното обикаляне по магазини включително и КОСЕР се оказа че не мога да открия ниЩо дори и подобно на този така наречен датчик.Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеМожеш да ползваш от Фиат. Вземаш я от К0сер или подобен магазин, сваляш само бобинката и я местиш на твоето делко. Малко е пипкава работата, но е около 25лева.
Моля колегите за съдействие по темата.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-11-13, 21:37.
Коментар
-
От: Проблем с делкото на Range Rover Classic 3,5 85г.
Добре, а защо не пробва да си поръчаш от Англия. Пусни снимка на делкото, за да знаем какво да посъветваме. Има три различни варианта на делко на 3.5. Най-старите са така наречените ОПУС... то за това и много хора казват че са умряла работа хихи. Хубавото е, че може да се опита да се смени с по нов модел. Има разни обяви в мобилето на осмаци на части. Но най-добре със снимки.Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Лично съм го правил защото ми трябваше колата.Първоначално публикуван от miro krosa Преглед на мнениеДа ама не след днескаШното обикаляне по магазини включително и КОСЕР се оказа че не мога да открия ниЩо дори и подобно на този така наречен датчик.
Моля колегите за съдействие по темата."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Вярвам ти но в Пловдив няма, може да си намерил някои залежал случайно.Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЛично съм го правил защото ми трябваше колата.
КОСЕРА в Пловдив има само с три жички който се казват датчик на Хол.Ще го търся от Германия.
Коментар
-
Виждам, че май никой не е прочел мнението ми. Пуснете снимка, ако искате помощ. Частите макар, че са взаимозаменяеми с други коли е по-добре да се купят правилните. За съжаление вероятността да отидете до шир потребата магазини и да намерите конкретната част е малък. Части в Англия има и то на цени които са доста добри. Ако делкото е това което написах ОПУС, то при всички положения, ако го смените с по новия модел, ще имате по сигурна кола.
Поздрави и успех.Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Делкото е ЛУКАС колега и е разглобено в момента,утре ще го снимам.Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнениеВиждам, че май никой не е прочел мнението ми. Пуснете снимка, ако искате помощ. Частите макар, че са взаимозаменяеми с други коли е по-добре да се купят правилните. За съжаление вероятността да отидете до шир потребата магазини и да намерите конкретната част е малък. Части в Англия има и то на цени които са доста добри. Ако делкото е това което написах ОПУС, то при всички положения, ако го смените с по новия модел, ще имате по сигурна кола.
Поздрави и успех.
Коментар
-
Ето малко сравняване
Ако делкото е такова, то това е ОПУС варианта или Lucas 'Opus' system 35DE8
Ако е това, то това е Lucas 'Limb' system 35DLM8. Това е модела който в момена се намира най-лесно и е най-лесен за поддръжка.
А ако е това, то това е Lucas 'Limb' system 35DM8. Особеното е, че при този модел комутатора е изнесен или както тук:
За този модел се говори, че е най-стабилен поради това, че температурата на двигателя не влияе на комутатора.
Иначе за части може да се погледне тука:
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID009144
Скъпичко е, но може да се видят номерата на частите и да се потърсят другаде.
Иначе има и афтермаркет вариант и той е:

Поздрави
Последно редактирано от SIMOCOREX; 21-11-13, 21:56.Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Втория вариант го има в: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER...item27d9a829d3Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Последния вариант но не е със зъбно колело като на снимката.Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнениеВтория вариант го има в: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER...item27d9a829d3Последно редактирано от miro krosa; 21-11-13, 23:01.
Коментар
-
Ами супер и аз имах този модел.
За него цъкни горе линка на римерброс и виж модела на частта която те интересува. После я пусни в google и виж къде е най-евтина и си ти. Другия вариант е да пробваш някоя морга в Бг и да се надяваш да не са цифромани...
УспехLand Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Не я откривам има други но точно тази я няма а делкото ми идва скъпоПървоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнениеАми супер и аз имах този модел.
За него цъкни горе линка на римерброс и виж модела на частта която те интересува. После я пусни в google и виж къде е най-евтина и си ти. Другия вариант е да пробваш някоя морга в Бг и да се надяваш да не са цифромани...
Успех
утре заминава за Германия да се търси от представителство
Коментар
-
Точно на линка който съм пратил я има Вашата бобинка:
Само, че се продава заедно с пластинката под него. Номера на частта е RTC3198. Както казах потърсете по номера. В интернет има много предложения и съм сигурен, че от Англия ще Ви е най-изгодно... Поздрави и успех.
Ето и магазин в който я продават: http://www.brit-car.co.uk/product.ph...ate_v8_def_rrc
Цената е 14,02 лири без ддс. Цените варират от 12 до 90 лири в зависимост от къде се купува...
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID009144Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар