Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Disco 1 steering damper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Disco 1 steering damper

Привет колеги,
    Оказа се,че въпросния амортисьор е причината хидравликата да прави доста неприятни шумове и ми се иска да го смения.
    Въпроса е с какъв и на коя марка? De Carbon, Koni, Britpart,Terrafirm?

От: Disco 1 steering damper

Какви са тези шумове от хидравликата? Защото е странно да има шумове от хидравлика които да се обясняват с демпфера... Иначе на Бритпарт само оранжевия Celular Dynamic става, най-добре сякаш терафирма.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Шумът е едно неприятно плътно скърцане. Със стария го правеше като навивам десен волан по-рязко,новия го прави само когато запаля колата и правя маневри докато е студена.Предполагам се дължи на факта,че маслото не се е раздвижило. Но след 5 минутки каране не прави проблеми при движение.
      Иначе имах и едно затягане на волана(преплъзваше ремъка) като минавах през голяма локва.С "новия" демпер го няма вече проблема.
      Дали не е по-удачно да се взема газов ?

Коментар

Приплъзването на ремъка при преминаване през локва е потенциално много опасен проблем и НЯМА нищо общо с демпфера. Ремъка върти шайбата на хидравликата с обратната си (плоската) страна. При намокряне лесно приплъзва и в завой оставя колата без управление за част от секундата. Аз реших този проблем само след смяна на ремъка с малко по-къс. Другите симптоми, които си описал, също не се обясняват с проблем в демпфера.

Като цяло демпфера е устройството, което се обвинява с всеки проблем в предницата, като много рядко реално е причината за този проблем.

Коментар

Съгласен съм,колега. Нещата които казваш са точно така. Аз смених секторнка кутия,помпа,ролката(ако не се лъжа),щангите с усилени накрайници и не помня какво друго. Звука и приплъзването намаляха/почти изчезнаха при смяна на върпосния демпфер. Именно затова го обвинявам него

Коментар

Напълно съгласен.
            А и теста е доста лесен - просто го махаш и виждаш кои проблеми още ги има
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Оригиналния демпфер е Монро, по предписание на Ленд Ровър.

Колега проверете целия преден мост, може проблема да е от съвсем друго нещо и да е тривиален.
              Скърцане може да имате от много въртящи и механични части от двигателя, изпускащ обтегач, твърд ремък и т.н.
              Проблеми които съм срещал в употребата на моя Ровър.....

До сега не съм сменял демпфера но при положение, че същия е вързан за задната щанга при проблем с него ще се усеща и в двете посоки на волана.

Ако сте ремонтирали кормилната кутия, т.е. да е рециклирана на местна почва прегледайте всичко по нея.

Коментар

Скърцането е от неправилно масло и/или недостатъчно количество. Скърца само зимата, нали.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  Скърцането е от неправилно масло и/или недостатъчно количество. Скърца само зимата, нали.
                  Декстрон IID трудно се бърка заради червения си цвят, не съм срещал други масла с такъв цвят.

Дори и с най евтиното хидравлично масло зимата волана след като загрее омеква доста.
                  При завъртане в двата края на волана има ограничители за завиване при опирането в тях съм забелязал един шум все едно се товари кормилната кутия.

Попитах в сервиз дали това е нормално и ми отговориха, че се отваря клапан за да не се пръснат маркучите от налягането и за това се появява този шум.

В голяма степен съм лайк на тема коли, но човек не се е родил научен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    Да, проблема го прави предимно като е студен.
                    Ремъка ми е ОК, обтегача също е чисто нов,секторната-гаранция франция(имам още една рециклирана,но не ми се занимава да я слагам).
                    Най-радостното е,че проблема с затягането на волана в локви го няма или поне не е забележим към момента.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexander Topalov Преглед на мнение
                      Да, проблема го прави предимно като е студен.
                      Ремъка ми е ОК, обтегача също е чисто нов,секторната-гаранция франция(имам още една рециклирана,но не ми се занимава да я слагам).
                      Най-радостното е,че проблема с затягането на волана в локви го няма или поне не е забележим към момента.
                      Странно при мен в локви прави обратното, волана омеква при загуба на сцепление.

Ремъка каква марка ти е Дайко или друга ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X