Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Freelander 1.8i 16v проблем със запалителна бобина.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Freelander 1.8i 16v проблем със запалителна бобина.

Колата е 1.8i 16v с газов инжекцион 1 бобина и разпределителна капачка. Отказва да пали,няма искра класическа проверка с друга бобина от 30 годишен опел и джипката пали.В магазина няма денсо като оригинала слагаме на нжк палим и се возим 2 дни и с тази вече няма искра.По кабели и капачка няма и следа от искрене, свещи нови, дистрибуторната капачка отвътре почистена и обезмаслена и с перфектно графитче, палец перфектен . Отдавна не ползвам свещи на нжк щот са боклуци а сега ще се окаже че изгорях и с едни 140лв за менте бобина.Та хвърлете един боб и споделете къде може да е ключа от бараката?

От: Land Rover Freelander проблем със запалителна бобина

Проблем в комутатора, например.

Премери колко ток харчи бобината. Трябва да е пропорционален на оборотите. Ако не е и клони към 6-8 ампера - абе с тоя инициал лесно ще ме разбереш.

Коментар

От: Land Rover Freelander проблем със запалителна бобина

Е те тука вече става сложно, комутатота е в компа ,на коляновия вал има само датчик от там в главния център и към тъпата бобина, утре ще меря колко е тока но с бобината от опел вектра от морга с нея се кара сега.
      пп.... това с иницияла не е критерии хич

Коментар

От: Land Rover Freelander 1.8i 16v проблем със запалителна бобина.

Пука ли ти че е с бобина от морга?

Коментар

Не знам дали ми пука но искам нещата да са поне на 90 процента в заводския си вид. Не ми се връзва тази 30 годишна бобина на паяжина набутана в това недоразомение ,а и цената на новата+гутморгенската си е сума.Още съм в гаража и понеже съм сигурен че преди 4 месеца при обслужването в сервиза на фактурата пишеше 4 свещи шампион сменени и несъм се и замислял да ги бедя тях.Бобината е дадена с протокол за рекламация ще видим кво ще стане.

Коментар

Ти свещите NGK ругаеш, а си се натресъл на Champion, които на нашия пазар са от много години и имат най-разнообразни ментета.

Но е малко вероятно да е от свещите. Те тормозят бобините като остареят и им се увеличи хлабината.

Коментар

Натрисането е неизбежно след раждането но като почнеш да го осъзнаваш почва да наболва ,де-на джоба, де-тад. Ментета няма само в китай,там всичко е оригинал тука е друга бира и го отнася потребителя.
              Ключа от бараката се появи,свещите от обслужването след покупката на джипката си ги кара някой друг щот аз свалих е те тезиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0917.jpg
Прегледи:1
Размер:94.9 КБ
ID:5534073
              Та по този случай се сещам за вица за доктора дето му довило от една стара баба и решил да я засили че е бременна а тя го погледнала и рекла ей чедо в днешно време и на средния си пръст да немаш вяра....
              Последно редактирано от lz1atm; 06-11-13, 12:52.

Коментар

А, ясно. Ами честито. Виж напиши кой ти е издал фактурата за свещите.

Това което написах по-горе за стари свещи и бобина важи с пълна сила. Сложи си някакви иридиеви че поне да изкарат обичайния пробег на фрийлендъра.

Коментар

Не е лош сервиза познавам ги и си ги смениха без бой,тука сме малък район и се познаваме,повечето неща се помнят и стават грешки.

Коментар

Здравейте.Проблемите с тази джипка се започнаха пак ,пали изключително трудно и мирише много на бензин от ауспуха, с рязко подаване на газ глъхне и изгасва,с плавно подаване на газ тресе ще изпадне мотора,за каране е мъка. Колата има газов инжекцйон и на газ е същата работа.На диагностика показа единствено проблем с датчик колянов вал,датчика в аутодатата го дават 1300 ома и този е толкова той ако е изгорял няма вообще да запали.До тук проверено и елиминирано,налягане на горивото 3 бара, сменен горивен филтър,дистрибуторна капачка и палец , датчик дросел плавно покачва до 5 волта , стъпково моторче ,двата температурни датчика с еталонен термометър ,ламбда сонда подгряване ок сигнал и реакция в норми,няма как да се провери маф сензора и точно той ще се окаже мъртъв въпреки че на живи данни се вижда разреждането в смукателния колектор.Газовия инжекцйон и той е елиминиран от играта разкачен от инжекторите за да е само на бензин. Идеи и съвети са добре дошли , ще се търси комп за този чиреп най вероятно на там вървят нещата и зайгравка с имобилайзера.

Коментар

МАП или МАФ сензор има това нещо? Че разправяш за разреждане в колектора а МАФ не прави такива неща.

Това че датчикът на КВ има правилното съпротивление изобщо не дава гаранция че ще работи като свят. Вярно е само обратното. От друга страна при тресящ двигател точно този датчик ще праща доста крив сигнал и може компютърът да му се разсърди неоснователно.

На мен една кола ми се държеше точно така поради пробит регулатор за налягане на бензина - налягането си беше добре, ама гадината изпускаше бензин към смукателния колектор. Пробвай да му извадиш вакуума и виж дали не тече оттам (с нужните предпазни мерки разбира се).

Коментар

МАП ,сори.Датчика КВ на живи данни показва едни градуси от -02 до 32 стъпковото моторче се побърква за да държи оборотите на 850 , като откачъ стъпковото моторче оборотите отиват на 1500 и предварението заспива на 4 градуса.Датчик КВ съм поръчал.За регулатора не се бях сетил и за отдушника или кондензатора за бензинови пари също.Благодаря за насоките!

Коментар

Напълно е възможно датчикът за положение на КВ да прави подобни простотиЙ. Огледай да не му се е лепнала някоя стружка и да не опира по колелото. Все пак провери пак FPR.
                          Също така кабелите за ВН, особено тези на 2 и 3 цилиндър, имат подлия навик да пробиват към болтовете на капака на клапаните. Провери палеца с ВН, не само визуално. Ако заработи гладко, но на богата смес, IAT или MAP сензора.
                          Огледай да не му се е лепнала някоя стружка и да не опира по колелото.
                          И не наричай това съоръжение джипка.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Сори не му отива наистина на това недуразомение.Кабели свещи бобина капачка и палец сменени . Датчик температура на постъпващия въздух на живи данни си показва ,и омовете са му като в датата. FPR това ми се губи какво е? Тези проблеми станаха след почти 2 месеца не каране и тотално умрял акумулатор.

Коментар

Регулатор за налягане на бензина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X